Home >> Sports >> Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Ήρθε λοιπόν η ώρα του πρώτου παιχνιδιού των προκριματικών που θα δώσει ο Ολυμπιακός στο ταξίδι του για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα σε ιστορίες του παρελθόντος, καιρικές συνθήκες και στον ίδιο του τον εαυτό, η ομάδα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι και να πορευτεί με σταθερή πορεία ως προς τους χρυσοφόρους ομίλους.

Ξεκινώντας με τα περασμένα, ο Ολυμπιακός δεν έχει καλή παράδοση με Ισραηλινούς. Μάλιστα, μετράμε κυρίως αποκλεισμούς (Μακάμπι, Μπερ Σεβά) ή μεγάλα στραπάτσα ( ήττα 3-0 από Μακάμπι παλαιότερα σε ομίλους και 3-3 στην Ριζούπολη). Κοινώς, ο Ολυμπιακός έχει σαν αντίπαλο και τα άσχημα συναπαντήματα και καλείται να σπάσει μια παράδοση η οποία κρατάει χρόνια και δεν είναι με το μέρος μας. Επίσης, θα συναντήσει αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς η ζέστη και η υγρασία αγγίζουν εξαντλητικά ποσοστά τα οποία μόνο για ποδόσφαιρο δεν ενδείκνυνται και επίσης η ομάδα δεν έχει δείξει κάτι αξιόλογο ακόμα όποτε ευελπιστώ να το δείξει σήμερα κιόλας.

Για εμένα πρέπει να μπούμε από το πρώτο λεπτό με το μαχαίρι στα δόντια, να μην αφήσουμε καθόλου τους Ισραηλινούς να νιώσουν ότι η πρόκριση είναι στα χέρια τους ή ότι εξαρτάται από την δίκη τους απόδοση. Ο Ολυμπιακός πρέπει να αγωνιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται για την εποχή και φυσικά να “βγουν” μπροστά παίχτες του που έχουν έρθει για να κάνουν την διαφορά. Προσωπικά, περιμένω πολλά από τον Βρσάλικο και τον Ελ Αραμπί. Ο πρώτος έρχεται με την ελπίδα ότι μετά από χρόνια βρέθηκε ένας σοβαρός μπακ και αν μη τι άλλο το βιογραφικό του δείχνει ότι είναι ένας τέτοιος, ενώ ο δεύτερος ανανέωσε με πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, με ένα συμβόλαιο που στην Ελλάδα δύσκολα δίνεται για παίχτη 35 χρόνων.

Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι θα πάρει αυτό που θέλει, αν όχι, ο Μάρτινς φοβάμαι ότι θα έχει πρόβλημα καθώς ο ίδιος με δηλώσεις του έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη και την προσμονή του κόσμου για πρόκριση επί της Μακάμπι. Δεν πιστεύω ότι ο Απόλλων Λεμμεσού μπορεί να αποκλείσει τον Ολυμπιακό όποτε παίρνοντας την Μακάμπι θεωρώ ότι η ομάδα παίρνει την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσει προς την ολοκλήρωση του στόχου της, που δεν είναι άλλος από την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και μην ξεχνιόμαστε η ομάδα θα κάνει ακόμα δύο δυνατές μεταγραφές, ελπίζουμε απλά να έρθουν σύντομα και όχι μετά από κάποιον αποκλεισμό. Πρέπει να προνοήσουν και να μην πάμε “γυμνοί” σε επόμενους προκριματικούς καθώς ο Ολυμπιακός είναι χωρίς κλασικό εξτρέμ αυτή την στιγμή. Υπάρχει εμπιστοσύνη στον Μάρτινς αλλά προσωπικά θεωρώ ότι ο εξτρέμ έπρεπε να είχε ήδη κλείσει. Ας ελπίσουμε ότι η αναμονή θα αξίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *