Home >> Sports >> Μόνος γίνεσαι Κανένας

Μόνος γίνεσαι Κανένας

Η μελαγχολία των Χριστουγέννων, έπειτα από το 1-2 του ΟΦΗ στο Σπύρος Λούης, διαποτίζει τους φιλάθλους της ΑΕΚ, από το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως σημειώναμε και προ μηνός, η ΑΕΚ αποφάσισε να σαβανώσει το ξόδι των προηγούμενων αβελτηριών και εμπιστεύτηκε στον Αργύρη Γιαννίκη την προπονητική ηγεσία με φόντο το νεόδμητο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, εχθές ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2024.

Με ένα ποδόσφαιρο έντασης από την πρώτη ζώνη πίεσης, ο Έλληνας τεχνικός προτιμάει το άμεσο ποδόσφαιρο, με λίγες πάσες στην ανάπτυξη, κλέψιμο της μπάλας και συνθήκες υπεραριθμίας στην αντίπαλη περιοχή.

Παρά τις αιτιάσεις και τις ενστάσεις για υπομονή, είναι δεδομένο ότι όσοι αγαπούν το δικέφαλο αετό του νότου, αναμένουν, τουλάχιστον, ικανοποιητικό-θελκτικό ποδόσφαιρο ώστε να μετριαστεί η πιθανή απώλεια του πρωταθλήματος. Είναι σύνηθες φαινόμενο, στη χώρα μας, να σχηματίζεται μια άποψη η οποία διαχέεται διαρκώς στη συνέχεια, από παράκεντρα μέρη, δημιουργώντας μια λανθάνουσα και άκαιρη, ενίοτε βιαστική, θέση για ένα ζήτημα. Οπότε, ο Αργύρης Γιαννίκης οφείλει να ασχοληθεί με την πλήρωση υποχρεώσεων εκτός γηπέδου για να συνεχίσει απρόσκοπτα τη διαδικασία βελτίωσης των κιτρινόμαυρων και να αποκρούσει τους λίβελους. Η απότομη άρση των σταθερών και η άτακτη παρουσίαση κάτι διαφορετικού, έχει μέτρια και αρνητικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, η συμπαγής ΑΕΚ των προηγούμενων αγωνιστικών, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, αποφάσισε, παρά το 1-0 υπέρ της, στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς, να ανοίξει τις γραμμές της. Διογκώθηκαν τα θέματα όταν υπήρξε, πέραν των ατομικών λαθών στην αμυντική γραμμή, δυσκολία στη αντιμετώπιση τη στιγμή που ένας παίχτης υποδεχόταν τη μπάλα στον άξονα, σήκωνε το κεφάλι, έτρεχε κάθετα, ανοίγοντας τις γραμμές άμυνας και αναχαίτισης, είχε επιλογή πάσας και μπορούσε να απομονώσει το Βράνιες και το Τζαβέλλα ή το Σιμόες σε καταστάσεις δύο εναντίον δύο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιαννίκης γνωρίζει τις αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι και προτίμησε να είναι χαμηλά οι τετράδες των αμυντικών και του άξονα να είναι κοντά. Φάνηκε και με τον Ολυμπιακό πως είναι ευάλωτη η άμυνα όταν δέχεται μακρινές ή κοντινές κάθετες μπαλιές.

Παράλληλα, η ομάδα παρήγαγε λίγες τελικές σε εντός έδρας παιγνίδια. Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ορισμένα δείγματα. Το δεύτερο μήνα, η παρέμβαση Γιαννίκη αφορούσε τη μετακίνηση του Άμραμπατ. Ο Μαροκινός ήρθε σε θέση μέσα δεξιά πιο πίσω από το Μάνταλο ο οποίος ξεκινάει την πίεση και πατάει περιοχή. Έτσι δεν παίζει στα ίδια μέτρα με το Τζούμπερ.

Ο αγώνας των Ιωαννίνων έφερε στην επιφάνεια και την ενεργοποίηση στην ενεργό δράση του Σάκχοφ. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ουκρανού είναι πως για κεντρικός χαφ, έχει το γκολ, και σε ροή αγώνα έχει ικανότητα στο να πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Βέβαια, χρειάζεται την απαραίτητη κάλυψη στα μετόπισθεν.

Η δουλειά του Γιαννίκη είναι δύσκολη. Οφείλει να φτιάξει ένα σύνολο το οποίο να επιτίθεται φτιάχνοντας ουσιαστικότερες ευκαιρίες, από καλύτερες θέσεις στην περιοχή, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και την ίδια στιγμή να βρει τρόπο να μειωθούν τα αμυντικά λάθη, ίσως, αφήνοντας στην άκρη και τη δική του προσέγγιση για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Θα σταθούμε στο τελευταίο μέρος. Η ΑΕΚ από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος είναι 12η στον αριθμό καθαρών ευκαιριών που δέχεται, μπροστά, μονάχα, από Βόλο και Ατρόμητο. Μέχρι και την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου, η ΑΕΚ επιτρέπει στους αντιπάλους, συνολικά 22 φάσεις/ 15 αγώνες, εναντίον της.

Φάουστ, ποιό είναι το πιο φωτεινό πράγμα στον κόσμο; Το χρυσάφι. Και τι είναι πιο φωτεινό από το χρυσάφι; Ο ήλιος. Και τι είναι πιο φωτεινό από τον ήλιο; Ο διάλογος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *