Home >> Sports >> Σωστές επιλογές αλλιώς μια από τα ίδια

Σωστές επιλογές αλλιώς μια από τα ίδια

Θεωρώ την φετινή χρόνια, στο ποδόσφαιρο, ολοκληρωμένη με το κύπελλο να εκκρεμεί μεν αλλά και μια πιθανή του κατάκτηση δεν θα κάνει αυτήν την χρονιά κάτι περισσότερο από μια τυπική Ολυμπιακή σεζόν. Σίγουρα το νταμπλ είναι επιτυχία ειδικά όταν τελευταία δείχνει πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό να κατακτήσει κάτι τους δυο τίτλους, αλλά η διπλή κατάκτηση δεν αποτελεί και δεν αποτελούσε και ποτέ υπέρβαση ή κάτι που θα το πανηγυρίζαμε για περισσότερο από μια ημέρα για τον Ολυμπιακό. Αυτό που έχει λείψει στον κόσμο του Ολυμπιακού είναι αρχικά το ωραίο ποδόσφαιρο που φέτος έλειψε αρκετά και φυσικά η ευρωπαϊκή καταξίωση της ομάδας. Αυτά είναι δυο θέματα τα οποία οφείλει να προσεγγίσει με άλλο μάτι τον επόμενο καιρό στον καλοκαιρινό σχεδιασμό ο Μάρτινς, διαφορετικά δεν ξέρω κατά πόσο θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας του χρόνου.

Μετά από αρκετές μεταγραφικές περιόδους η ομάδα δείχνει να χρειάζεται σχεδόν μια εντεκάδα μεταγραφές, είτε γιατί κενά που υπήρχαν δεν καλύφθηκαν ποτέ (βλέπε μπακ) είτε επειδή διάφοροι παίχτες που ήρθαν δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες που υπήρχαν (Ονιεκούρου, Λόπεζ). Η ομάδα πρέπει να μάθει από τα λάθη της και να αρχίσει να έχει εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν τους βγει κάποιος παίχτης. Σύμφωνοι, την τρέχουσα περίοδο, οι παίχτες που δεν βγήκαν, παρότι είχαν ένα όνομα ήταν αρκετοί, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά, αλλά για αυτό υπάρχει η χειμερινή περίοδος ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα κάτι όμως που δεν αξιοποιήθηκε πλήρως. Για παράδειγμα, πήραμε τον Γκάρι Ροντρίγκες και ο παίχτης έβλεπε πιο πολύ πάγκο παρά έπαιζε, παρότι όποτε αγωνίστηκε έδειχνε αρκετά ικανός να βοηθήσει. Τα κολλήματα είναι κάτι τα οποία θα πρέπει να μένουν στην άκρη για το καλό της ομάδας. Αυτό ήταν ένα, μονάχα, παράδειγμα. Πάμε τώρα να δούμε τις θέσεις που έχει ανάγκη για ενίσχυση ο σύλλογος.

Προσωπική μου άποψη είναι πως ο Ολυμπιακός είναι εντάξει στην θέση του τερματοφύλακα και σε αυτή των στόπερ (εκεί απαιτείται περισσότερο ενίσχυση για βάθος στον πάγκο) και από κει και έπειτα ξεκινάμε. Ο Ολυμπιακός θέλει οπωσδήποτε δεξιό και αριστερό μπακ. Καλός ο Όλεγκ αλλά δεν είναι αθλητής ο οποίος άλλες χρονιές θα ήταν βασικός στην ομάδα. Χρειάζεται ένας παίχτης εκεί ο οποίος θα μπορεί να τον αισθανθεί και η αντίπαλη άμυνα επιθετικά. Για τον Λαλά δεν μπορώ να αναφέρω κάτι διότι και εκείνος άλλες χρονιές θα ήταν δεύτερος ή και τρίτος αναπληρωματικός. Όποτε και σε αυτή την θέση θέλουμε έναν ποδοσφαιριστή που να αρέσκεται εξίσου στο επιθετικό παιχνίδι όσο και να φημίζεται για την τυπικότητα στα αμυντικά του καθήκοντα.

Στο κέντρο, τώρα, ο Εμβιλά φαντάζει “ακούνητος” από την ενδεκάδα και δεν γίνεται και αλλιώς γιατί μιλάμε για έναν εκ των πιο σταθερών παιχτών του Ολυμπιακού φέτος. Η πλαισίωση του όμως είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο Καμαρά έχει σκάσει και ο Μπουχαλάκης είναι ένας καλός παίχτης αλλά έως εκεί. Για εμένα χρειάζεται ένας παίχτης στιλ Γκιγιέρμε ο οποίος θα καλύπτει και τα αργά πόδια του Εμβιλά και θα δίνει τις απαραίτητες ανάσες στον Καμαρά. Ο Μπουχαλάκης ανάλογα την αναγκαιότητα του παιχνιδιού θα κρίνεται από τον προπονητή αν θα ξεκινάει βασικός ή θα μπαίνει σαν αλλαγή.

Πάμε τώρα στο επιθετικό κομμάτι. Εκεί ο Ολυμπιακός θέλει οπωσδήποτε εξτρέμ αξίας ή μέσω εντατικού σκάουτινγκ. Θέλει δυο παίχτες στα άκρα που θα μπορούν να εμβολίσουν την αντίπαλη άμυνα και που θα είναι μέρος του επιθετικού σχεδίου και όχι απλά να περιμένουν την πάσα για γκολ. Επίσης, πάμε στο κομμάτι του επιτελικού. Ο Βαλμπουενά είναι πολύ μεγάλος παίχτης αλλά δεν μπορείς να στηριχτείς σε αυτόν, ούτε φυσικά στον Αγκιμπού ο οποίος τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα σε τόσο απαιτητικό επίπεδο. Προσωπική μου ευχή είναι να παίξει ο Φορτούνης αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι έτοιμος ή κατά πόσο θα του δοθούν οι ευκαιρίες από τον Μάρτινς. Κοινώς, ίσως ο Ολυμπιακός χρειάζεται και εδώ παίχτη.

Τέλος, στο κομμάτι του φορ, θεωρώ είμαστε καλά με Τικίνιο και Ελ Αραμπί ( αν μείνει) γιατί και οι δυο είναι μηχανές του γκολ. Φανταστείτε να έχουν και παίχτες γύρω τους που θα τους βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι.

Όλα αυτά που ανέφερα, προφανώς, εξαρτώνται άμεσα από τις πωλήσεις που μπορεί να γίνουν. Επιπλέον, σίγουρα χρειάζεται πολύ χρήμα για να γίνουν όλες αυτές οι κινήσεις αλλά αν δεν βάλεις λεφτά δεν βλέπεις προκοπή. Το καλό του Ολυμπιακού είναι που μας νοιάζει εμάς τους φιλάθλους και να βλέπουμε μπάλα. Σε δύσκολους καιρούς ο κόσμος στηρίζει με εισιτήρια, ταξίδια κτλ. Δικαιούται να βλέπει καλό ποδόσφαιρο και ας μην έρθουν οι διακρίσεις από την πρώτη κιόλας χρονιά. Πάντα ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν και είναι υποστηρικτής της καλής ποιότητας και έχει την αθλητική παιδεία να αποδεχτεί μια αποτυχημένη χρονιά ή έστω μια χρονιά που δεν πήγε όπως ονειρευόταν, αν έχει δει καλή μπάλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *