Home >> Βιβλία >>  “Επιστολές από έναν αστροφυσικό” των Εκδόσεων Κάκτος

 “Επιστολές από έναν αστροφυσικό” των Εκδόσεων Κάκτος

Neil deGrasse Tyson

 Επιστολές από έναν αστροφυσικό

Το βιβλίο προλογίζει ο Παύλος Καστανάς, δημιουργός του καναλιού ASTRONIO.

Ο αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson έχει προσελκύσει έναν απ’ τους μεγαλύτερους αριθμούς διαδικτυακών ακολούθων στον κόσμο, χάρη στον μεταδοτικό τρόπο με τον οποίο μιλά για την επιστήμη και το σύμπαν μας. Το μπεστ-σέλερ του Αστροφυσική για βιαστικούς (2017) πρόσφερε σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο αναγνώστες μια εύστοχη και προσιτή κατανόηση του σύμπαντος.

Τώρα ο Tyson μάς αποκαλύπτει την αλληλογραφία του με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που τον προσέγγισαν αναζητώντας απαντήσεις σε μικρά ή μεγάλα ερωτήματα σχετικά με την επιστήμη, την πίστη, την φιλοσοφία, την ζωή και –φυσικά– τον Πλούτωνα.

Οι εύστοχες, ενθουσιώδεις και συχνά χιουμοριστικές απαντήσεις του αντικατοπτρίζουν την δημοτικότητά του και την ικανότητά του να μάς διδάσκει με κατανοητό τρόπο τα μυστικά του σύμπαντος.

Το πιο ειλικρινές κι εγκάρδιο έργο του μέχρι σήμερα, Επιστολές από έναν αστροφυσικό, μάς εισάγει σε μια νέα, προσωπική διάσταση της αναζήτησής του ως προς την θέση μας στο σύμπαν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Neil deGrasse Tyson είναι αστροφυσικός. Εργάζεται στο Αµερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Νέα Υόρκη και, παράλληλα, κατέχει την θέση του διευθυντή του Πλανηταρίου Χέιντεν. Τελείωσε το High School of Science του Μπρονξ, απέκτησε πτυχίο στην Φυσική απ’ το Πανεπιστήµιο του Χάρβαρντ και διδακτορικό στην Αστροφυσική απ’ το Πανεπιστήµιο Κολούµπια. Ζει στο Μανχάταν µε την γυναίκα του και τα δύο παιδιά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *