Home >> Βιβλία >> “Οι επιβάτες της αποβάθρας 5” από Pooley και εκδόσεις Μεταίχμιο!

“Οι επιβάτες της αποβάθρας 5” από Pooley και εκδόσεις Μεταίχμιο!

Ποτέ δεν μιλάμε σ’ αγνώστους στο τρένο. Αυτός είναι ο κανόνας. Τι θα γινόταν, όμως, αν τον παραβαίναμε;

Κάθε πρωί στις 8:05 η Iona Iverson παίρνει το τρένο, για να πάει στην δουλειά. Κάθε μέρα βλέπει τους ίδιους ανθρώπους και κάνει εικασίες γι’ αυτούς – τούς δίνει ακόμα και παρατσούκλια. Ποτέ, όμως, δεν μιλάνε. Προφανώς.

Έπειτα, ένα πρωί, ο Έξυπνος-μα-σεξιστής Surbiton στραβοκαταπίνει μια ρώγα σταφυλιού μπροστά στα μάτια της Iona και πνίγεται. Όταν ένας άλλος επιβάτης επεμβαίνει και τού σώζει την ζωή, προκαλείται μια αλυσιδωτή αντίδραση. Μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων με μόνο κοινό το ότι παίρνουν το ίδιο τρένο μαθαίνουν ότι οι εικασίες που κάνουμε για τους άλλους δεν συνάδουν με την πραγματικότητα.

Όταν, όμως, η ζωή της Iona αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα, θα την συντρέξουν αυτοί οι καινούργιοι φίλοι;

Εντάξει, παιδιά, μιλάμε για ΤΟ βιβλίο! Γλυκό, τρυφερό, αισιόδοξο!

Το δεύτερο έργο της Clare Pooley -μετά το πράσινο σημειωματάριο- ήρθε, όντως, για να μάς κλέψει την καρδιά!

Η πένα της αγαπημένης αυτής, πλέον, συγγραφέως είναι τόσο σύγχρονη, είναι βάλσαμο στην ψυχή!

Λατρεύω τον τρόπο σύμφωνα με τον οποίο μπλέκει όλες τις ηλικιακές ομάδες σ’ ένα ανελέητο παιχνίδι ευαισθησίας και νοιαξίματος!

Δρουν, παιδεύονται, βρίσκουν λύσεις, έρχονται κοντά, γελούν, κλαίνε. Ήρωες της διπλανής πόρτας που ταυτίζεσαι μαζί τους. Ήρωες στους οποίους βλέπεις κομμάτια του εαυτού σου.

Έξι διαφορετικοί άνθρωποι, έξι ολότελα διαφορετικές προσωπικότητες. Φαίνεται να μην έχουν κάτι κοινό, τούς συνδέει, ωστόσο, η γραμμή “Χάμπτον Κορτ – Γουότερλου” του αγγλικού σιδηροδρόμου. Το τρένο λειτουργεί ως μέσο συγκέντρωσης, ως μέσο ένωσης!

Η Αϊόνα που βρίσκεται στο στόχαστρο του εργασιακού της περιβάλλοντος λόγω ηλικίας κι “αδυναμίας προσαρμογής” στις “νέες” συνθήκες, η Μάρθα ως θύμα bullying, ο Σάντζει που βιώνει έντονες κρίσεις πανικού, η Έμι που έχει μπλεχτεί σε μια κακοποιητική κι άκρως χειριστική σχέση, ο Πιρς που ζει μέσα σ’ ένα εργασιακό και οικογενειακό ψέμα κι ο Ντέιβιντ, του οποίου ο γάμος του βρίσκεται σε τέλμα…

Αυτοί είναι οι ήρωες, οι επιβάτες της αποβάθρας 5, των οποίων οι ιστορίες έρχονται να… μπλεχτούν. Θα καταφέρει, άραγε, η Αϊόνα ν’ αντέξει την πίεση; Θα καταφέρει η Μάρθα να τινάξει τον μανδύα της ντροπής; Θα κατορθώσει ο Σάντζει ν’ ανασάνει; Θα καταφέρει η Έμι να ελευθερωθεί; Θα καταφέρει ο Πιρς να κάνει μία νέα αρχή; Θα καταφέρει ο Ντέιβιντ ν’ ανανεωθεί κι αυτός κι ο γάμος του;

Και, κυρίως, πόσο θα συνδράμουν οι νέοι φίλοι στις αλλαγές αυτές;

Κόψτε εισιτήριο κι επιβιβαστείτε κι εσείς στο τρένο που αναχωρεί απ’ την αποβάθρα 5 στις 8:05 και πίσω απ’ τα φύλλα μιας εφημερίδας κρυφτείτε και γίνετε κοινωνοί της νέας αυτής παράξενης παρέας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *