Home >> Βιβλία >> Υποψήφια για το “Διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2024” η Αγγελική Δαρλάση!

Υποψήφια για το “Διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2024” η Αγγελική Δαρλάση!

Η Αγγελική Δαρλάση είναι υποψήφια (η επίσημη πρόταση του Ελληνικού Τμήματος IBBY) για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2024!
Διαβάστε τι έγραψε η ίδια:
“Όσοι με ξέρετε απ’ το συγγραφικό μου έργο, μπορείτε να καταλάβετε την μεγάλη τιμή και την χαρά που νιώθω γι’ αυτήν μου την υποψηφιότητα. Κι όσοι με γνωρίζετε, έστω και λίγο, προσωπικά και ξέρετε και την μεγάλη αγάπη μου για τον Άντερσεν (που ποτέ, άλλωστε, δεν την έκρυψα και την έχω εκφράσει ξεκάθαρα και σε δύο βιβλία μου), μπορείτε να φανταστείτε την βαθιά συγκίνησή μου.
Οπότε, το ευχαριστώ μου προς το ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ γι’ αυτή μου την υποψηφιότητα ίσως και να μού φαντάζει λίγο. Όμως, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο έργο μου. 
Πρωτοέγραψα για παιδιά χάρη σε κάτι που, φαινομενικά, έμοιαζε τυχαίο – πάει καιρός που το λογιάζω, μάλλον, ως… μοιραίο. Όμως, συνέχισα κι επιμένω να γράφω για παιδιά και για νέους απολύτως συνειδητά, επειδή η συγκεκριμένη οπτική του κόσμου μας, η οπτική των παιδιών με γοητεύει, με συναρπάζει, με παρηγορεί και μού δίνει ελπίδα. Το να γράφω υιοθετώντας αυτή την οπτική μού προσφέρει την δυνατότητα να συνεχίζω να ονειρεύομαι (κι έναν κόσμο καλύτερο)∙ προσφέροντάς μου, ταυτόχρονα, την ψευδαίσθηση πως ξεπληρώνω κι ένα διαρκώς ανεκπλήρωτο χρέος μου… 
Δεν θα πω «θα κάνω το καλύτερο που μπορώ» γι’ αυτήν μου την υποψηφιότητα, επειδή «ο γέγονε, γέγονε» (εδώ και 20, σχεδόν, συγγραφικά χρόνια) κι αυτό κρίθηκε απ’ τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ και θα κριθεί τώρα κι απ’ τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής της ΙΒΒΥ. Θα πω, όμως, ότι, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, θα συνεχίσω να υπηρετώ την τέχνη μου κάνοντας πάντα το καλύτερο που μπορώ κι… ακόμα καλύτερα. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους συνεργάτες όλα αυτά τα χρόνια που μ’ εμπιστεύονται και με υποστηρίζουν και με την δική τους δουλειά. 
Και, φυσικά, να ευχηθώ «Καλή μας επιτυχία», Κέλλυ Ματαθία Κόβο.”.
“Καλή επιτυχία κι από εμάς. Είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε τα βιβλία της στον κατάλογό μας. Η χαρά μας δεν περιγράφεται!”, έγραψαν οι Εκδόσεις Μεταίχμιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *