Home >> Sports >> Παίζουν στην Ελλάδα και πάνε Μουντιάλ 2022! (updated!) (videos)

Παίζουν στην Ελλάδα και πάνε Μουντιάλ 2022! (updated!) (videos)

Τι κι αν η Ελλάδα δεν θα δώσει το παρόν στην τελική φάση του Μουντιάλ 2022, η Σούπερ Λίγκ 1 θα εκπροσωπηθεί επάξια από διαφόρων εθνικοτήτων παίκτες που έχουν μέχρι στιγμής πρωταγωνιστικό ρόλο στους Συλλόγους τους.

Η παρουσία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα τους οδήγησε να κερδίσουν επάξια μία θέση στην τελική λίστα των ρόστερ των Εθνικών τους ομάδων και πολύ σύντομα… πάνε Κατάρ!

Καμερούν

Στον 7ο όμιλο συναντάμε το Καμερούν που θα αγωνιστεί με αντιπάλους τη Βραζιλία, τη Σερβία και την Ελβετία. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε την τελική αποστολή με τους Ενκουλού, του Άρη και Κούντε, του Ολυμπιακού να συμπεριλαμβάνονται!

Ο πρώτος, αμυντικός, έχει 7 συμμετοχές μέχρι στιγμής με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ ο δεύτερος έχει μόλις 2 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό στο Πρωτάθλημα, ωστόσο έχει αγωνιστεί και στους αγώνες των ομίλων του Europa league.

Από την αποστολή του Καμερούν αποκλείστηκε εν τέλει ο Μουκουντί της ΑΕΚ!

Σερβία

Παραμένοντας στον 7ο όμιλο, αντίπαλος των Ενκουλού και Κούντε θα τεθεί και στο Μουντιάλ, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ! Ο προπονητής Ντράγκαν Στοΐκοβιτς επέλεξε τον ακραίο και πολύ ποιοτικό επιθετικό του ΠΑΟΚ για το Κατάρ.

Φυσικά με 9 εμφανίσεις και μόλις 2 ασίστ στα στατιστικά του, δε διανύει μία χρονιά σαν τις προηγούμενες στον ΠΑΟΚ, ωστόσο η τεχνική και η εμπειρία του κρίθηκαν απαραίτητες για τους αγώνες της Σερβίας, μίας ομάδας που έχει χαρακτηριστεί ως άκρως επικίνδυνη και απρόβλεπτη για κάθε αντίπαλο!

https://www.youtube.com/watch?v=uXQAjNzY29s

Κροατία

Αναμφίβολα το «μεγαλύτερο» όνομα σε φήμη και εμπειρία από τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκ στο Κατάρ είναι του Ντομαγκόι Βίντα της ΑΕΚ!

Ο Κροάτης σέντερ μπακ δε θα μπορούσε να λείπει από την αποστολή της εθνικής του ομάδας, την οποία έχει βοηθήσει ουκ ολίγες φορές.

Φέτος, με 10 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και μία ασίστ, αποτελεί το βασικό σημείο αναφοράς την κιτρινόμαυρης άμυνας.

Στο δρόμο της ομάδας του στον 6ο όμιλο θα βρεθούν το Μαρόκο, ο Καναδάς και το Βέλγιο!

Σενεγάλη

Στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης, η Σενεγάλη θα βρει μπροστά της την οικοδέσποινα χώρα, Κατάρ, τον Ισημερινό και μία εκ των πιθανών κατακτητών του τροπαίου, την Ολλανδία!

Εξαιρετικά δύσκολο έργο για την ομάδα της Αφρικής, η οποία όμως έβαλε στην αποστολή της και έναν παίκτη του Ολυμπιακού, τον Πάπε Αμπού Σισέ!

Ο κεντρικός αμυντικός των πρωταθλητών Ελλάδος που βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2017, δεν έκανε καθόλου καλό πρώτο γύρο με μόλις 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε με την κάκιστη συμπεριφορά του στον Ευρωπαϊκό αγώνα με την Καραμπάγκ, τον έθεσαν εν πολλοίς στο περιθώριο!

Στο Μουντιάλ, με όσο χρόνο συμμετοχής του δοθεί, θα έχει την ευκαιρία για ένα καλό restart!

https://www.youtube.com/watch?v=df5shLT-J-g

Πολωνία

Άλλος ένας εκπρόσωπος της ΑΕΚ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 είναι ο μέσος της «Ένωσης», Νταμιάν Σιμάνσκι. Η σκληρή δουλειά και η σταθερή παρουσία του στο κέντρο της ΑΕΚ από το 2019 εξαργυρώθηκαν φέτος και ο Πολωνός θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα με την Εθνική ομάδα της χώρας του!

Στο φετινό πρωτάθλημα αποτελεί και πάλι σημείο αναφοράς για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα με 11 συμμετοχές και 1 γκολ!

Στο δρόμο για τη νοκ άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Πολωνία θα συναντήσει τη Αργεντινή, το Μεξικό και τη Σαουδική Αραβία στον 3ο όμιλο.

Νότια Κορέα

Στον 8ο όμιλο της διοργάνωσης του Κατάρ, η Νότια Κορέα θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη, τη Γκάνα και την Πορτογαλία!

Αρκετά δύσκολος όμιλος, αλλά… γιατί όχι;

Στο ρόστερ της θα έχει και επίσημα, τους δύο «άσσους» Χουάνγκ του Ολυμπιακού: τον Ουί Τζό και τον Ιν-Μπεόμ.

Ο πρώτος, επιθετικός, αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του στο Europa League, ενώ έχει και 5 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να σκοράρει ακόμα.

Ο δεύτερος, μέσος, αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος στη θέση που αγωνίζεται (10 συμμετοχές και 2 ασίστ στη Σούπερ Λίγκ, 5 συμμετοχές και 1 γκολ στο Europa League) και σίγουρα θα αποτελέσει βασική λύση για τη μεσαία γραμμή την Εθνικής του ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Καναδάς

Στον 8ο όμιλο η ομάδα του Καναδά θα βρεθεί αντιμέτωπη με το Μαρόκο, Το Βέλγιο και την Κροατία. Καθόλου εύκολη αποστολή ειδικά με τις δύο Ευρωπαϊκές ομάδες να μοιάζουν φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ομοσπονδία την χώρας ανακοίνωσε στην αποστολή τον βασικό αμυντικό πυλώνα του Παναιτωλικού, Ντέρεκ Κορνέλιους. Ο εικοσιπεντάχρονος αμυντικός που βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στο Αγρίνιο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Γιάννη Αναστασίου, μετρώντας 13 εμφανίσεις σε ισάριθμα ματς στη φετινή Σούπερ Λιγκ.

Μεξικό

Αντίπαλος του συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, Νταμιάν Σιμάνσκι θα βρεθεί στον τρίτο όμιλο ο Ορμπελίν Πινέδα που συμπεριλήφθηκε στην εικοσιεξαμελή αποστολή του Μεξικό για το Κατάρ.

Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ που μετρά φέτος 13 εμφανίσεις σε ισάριθμά ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχει πετύχει 3 γκολ, εξαργύρωσε τις καλές εμφανίσεις του και έπεισε τον Μεξικανό coach, Μαρτίνο να τον πάρει μαζί του στο Μουντιάλ. Μένει να δούμε αν και πόσο θα αγωνιστεί και τι άνοδο θα έχει μετά από αυτή την κλήση η χρηματιστιριακή του αξία!

 

Ιράν

Ακόμα δύο παίκτες που αγωνίζονται στην ΑΕΚ «τσέκαραν» πριν από λίγες μέρες τα εισιτήριά τους για το Κατάρ. Οι Χατζισαφί και ο Μοχαμάντι κλήθηκαν στην τελική αποστολή του Ιράν, μίας ομάδας με αρκετό ταλέντο και πολλές προσδοκίες για την έκπληξη!

Ο πρώτος διανύει τη δεύτερη σεζόν του στη ΑΕΚ και φέτος έχει αγωνιστεί σε 7 από τους 13 αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ ο δεύτερος, επίσης στη δεύτερη σεζόν του, έχει 10 εμφανίσεις στη Σούπερ Λίγκ 1.

Τυνησία

Στον 4ο όμιλο η Τυνησία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, την Αυστραλία και τη Δανία. Δύσκολος όμιλος και μάλλον το φαβορί για την τέταρτη θέση!

Στην αποστολή της κλήθηκε παρόλα αυτά ο αμυντικός του Ατρομήτου, Κεσχρίντα που μέχρι στιγμής κάνει μία σταθερή πορεία με την ομάδα του Περιστερίου. Με 10 εμφανίσεις και 1 γκολ (με αντίπαλο τον Ιωνικό), ο Τυνήσιος αμυντικός βρίσκεται επάξια στην αποστολή της Εθνικής του ομάδας.

Με την Εθνική μας ομάδα πάντως να μην κατόρθωσε να βρεθεί στο Κατάρ και το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ να έχει πάρει φωτιά, οι ομάδες μάλλον σκέφτονται να επιστρέψουν οι παίκτες τους χωρίς περαιτέρω προβλήματα τραυματισμών και να ανεβάσουν τη χρηματιστιριακή τους αξία, παρά να έχουν μακρά πορεία με τις Εθνικές τους ομάδες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *