Home >> Sports >> Ένας «μισός» Παναθηναϊκός πάει για «διπλό» Ευρώπης!

Ένας «μισός» Παναθηναϊκός πάει για «διπλό» Ευρώπης!

Σε μία αναμέτρηση που θα ήθελε να γινόταν κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, καλείται να ανταπεξέλθει ο Παναθηναϊκός. Λίγες ώρες πριν το ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19.00), οι «πράσινοι» καλούνται να καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη.

Με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις να ήταν το αδύνατο σημείο του καθ’ όλη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός τη χρονική στιγμή που… καίγεται για βαθμούς καλείται να ταξιδέψει και μάλιστα… αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη και να δώσει τη μάχη του σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Super league Interwetten.

Τώρα, γιατί αυθημερόν; Μα φυσικά διότι δε αρκούσαν οι απουσίες λόγω τραυματισμού των φορμαρισμένων Ιωαννίδη, Βέλεθ, Λούντκβιστ, αλλά και του Μακέντα, ήρθε σαν άλλο κερασάκι στην τούρτα των προβλημάτων του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και μια ίωση, ώστε να αποδεκατιστεί λίγο ακόμα η ομάδα.

Κουρμπέλης, Βιτάλ, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς, Χατζηγιοβάννης και Χατζηθεοδωρίδης είναι εκτός μάχης και το εξαιρετικά άμεσο και σύντομο ταξίδι έχει σκοπό ακριβώς το να μην απλωθεί ο ιός και σε άλλα μέλη της αποστολής.

Ο προπονητής του «Τριφυλλιού» έχει στη διάθεσή του μία ενδεκάδα βασικών παικτών, όμως οι… ρεζέρβες έχουν για το συγκεκριμένο ματς αρκετό υλικό από τον Παναθηναϊκό Β’ σε μία προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά.

Όλα αυτά απέναντι σε μία ομάδα που δεν υπολογίζει μόνο στο Μαντσίνι (βασικό κρίκο της κιτρινόμαυρης αλυσίδας) και φαίνεται αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν θα πρέπει να παίξει έξυπνα για να καλύψει τα κενά του, με αυξημένη συγκέντρωση στην άμυνα αλλά και άνοιγμα χώρων που σίγουρα θα βρεθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η λογική λέει ότι οι φάσεις που θα κάνει ίσως να μην είναι πολλές γι’ αυτό απαιτείται αποτελεσματικότητα στο έπακρο, κάτι στο οποίο έχει αρκετά καλά ποσοστά φέτος.

Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ μπορεί να χάσει βαθμούς στο αποψινό επίσης, ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο αγώνας στη Θεσσαλονίκη θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια των playoff! Ίσως να πούμε ότι… “The winner takes it all!”, καθώς μετά μια τέτοια ανατροπή θα μοιάζει με βουνό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *