Home >> Sports >> Η ευκαιρία της κλήρωσης

Η ευκαιρία της κλήρωσης

Είναι βέβαιο ότι η αντίδραση του ΠΑΟΚ σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο (με την πρόσληψη του Ζοσέ Μπότο στη θέση του αθλητικού διευθυντή) ήταν καθυστερημένη και ότι δεν θεωρείται πια διεκδικητής του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η αγωνιστική άνοδος του μετά το αρνητικό σερί αποτελεσμάτων το οποίο προηγήθηκε σε συνδυασμό με την ευκαιρία η οποία διαφαίνεται από την επικείμενη σύγκρουση διαρκείας με την ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο βελτιώνει το κλίμα με βάση την πεποίθηση της κατάκτησης της δεύτερης θέσης και του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο γράφων έχει ήδη καταθέσει την άποψη του για την υποχρέωση του ΠΑΟΚ – με βάση την ποιότητα του έμψυχου υλικού – να καταταγεί τουλάχιστον δεύτερος και να διεκδικήσει το Κύπελλο το οποίο κατακτά συχνά στην εποχή μας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι δεδομένο ότι υπερτίμησε την αντοχή συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών του και δικαίως επικρίθηκε. Βεβαίως, η ικανότητα του Ρουμάνου τεχνικού δεν αμφισβητείται. Μετά τον τραυματισμό του Νέλσον Ολιβέιρα εισηγήθηκε την επιστροφή του Τσούμπα Άκπομ και επωφελήθηκε αυτής την κρίσιμη στιγμή. Όταν ο ΠΑΟΚ όδευε προς κατάρρευση η αγωνιστική βελτίωση του Άγγλου επιθετικού ήταν ευεργετική για την ομάδα. Η προσφορά του δεν αποτυπώνεται επαρκώς από την επιστήμη της στατιστικής. Ο απολογισμός των οκτώ γκολ δεν εντυπωσιάζει, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε τη βοήθεια του στην άμυνα και την σημασία των γκολ του. Όπως και στην πρώτη παρουσία του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αποδεικνύει ότι δεν είναι κλασικός σκόρερ – αν και τότε είχε σκοράρει εναντίον Άγιαξ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ – αλλά ο ορισμός του χρήσιμου παίκτη. Η ανόητη αποβολή του στο ματς με τη Λάρισα ενδέχεται να βλάψει την ομάδα.

Η πρόοδος του Άκπομ ήταν αναγκαία από την στιγμή κατά την οποία ο Γιάσμιν Κούρτιτς αποτελούσε τον μοναδικό παίκτη του ΠΑΟΚ με σταθερή απόδοση. Όταν ο καλύτερος σκόρερ μίας ομάδος είναι ο αμυντικός χαφ, το πρόβλημα είναι σαφές. Ο Σλοβένος διεθνής έχει ήδη σκοράρει 10 γκολ (ρεκόρ καριέρας) έχοντας συνεισφέρει, όπως επιβάλλει η θέση του, και στον αμυντικό τομέα. Μάλιστα, έχει επιφορτισθεί σημαντικό – για την ηλικία του – βάρος αγωνιζόμενος (σχεδόν) σε κάθε αγώνα, διότι ο Στέφαν Σβαμπ δεν παρουσιάζει την περυσινή εικόνα του. Η προσφορά του παραπέμπει σ΄αυτήν του εμβληματικού Πάμπλο Γκαρσία παρά το γεγονός ότι ο Κούρτιτς δεν διαθέτει τη δημιουργική ικανότητα την οποία είχε στο μέγιστο βαθμό ο «Τσε του ποδοσφαίρου».

Οπωσδήποτε, η βελτίωση του ΠΑΟΚ είναι εμφανής, αλλά η άμυνα του συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως αδύναμη. Ακόμα και στα ματς στα οποία η ομάδα κερδίζει, δέχεται γκολ με ευκολία. Κατά την άποψη του γράφοντος ο Μπότο πρέπει να ασχοληθεί πρωτίστως με την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής (η λύση της συνεργασίας με τον Φερνάντο Βαρέλα κρίνεται ως θετική εξέλιξη) και στην περίπτωση πώλησης του Αλέξανδρου Πασχαλάκη και με την απόκτηση έμπειρου τερματοφύλακα, αφού ο Ζ. Ζίβκοβιτς δεν εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *