Home >> Sports >> Ξήλωμα εκεί που χρειάζεται, όπως χρειάζεται

Ξήλωμα εκεί που χρειάζεται, όπως χρειάζεται

Δυστυχώς, αποκλεισμός. Φυσικά δεν ήταν κάτι που έμοιαζε και τόσο απίθανο, ειδικά για τον φετινό Ολυμπιακό. Το 0-0 του πρώτου αγώνα είναι ένα ύπουλο αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε και χθες όπου ο ΠΑΟΚ με ένα μόλις γκολ πήρε την πρόκριση. Βέβαια ανάφερα και στο προηγούμενο άρθρο μου ότι ακόμα και ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου δεν θα έκανε την φετινή χρόνια τόσο επιτυχημένη διότι αυτή η σεζόν είναι μια χρονιά στην οποία ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει καθόλου καλή μπάλα και αυτό είναι που έχει απογοητεύσει τον κόσμο του.

Ο φετινός Ολυμπιακός δεν είναι απλά κακός, αλλά έχει θέμα και ο Μαρτίνς. Φέτος ο προπονητής μας έχει δείξει περισσότερο από ποτέ τις εμμονές του και πολλές φορές, ειδικά όταν του στραβώνει ένα παιχνίδι δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει. Βλέπουμε μονάχα αλλαγές προσώπων και σπάνια αλλαγές συστήματος, δεν βλέπουμε αυτοματισμούς, παρότι βρίσκεται, σχεδόν, τέσσερα χρόνια στην ομάδα και γενικά παρουσιάζει ένα Ολυμπιακό ανήμπορο να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας ακόμα και στην έδρα του με χαμηλότερου επιπέδου αντιπάλους.

Πλέον, η διοίκηση πρέπει να πάρει κάποιες σωστές αποφάσεις. Η ομάδα θέλει πολλές κινήσεις για να είναι όπως πρέπει του χρόνου. Θέλει μπακ διότι αυτά που έχει τώρα δεν μπορούν να απειλήσουν επιθετικά, ενώ και αμυντικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, πριν 4-5 χρόνια θα ήταν αλλαγή της αλλαγής και ο Λαλά και ο Ράαμπτσιουκ. Θέλουμε κεντρικό αμυντικό μέσο να πλαισιώσει τους Εμβιλά και Καμαρά, διότι ο Μπουχαλάκης ναι μεν δεν είναι τόσο κακός παίχτης αλλά σίγουρα εκεί έξω μπορεί να βρεθεί κάτι πολύ καλύτερο. Και μετά, μπροστά, το χάος. Απαιτείται ξήλωμα και προσθήκες κυριολεκτικά σε όλη την επίθεση. Χρειάζονται και εξτρέμ, και επιθετικό και επιτελικό μέσο. Φτάνει πια με τον Μασούρα στα πλάγια και τον 38χρονο Βαλμπουενά. Δεν λέω ότι είναι κακοί παίχτες αλλά δεν γίνεται να βασίζεσαι σε αυτούς. Ο Μασούρας για παράδειγμα δεν είναι σκόρερ και αυτό φάνηκε στο έπακρο, εχθές. Επίσης,πρέπει να βρουν επιθετικό που να μετατρέπει την μισή φάση σε τέρμα αλλά και να μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις για τον εαυτό του και όχι να τα περιμένει όλα από τους συμπαίκτες του.

Η ομάδα θέλει μια γερή επένδυση. Για να γίνουν όλες αυτές οι κινήσεις χρειάζεται όπως το βλέπω έναν προϋπολογισμός περίπου στα 25-30 εκατομμυρίων. Θα δοθούν; Μόνο ο πρόεδρος ξέρει αλλά πραγματικά δύο χρόνια τώρα δεν παίζουμε ποδόσφαιρο και αυτό έχει κουράσει τον κόσμο του Ολυμπιακού, καθώς δεν είναι πια μόνο οι τίτλοι που μας γεμίζουν, αλλά το να πηγαίνουμε τις Κυριακές στο γήπεδο και να φεύγουμε χορτασμένοι από ολοκληρωτικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, και ας μην έχει έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει να απολαμβάνει ξανά αυτή την ομάδα και όχι να την βλέπει να αγκομαχάει και να τρεκλίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *