Home >> Sports >> Πόσο κακό να ακούγεται η λέξη «πρωτάθλημα» στην τέταρτη αγωνιστική;

Πόσο κακό να ακούγεται η λέξη «πρωτάθλημα» στην τέταρτη αγωνιστική;

Αρχές Σεπτεμβρίου και το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ μετρά ήδη τέσσερις (η τελευταία ανολοκλήρωτη) αγωνιστικές εβδομάδες. Για τον Παναθηναϊκό η συζήτηση περί τίτλων από δήθεν γνώστες, αναλυτές, πανελίστες ποδοσφαίρου κλπ., έχει αρχίσει να ξεφεύγει.

Ήδη, πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αυτοί οι «κάποιοι» με αποδόσεις, στοιχήματα και κουβέντες του στυλ «άκου με εμένα» ή «θα με θυμηθείς» έστεφαν την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς χωρίς καν να πατήσει το χορτάρι.

Η ασφάλεια προκαλεί προσδοκίες!

Με μόλις τρία παιχνίδια ολοκληρωμένα και ισάριθμες νίκες, οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν για αρχή αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν. Ότι δηλαδή ξεκινούν τη χρονιά με μία γερή βάση και έρχονται να συνεχίσουν με τη φόρα της προηγούμενης επιτυχημένης σεζόν. Αυτή η κατάσταση και το αίσθημα σταθερότητας έχει ως ταμπέλα του το όνομα του προπονητή της ομάδας, που όχι μόνο έμεινε (εξαιρετικά σημαντικό και σπάνιο για τον Παναθηναϊκό), αλλά κράτησε και το βασικό κορμό των παικτών.

Παράλληλα, οι… αργές χρονικά, αλλά σταθερές μεταγραφικές του αποφάσεις που υλοποιήθηκαν από τη διοίκηση φαίνεται να βγαίνουν σε καλό. Μένει να επιβεβαιωθεί το παραπάνω και στην περίπτωση του Μπερνάρ.

Επικίνδυνα μονοπάτια.

Για μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια η αγωνιστική της κατάσταση χαρακτηριζόταν από μέτρια ως κακή και που προσπαθεί να χτίσει μία αγωνιστική και πνευματική σταθερότητα, η οποιαδήποτε συζήτηση για πρωταθλήματα, χαρές και πανηγύρια είναι από άκυρη έως και επικίνδυνη.

Η αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός που είναι και πρέπει να είναι διάχυτοι, είναι μία εντελώς διαφορετική συζήτηση.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέχρι στιγμής λοιπόν, δείχνει να καταφέρνει και αυτό. Να κλείσει δηλαδή τα αυτιά των παικτών του, να θωρακίσει τα αποδυτήρια, να μην παρασύρεται από κωμικές διαιτητικές αποφάσεις (αγώνες με Σλάβια Πράγας) και να κρατά ακέραιο τον σχεδιασμό του.

It’s Derbi time!

Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία του πρωταθλήματος έχει ως αντίπαλο για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ στο κλασσικό ντέρμπι των Αθηνών. Οι τραυματίες Μαγκνουσον, Σένκεφελτ είναι και πάλι διαθέσιμοι, ενώ ο Μπερνάρ έχει ήδη λίγες προπονήσεις στα πόδια του. Το πλάνο του Γιοβάνοβιτς θα παραμείνει σταθερό απέναντι σε μία ομάδα που ψάχνει το χαρακτήρα της και το ρυθμό της.

Μαζί της αναζητά μεγαλύτερη τόλμη στις επιλογές του και ο προπονητής της, Αλμέιδα. Προς το παρόν, η ποιότητα ορισμένων μονάδων όπως ο σούπερ Πινέδα, έχουν κρατήσει την ΑΕΚ σε ένα καλό επίπεδο και οι δύο νέες προσθήκες των Βαν Φέερτ και Σιτιμέ μοιάζουν ικανές να την ανεβάσουν ταχύτητα. Φυσικά, το ρίσκο τους είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί να προσαρμοστούν.

Τέταρτη αγωνιστική. Κυριακή. Λεωφόρος Αξεξάνδρας. Παναθηναϊκός – ΑΕΚ! Πάμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *