Home >> Sports >> Πρόσημο θετικό, αλλά δεν δείχνει να αρκεί

Πρόσημο θετικό, αλλά δεν δείχνει να αρκεί

Αν μη τι άλλο η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος είναι πολύ καλύτερη από αυτής του πρώτου μισού. Ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερη μπάλα, πλέον ο κόσμος που πάει στο γήπεδο φεύγει γεμάτος και σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο καλύτερα θα πηγαίναμε από την αρχή της σεζόν αν είχαν γίνει την στιγμή που έπρεπε οι κινήσεις που έπρεπε. Παρόλα αυτά, η ομάδα πρέπει να ξεπεράσει κάποια προβλήματα που παραμένουν άλυτα ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική όταν πρέπει.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη, η αρχική τεράστια διαφορά από την κορυφή μειώθηκε αισθητά, αλλά, δυστυχώς σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάστηκε για περαιτέρω μείωση της, “πετάχτηκε”. Ναι, ο Ολυμπιακός έπρεπε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, ναι, δεν έπρεπε να πετάξει βαθμούς στο Περιστέρι, αλλά φέτος είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως δεν θα μας χαριστεί τίποτα και αυτό πια το καταλαβαίνουν άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο και για αυτό όλοι μπαίνουν με το μαχαίρι στα δόντια στα περισσότερα παιχνίδια.

Η ομάδα καλείται να δώσει ένα ακόμα παιχνίδι με την ΑΕΚ για την ολοκλήρωση της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος. Αν καταφέρει να κερδίσει τότε μπαίνει με αρκετά καλές αξιώσεις στα πλέι οφς, αν όχι τότε όση προσπάθεια έκανε στο δεύτερο μισό θα πάει στράφι, καθώς η διαφορά από την κορυφή θα αυξηθεί εκ νέου. Δεν θεωρώ βέβαια ότι φέτος, ως τώρα, αξίζουμε το πρωτάθλημα, προφανώς και φυσικά θα το ήθελα αλλά θεωρώ πως μια απώλεια του τίτλου θα μπορούσε να λειτουργήσει με όσο πιο θετική χροιά γίνεται ώστε να αποφευχθούν τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού. Η ομάδα είναι σίγουρα βελτιωμένη, αλλά για να πάρεις τον τίτλο χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από μια απλή βελτίωση.

Σίγουρα τα πλέι οφς είναι μια άλλη ιστορία, εκεί πολλά μπορούν να ανατραπούν καθώς μιλάμε για ένα μικρό πρωτάθλημα. Έλεγα στην αρχή της χρονιάς πως αν μπούμε στη νέα διαδικασία με μια διαφορά 4-5 βαθμών από την κορυφή, τότε, όλα παίζονται. Η ομάδα δείχνει ότι θα μπει με κάπου εκεί, όποτε οφείλουμε να πιστέψουμε όσο περισσότερο γίνεται την ομάδα και να την στηρίξουμε. Δεν πρόκειται άλλωστε για μια διαφορά η οποία δεν καλύπτεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *