Home >> Βιβλία >> “10 Ζωές στο Φως της Ψυχανάλυσης” από Εκδόσεις Ιβίσκος

“10 Ζωές στο Φως της Ψυχανάλυσης” από Εκδόσεις Ιβίσκος

Το «Δέκα Ζωές στο Φως της Ψυχανάλυσης» είναι το πρώτο βιβλίο του Γκαμπριέλ Ρολόν, τ’ οποίο και τον καθιέρωσε στην καρδιά των αναγνωστών ως έναν απ’ τους κορυφαίους συγγραφείς στον τομέα του, καθώς καταφέρνει με τρόπο μοναδικό κι ανθρώπινο να κάνει προσιτή και κατανοητή την ψυχανάλυση σ’ όλους.

Δέκα αληθινές «ιστορίες ζωής» ξετυλίγονται με τρόπο αριστοτεχνικό, διαβαίνοντας μέσα απ’ την αγάπη, την μοναξιά, την ζήλια, την απιστία, το πένθος, την σεξουαλικότητα, την ενοχή. Ιστορίες συνηθισμένων ανθρώπων με τους οποίους ο καθένας μας αναπόφευκτα ταυτίζεται και που η καθεμιά τους αφηγείται κάτι πολύτιμα θεραπευτικό για τον ίδιο μας τον εαυτό.

«Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο γραμμένο αποκλειστικά για ψυχολόγους, αλλά για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον πόνο και την δυνατότητα να τον ξεπεράσουν. Έχω δει τους πρωταγωνιστές του να γίνονται κομμάτια, να γελάνε, να κλαίνε, ν’ απογοητεύονται και να θυμώνουν στο γραφείο μου. Συνεδρίες στις οποίες ψυχαναλυτής κι ασθενής καταλήγουν σε μια συμφωνία να βαδίσουν μαζί το μονοπάτι που οδηγεί στην αλήθεια ως το μόνο μέσο, για να ξεκλειδώσουν τον πόνο…», γράφει ο δόκτωρ Γκαμπριέλ Ρολόν.

 

Το συγκεκριμένο βιβλίο, τ’ οποίο κι αποτελεί διεθνές μπεστ σέλερ, αποτελείται από δέκα διαφορετικές ιστορίες ξεχωριστών ανθρώπων, τους οποίους ενώνει αφενός η επιλογή του κυρίου Ρολόν, ώστε να τούς βοηθήσει ν’ ανακτήσουν ξανά τις δυνάμεις τους και ν’ ανέβουν στην επιφάνεια κι αφενός η θέλησή τους, για να το κατορθώσουν αυτό!

Κάθε ιστορία, κάθε ξεχωριστό κεφάλαιο απαρτίζεται απ’ την αφήγηση των γεγονότων κι απ’ τον διάλογο μεταξύ ασθενούς και ειδικού!

Ουσιαστικά, όπως φαίνεται κι απ’ το εξώφυλλο, είναι σαν να βλέπουμε απ’ την κλειδαρότρυπα και να γινόμαστε κοινωνοί της πολύ αυτής δύσκολης διαδικασίας και προσωπικής διεργασίας. Διαβάζοντας την κάθε ιστορία, αναπόφευκτα, ταυτιζόμαστε με τους πρωταγωνιστές, τους θεραπευόμενους, κοιτάμε κι εμείς βαθιά μέσα μας, κάνουμε την δική μας προσωπική ενδοσκόπηση και βήμα – βήμα προσπαθούμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι, το δικό τους, το δικό μας. Συνεπώς, ως αναγνώστες, μάς συνεπαίρνει η αμεσότητα, η γρήγορη ροή κι αυτή η διαντίδραση μεταξύ γιατρού κι ασθενούς. Επιπρόσθετα, κάθε κεφάλαιο ξεκινά και μ’ ένα σχετικό με την ιστορία απόφθεγμα

7 γυναίκες και 3 άνδρες μάς ανοίγονται, κοιτάμε βαθιά μέσα τους, αλλά, πολύ περισσότερο, υποκλινόμαστε που βρίσκουν το σθένος, ώστε, πρώτα απ’ όλους, να σκαλίσουν οι ίδιοι λίγο παραπάνω και ν’ ανακαλύψουν – βγάλουν περισσότερο ατόφιο χρυσάφι από εντός τους.

Το βιβλίο συνοδεύεται τόσο απ’ τον πρόλογο της πρώτης (2007) έκδοσης του βιβλίου όσο κι απ’ τον νέο πρόλογο που γράφηκε για την νέα αναμνηστική (2017) έκδοσής του.

One thought on ““10 Ζωές στο Φως της Ψυχανάλυσης” από Εκδόσεις Ιβίσκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *