Home >> Βιβλία >> Η όχι και τόσο τέλεια ζωή μου από Σόφι Κινσέλα και εκδόσεις Ψυχογιός

Η όχι και τόσο τέλεια ζωή μου από Σόφι Κινσέλα και εκδόσεις Ψυχογιός

Όπου κι αν κοιτάξει η Κέιτι Μπρένερ, κάποιος άλλος ζει την ζωή που πάντα ονειρευόταν. Ειδικά τ’ αφεντικό της, η Ντιμίτερ Φάρλοου. Η Ντιμίτερ είναι ιδιοφυής, δημιουργική, ζει με την οικογένειά της σ’ ένα υπέροχο αριστοκρατικό σπίτι και ντύνεται με τα πιο ακριβά ρούχα. Απ’ την άλλη, η ζωή της Κέιτι μόνο τέλεια δεν είναι· απ’ το καταθλιπτικό διαμέρισμα που νοικιάζει και τους ιδιόρρυθμους συγκατοίκους της έως το τεταμένο κλίμα και τις ίντριγκες του γραφείου που προσπαθεί να διαχειριστεί, τα πάντα είναι ένας καθημερινός αγώνας. Πώς να μην αλλοιώνει λίγο την αλήθεια στο online προφίλ της, ελπίζοντας ότι οι προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες που ανεβάζει στο Instagram θα πείσουν την φίλη της που ζει στην Νέα Υόρκη ότι τα έχει καταφέρει;

Και πάνω που αρχίζει να βρίσκει τις δυνάμεις της -και καινούργιο ερωτικό ενδιαφέρον- συμβαίνει το χειρότερο: η Ντιμίτερ την απολύει. Διαλυμένη αλλά αποφασισμένη να παραμείνει αισιόδοξη, αποσύρεται στην φάρμα της οικογένειάς της στο Σόμερσετ, για να τούς βοηθήσει να στήσουν ένα εναλλακτικό θέρετρο. Το Λονδίνο δεν φάνταζε ποτέ πιο μακρινό. Μέχρι την στιγμή που εμφανίζεται η μπροστά της η Ντιμίτερ ως πελάτισσα!

Και, καθώς το διακύβευμα για το μέλλον της θα γίνεται όλο και μεγαλύτερο, η Κέιτι θα κληθεί ν’ αποφασίσει τι έχει για εκείνη πραγματικό νόημα στην ζωή.

“Η όχι και τόσο τέλεια ζωή μου” αποτελεί το δεύτερο έργο που διαβάζω απ’ την Σόφι Κινσέλα έπειτα απ’ το “Αγάπησε την ζωή σου”, που κυκλοφορεί, επίσης, απ’ τις εκδόσεις Ψυχογιός!

Τα βιβλία της είναι πραγματικά ο ορισμός του feelgood (όπως κι αυτά της Κλερ Πούλι).

Αποτελούν ευχάριστο ανάγνωσμα και γλυκιά συντροφιά, ενώ, παράλληλα, μέσα απ’ τα βιώματα των πρωταγωνιστών παρατηρεί κανείς κομμάτια του εαυτού του, άλλοτε διανθισμένα με σοβαρότητα κι άλλοτε μ’ αστείρευτο χιούμορ.

Στο βιβλίο αυτό με κέρδισε η πρωταγωνίστρια, η οποία, άλλοτε αφελής κι ονειροπόλα κι άλλοτε απογοητευμένη, προσπαθεί να μάθει ν’ ακροβατεί ανάμεσα στις επιθυμίες της και τα θέλω της και σ’ αυτά των άλλων. Εργατική υπάκουη και δημιουργική η Κέιτι θα περάσει έναν σκόπελο μέχρι να βρει τα πατήματά της και την θέση της, μέχρι να πετύχει τα όνειρά της απ’ τα οποία ποτέ της δεν παραιτήθηκε. Μέχρι τότε, όμως, έκανε νέους φίλους, βρήκε κάποιον να επικοινωνεί, αποδέχτηκε την αλήθεια της, συμφιλιώθηκε με τον πατέρα της ακόμα περισσότερο αφήνοντας σκιές και σύννεφα στην άκρη, δέθηκε με την μητριά της και, γενικότερα, η ζωή της πήρε μια άλλη τροπή, πιο ελιτίστικη και λονδρέζικη, χωρίς να ξεχνάει ποια είναι κι από που ξεκίνησε.

Παραστατικές και γεμάτες γλύκα – τρυφερότητα εικόνες απ’ την επαρχία της Αγγλίας ως την πρωτεύουσα και την βοή του Λονδίνου το βιβλίο θα σάς κάνει να δείτε την αγγλική μητρόπολη μ’ άλλο μάτι και να ταυτιστείτε λίγο περισσότερο με το ιδιαίτερο φλέγμα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *