Home >> Βιβλία >> “Καλό μου παιδί” των Εκδόσεων Μεταίχμιο

“Καλό μου παιδί” των Εκδόσεων Μεταίχμιο

“ΕΚΕΙΝΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.
ΣΑΝ ΘΕΟΣ
.

Μια καλύβα στο δάσος, χωρίς παράθυρα. Η ζωή της Λένας και των δύο παιδιών της ακολουθεί αυστηρούς κανόνες: γεύματα, τουαλέτα, μελέτη, όλα ακολουθούν ευλαβικά ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα. Ο πατέρας μεριμνά για την τροφή, τούς προστατεύει απ’ τους κινδύνους του έξω κόσμου και φροντίζει να έχουν πάντα τα παιδιά του μια μητέρα – όποιο κι αν είναι το κόστος.

Αλλά μια μέρα η μητέρα καταφέρνει ν’ αποδράσει. Και, τότε, ξεκινάει ο πραγματικός εφιάλτης. Διότι πολλά δείχνουν ότι ο πατέρας θέλει πάση θυσία να πάρει πίσω αυτό που τού ανήκει. Η αστυνομία μαζί με την οικογένεια της Λένας προσπαθούν απεγνωσμένα να ενώσουν τα κομμάτια ενός παζλ που δεν φαίνεται να ταιριάζουν μεταξύ τους. Τι απ’ όλα συμβαίνει πραγματικά και τι είναι προϊόν παράνοιας;”

Αν θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο με την μια ανατροπή ν’ ακολουθεί την άλλη, τότε, σίγουρα, πρέπει να επιλέξετε το “Καλό μου παιδί” των Εκδόσεων Μεταίχμιο!

Θα σάς πω την αλήθεια, χωρίς υπερβολές. Πήρα το συγκεκριμένο βιβλίο στις καλοκαιρινές μου διακοπές. Είπα: “Ok, θα το ξεκινήσω στο πλοίο και βλέπουμε πώς θα πάει”. Ε, λοιπόν, σάς πληροφορώ ότι, μέχρι να πιάσουμε λιμάνι, δεν μπορούσα να τ’ αφήσω απ’ τα χέρια μου. Μού μιλούσαν κι εκνευριζόμουν, διότι δεν ήθελα να πάρω το βλέμμα μου απ’ τις σελίδες του.

Δεν σάς κρύβω ότι, στην αρχή, με μπέρδεψε. Για ευνόητους λόγους, δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά, εκεί που νομίζεις ότι έχεις βάλει τα δεδομένα σε μια σειρά, εκεί είναι που όλα γκρεμίζονται.

Άμεσο, με πρωτοπρόσωπη αφήγηση των χαρακτήρων, αλλά και με τους πρωταγωνιστές μέσω της αφήγησής τους ν’ απευθύνονται -έμμεσα ή άμεσα- σ’ άλλους πρωταγωνιστές – ήρωες, βλέπουμε την εξέλιξη της ιστορίας μέσα από διαφορετικά πρίσματα κι οπτικές, ώσπου να φτάσουμε στην αλήθεια.

Το βιβλίο -σκοτεινό και με γρήγορο ρυθμό- κρατάει τον αναγνώστη σ’ εγρήγορση μ’ αποτέλεσμα ν’ απολαμβάνει το πρώτο ψυχολογικό θρίλερ της Ρόμι Χάουσμαν.

Η πρώτη της, λοιπόν, συγγραφική απόπειρα μού έκοψε την ανάσα και σημειώθηκε, με συνοπτικές διαδικασίες, στην άκρη του μυαλού μου, ώστε να τσεκάρω την μελλοντική συγγραφική πορεία της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *