Home >> Βιβλία >> “Κλείσε μερικά παράθυρα” από Τάνια Γκούντιν και εκδόσεις Ψυχογιός

“Κλείσε μερικά παράθυρα” από Τάνια Γκούντιν και εκδόσεις Ψυχογιός

Η Τάνια Γκούντιν, ειδική στην ψηφιακή απεξάρτηση, παρέχει σ’ όσους έχουν χαθεί στον κόσμο του Διαδικτύου έναν πρακτικό οδηγό, με σκοπό να τούς βοηθήσει να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στην ψηφιακή και στην πραγματική τους ζωή.

Εάν νιώθετε ότι ο σύντροφός σας σάς αγνοεί κι ασχολείται διαρκώς με το κινητό του, εάν πανικοβάλλεστε στην ιδέα ότι δεν έχετε μαζί σας το τηλέφωνό σας, εάν νιώθετε ότι ολοένα και βυθίζεστε στο λαγούμι της ενημέρωσης και στις θλιβερές ειδήσεις του Διαδικτύου, εάν το παιδί σας είναι κλεισμένο συνέχεια στο δωμάτιό του κι ασχολείται με βιντεοπαιχνίδια, στο βιβλίο αυτό θα μάθετε ν’ αναγνωρίζετε και να κατονομάζετε αυτές κι ακόμα περισσότερες εξαρτητικές συμπεριφορές –τόσο στον εαυτό σας όσο και στους άλλους– βρίσκοντας παράλληλα απλές κι εύκολες λύσεις, για να τις αντιμετωπίσετε.

Μετά απ’ την “Ψυχική μπουγάδα” της Κατερίνας Τσεμπερλίδου που, επίσης, κυκλοφορεί από εκδόσεις Ψυχογιός, το “Κλείσε μερικά παράθυρα” είναι το δεύτερο καλύτερο βιβλίο που το διάβασα με αμέριστη προσοχή κι αφοσίωση, το γέμισα με σημειώσεις, το έχω σε περίοπτη θέση στην βιβλιοθήκη μου, διότι βρίθει από πλούσιες συμβουλές που αλλάζουν την οπτική όχι μόνο της ψηφιακής αλλά και της πραγματικής μας ζωής!

Το κάθε κεφάλαιο δομείται με τον εξής ενδιαφέροντα τρόπο. Ξεκινά με την αληθινή ιστορία κάθε ανθρώπου που άπτεται του αντικειμένου που θα συζητηθεί στην συνέχεια. Έπειτα, ακολουθεί συνοπτική επιστημονική ανάλυση με στατιστικά που διακρίνονται για την φειδώ τους -ώστε να μην κουράζουν-, τα οποία είναι άκρως κατατοπιστικά για την κατανόηση του θέματος. Εν συνεχεία, ακολουθεί επεξηγηματική και λεπτομερής ανάλυση ελληνιστί κι αγγλιστί του όρου ή του φαινομένου που παρουσιάστηκε και, τέλος προτείνονται οι λύσεις για το φάσμα που ταλαιπωρεί εμάς ή τους γύρω μας, αφού, προηγουμένως, έχουν δοθεί κάποιοι τρόποι αναγνώρισης/ανακάλυψης του εκάστοτε προβλήματος.

Ο κυβερνοχώρος είναι μια -αν κι όχι απτή- πραγματική κοινότητα, προέκταση της αληθινής, εντός της οποίας ζούμε και δρούμε καθημερινά. Δεν έχουμε, λοιπόν, από το να μάθουμε πως μπορούμε ν’ απλουστεύουμε την διαδικτυακή μας ρουτίνα και κατ’ επέκταση την αληθινή. Παράλληλα, το βιβλίο, ύμνος στην ορθή χρήση των τεχνολογιών, αποτελεί τον αρωγό μας, ώστε να καταφέρουμε να γίνουμε σωστοί ψηφιακοί πολίτες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *