Cooking

Γαλακτομπούρεκο με κρέμα μαστίχας

Υλικά

Για την κρέμα θα χρειαστούμε:

2 λίτρα γάλα

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

200 γρ Κορν Φλάουερ

200 γρ σιμιγδάλι

9 αυγά ολόκληρα

5 γρ μαστίχα

2γρ κάρδαμο

100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση για κρέμα

Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να πάρουν θερμοκρασία. Παράλληλα έχουμε βάλει όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα και η κρέμα γάλακτος τα ρίχνουμε στο μείγμα μας και η κρέμα μας είναι έτοιμη.

 

Για το φύλλο

Περνούμε φύλλα κρούστας και τα χωρίζουμε σε στρώσεις ένα προς ένα και βάζουμε βούτυρο σε όλα τις στρώσεις. Έπειτα, βάζουμε πέντε στρώσεις και απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί τα ενωμένα φύλλα μας. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου στους 200° και είμαστε έτοιμοι. Το επόμενο στάδιο είναι να έχουμε φτιάξει ένα σιρόπι με 100γρ νερό, 100γρ ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει.

Το παγωτό της φωτογραφίας είναι μαστίχα και είναι προαιρετικό!!

Related Articles

Back to top button