Home >> Cooking >> Χρυσαφένιες απολαύσεις

Χρυσαφένιες απολαύσεις

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για περίπου 30-40 χρυσαφένιες μπαλίτσες είναι:

750 γρ. γκούντα τριμμένο

250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

125 γρ. γραβιέρα

100 γρ. ασπράδι αυγού

150 γρ. αλεύρι

Και διάφορα πιπέρια

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομογενοποιημένη μάζα, μεριδοποιούμε σε 30 ή 40 γραμμάρια μπαλάκια, και τα περνάμε από γαλέτα η αν έχουμε πάνκο (ιαπωνική γαλέτα), και τα τηγανίζουμε.

Αναφορικά με τη σάλτσα στην βάση τους, αυτή είναι κρέμα παρμεζάνας με μοσχοκάρυδο. Και η εκτέλεση της είναι πως βάζουμε 100 γραμμάρια παρμεζάνα και 600 κρέμα γάλακτος με 3 γραμμάρια μοσχοκάρυδο.

Μόλις κρυώσει γίνεται παχύρρευστη και κάθονται οι χρυσαφένιες μας επάνω σε τέλεια μορφή.

TIPS

Λίγο λάδι τρούφας θα απογείωνε την γεύση τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *