Home >> Madman of the village >> Εργασία και ανηθικότητα

Εργασία και ανηθικότητα

Οι χαρούμενες και γιορτινές μέρες, δεν είναι εξίσου χαρούμενες για κάποιους συνανθρώπους. Αυτό δεν αποτελεί νέο, αλλά μία διαχρονική, υπαρκτή γενίκευση και αποτέλεσμα της τύχης ή της ατυχίας που έχει ένας άνθρωπος. Η ευτυχία αποτελεί για κάποιους ένα αναγκαίο κατασκευασμένο και κεντημένο στοιχείο της καθημερινότητας. Για κάποιους άλλους αποτελεί το τέλος ή υπό διαφορετική σκοπιά την τελεολογία της ύπαρξης τους. Παρά ταύτα το προϊόν της αλλοτρίωσης που προσφέρει η εργασιακή καθημερινότητα, δεν τους αφήνει να προσεγγίσουν την έννοια.

Κινούμενοι στο πνεύμα του καπιταλισμού, που δημιουργεί η χαρούμενη και εμπορική περίοδος των Χριστουγέννων, εξαιρουμένων των μελομακάρονων, οι εργασιακές αδικίες και λοποδύτικες ντρίπλες αποτελούν ένα υπαρκτό γεγονός.

Στον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία χρόνια έχουν ξεχωρίσει κάποιοι μεγαλοεργοδότες, οι οποίοι μπορούν να έχουν μία ξεχωριστή θέση σε περιοδικά όπως το Fortune και εφημερίδες σαν την Kαθημερινή, αλλά για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς, είναι υποψήφιοι για το βραβείο πιο σκατόψυχου εργοδότη της χρονιάς. Αυτό το βραβείο φέτος θα μπορούσε να το πάρει ο ηγέτης της αλυσίδας καταστημάτων “Χωριάτικο”, όπου ανέφερε άτυπα στους εργαζόμενους ότι θα προβεί σε απολύσεις, σε περίπτωση που αυτοί δεν επιστρέψουν το δώρο που θα τους δοθεί (υποχρεωτικά βάσει νόμου στον ιδιωτικό τομέα). Αυτό δεν αποτελεί μόνο καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά αποτελεί ένα ρεσιτάλ ανηθικότητας στον μεγαλόκοσμο της κρατικής, θεσμικής και εξόφθαλμης ανέχειας. Ο συγκεκριμένος εργοδότης κατά το παρελθόν έχει βρεθεί καταζητούμενος από την Interpol και τις ελληνικές αρχές, αλλά και έχει συνδεθεί με σκάνδαλα που τον φέρουν ως αρχηγό και διακομιστή σε διάφορες υποθέσεις. Θα αναρωτηθεί ο καθένας όμως τι σχέση έχουν τα κουλουράκια και το πολύσπορο με το έγκλημα. Η σχέση τους όμως φαίνεται μάλλον μεγάλη.Συγκεκριμένα τα καταστήματα αυτά αποτελούν βιτρίνα για άλλες δράσεις. Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος (από τα στριπτιτζάδικα και τους οίκους ανοχής που κατέχει), εμπορία ανθρώπινης σαρκός κ.α.

Γενικότερα το θέμα είναι ότι το φαινόμενο αυτό είναι κολλητικό και δεν υιοθετείται μόνο από την συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και από άλλες πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Το καταθλιπτικό στο όλο θέμα, δεν είναι συγκεκριμένος εργοδότης, αλλά η συχνότητα του φαινομένου στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: Themetisproject.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *