Home >> Madman of the village >> ”Τρεις Ξεχωριστές Γαλλικές ταινίες”

”Τρεις Ξεχωριστές Γαλλικές ταινίες”

Η κοινωνική αλληλεπίδραση και η ρουτίνα της καθημερινότητας μας κάνει παρατηρητές ξεχωριστών γεγονότων. Η όψη προσώπων και η καταγραφή στιγμών στην ατομική επικαιρότητα μας μάς κάνει πολλές φορές να ξεφεύγουμε από την γραμμική πορεία του πράττειν και του λέγειν στον καθημερινό βίο. Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα με την συμβολή και των social media, οι Έλληνες έχουν ευαισθητοποιηθεί αρκετά με κάποια κοινωνικά λεπτά θέματα, τα οποία ήταν αδιάφορα ή θέματα που καλυπτόντουσαν με ένα πλέγμα κοινωνικής αδιαφορίας. Τα τελευταία χρόνια οι σύλλογοι ασθενείας και ομάδες ευαισθητοποίησης για λεπτά ζητήματα (ΑμεΑ «π.χ») έχουν αναπτύξει μεγάλη δράση. Πάνω σε όλα αυτά, η έβδομη τέχνη έχει πάρει ενεργό ρόλο, δείχνοντας μία διαφορετική εκδοχή και οπτική της σε ευαίσθητες πτυχές τιςοποίες λίγο έως πολύ, αρκετοί από εμάς κλείνουμε ηθελημένα ή μη τα μάτια μας.Το Γαλλικό σινεμά έχει ασχοληθεί αρκετά με τα κοινωνικά αυτά θέματα. Το TheMetisProject προτείνει 3 ταινίες με σχετική θεματολογία. Αυτές, εξαιρετικά, προσεγμένες, βάζοντας το όριο μιας απαραίτητης γραμμής που πρέπει να υπάρχει σε αυτά τα θέματα, αποτελούν εξαιρετικές ταινίες oi οποίες αποτελούν θρυαλλίδα σε όλους, για την ευαισθητοποίηση, κατανόηση (έστω επιφανειακή) σε όψιμα δεδομένα.

La Famille Belier- Οικογένεια Μπελιέ

Είδος:Comedy,Drama,Music
Πρωταγωνιστές: Karin Viard, Louane Emera, Eric Elmosnino, François Damiens
IMBD: 7,4

Σε μία τετραμελή οικογένεια, η νεαρή Paula αποτελεί το μόνο μέλος που δεν είναι κωφάλαλη. Επιπρόσθετα, η Paula έχει εξαιρετική φωνή. Τα προβλήματα της εφηβείας και η οικογενειακή ιδιαιτερότητα σε συνάρτηση με τις αγροτικές, οικογενειακές δουλειές θέτουν διλήμματα στην νεαρή. Στο σημείο αυτό ένας καθηγητής μουσικής τής προτείνει να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού{..}.

Le scaphandre et le papillon- Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα

Είδος:Biography, Drama
Πρωταγωνιστές: MathieuAmalric, Emmanuelle Seigner
IMBD: 8,0

Η ταινία παρότι είναι βιογραφική, παίρνει τον ρόλο του αφοριστή της αδιαφορίας σε σχέση με το γεγονός ότι οι πιο πολλές ταινίες που είναι βιογραφικές είναι λιγότερο ενδιαφέρουσες. Σε αυτήν βλέπουμε την ιστορία του Ζαν Ντομινίκ Μπομπί ο οποίος αποτέλεσε αρχισυντάκτης του γαλλικού Εlle και έμεινε παράλυτος στα 43.

Intouchables-Άθικτοι

Είδος:Biography, Comedy, Drama
Πρωταγωνιστές:Françoi Cluzet, Omar Sy
IMBD: 8,6

Ένας τετραπληγικός εκατομμυριούχος αριστοκράτης,προσλαμβάνει ως εσώκλειστο βοηθό έναν Γαλλοαφρικανό νέο. Η σχέση τους θα αποκτήσει μία απρόσμενη ομορφιά, αγγίζοντας ακόμα και τις πιο σκληρές καρδιές. Χαρακτηριστικό στην ταινία είναι το σπάταλο χιούμορ και η χημεία των πρωταγωνιστών.

Πηγή: Themetisproject.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *