Home >> Madman of the village >> Ασφαλιστικό, Εκάς και Άρτζι μπούρτζι και λουλάς

Ασφαλιστικό, Εκάς και Άρτζι μπούρτζι και λουλάς

Όσο περνάνε τα χρόνια κυβερνήσεις και άτομα κάνουν το οτιδήποτε για να εκφυλίσουν την ιδέα της αριστεράς. Από το 80 μέχρι τον GAP έως σήμερα μπορούμε να διακρίνουμε τουλάχιστον τρεις φορές που οι λέξεις σοσιαλισμός, αριστερά, σοσιαλδημοκρατία έχουν κλυδωνιστεί. Βέβαια, στην ζωή κάποιος πρέπει πάντα να σου δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Το μεγάλο βήμα για την κατάδυση την ανέλαβε ένα λαϊκό παιδί εν ονόματι Αλέξης Τσίπρας. Παραταύτα το ζητούμενο στην πολιτική είναι ότι καθένας προσπαθεί μέσα από μία αέναα προσπάθεια να γίνει ο χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Επομένως δεν μπορούμε να τον κατηγορούμε στο ότι δεν ακολούθησε την καντιανή προσέγγιση, όπου πρέπει να πράττουμε σύμφωνα με έναν κανόνα ο οποίος μπορεί να γίνει καθολικός νόμος. Δηλαδή, αφού μας αφόδευσαν οι άλλοι πρέπει να το κάνει ο κόσμος όλος. Επομένως κρίμα τα παιδιά, δεν έκαναν κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους.

Ωστόσο, καθήκον είναι να σχολιάσουμε τα τωρινά δεδομένα. Δηλαδή την δήθεν πολιτική στα χαμηλά στρώματα, το κράτος δικαίου, κοινωνική αναδιανεμητική πολιτική και τα αλλά ωραία τα οποία κρύβονται ακόμα πίσω από την κακή ρητορεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Βέβαια ο πρώην υπουργός οικονομικών μας το ξεκαθάρισε και μας είπε ότι αυτή η πολιτική δεν είναι τίποτε άλλο από μία δημιουργική ασάφεια. Μολαταύτα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τα παιδιά ότι δεν «προσπαθούν». Το τελευταίο καιρό κυρίαρχο μεταρρυθμιστικό θέμα είναι το Ασφαλιστικό και το ΕΚΑΣ. Γιατί μετά από συνεχείς έρευνες κατέληξαν ΔΝΤ-Κυβέρνηση-Ευρώπη ότι ένας είναι ο ένοχος που πρέπει να την πληρώσει, το αρχίδι που ακούει στο όνομα συνταξιούχος (οι οποίοι συνταξιούχοι δεν ψοφάνε κιόλας όπως έλεγε και ο Λοβέρδος->Πασοκάρα). Όσον αφορά το πρώτο πάντως θα υπάρχει συνολική επιβάρυνση 37,95% επί του συνολικού εισοδήματος για τους μελλοντικούς συνταξιούχους. Επιπρόσθετα 400.000 συνταξιούχοι θα χάσουν κλιμακωτά από 30 έως και 200 ευρώ στις υπάρχουσες συντάξεις, και χαμηλότερες κύριες συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους. Επίσης σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα καταργηθεί άμεσα σε 70.000 καθώς άλλαξαν τα εισοδηματικά κριτήρια (και θα ζητηθεί για το τρέχον εξάμηνο να επιστραφεί το ποσό σε 12 δόσεις), και προβλέπεται να καταργηθεί εξ ολοκλήρου στο μέλλον. Δηλαδή, η κυβέρνηση προτίθεται να περικόψει ένα καθαρά εισόδημα αλληλεγγύης που δίνεται σε ανθρώπους που έχουν πολύ χαμηλές συντάξεις όπου το Ε1 των ανθρώπων αυτών δεν υπερβαίνει τα 8 χιλιάρικα. Το όλο νομοσχέδιο εκτός από αντιλαϊκό χτυπά ανελέητα ως επί το πλείστον τα χαμηλά στρώματα. Παραταύτα, ενώ καταργούν σταδιακά το ΕΚΑΣ και ότι άλλο μπορεί να εκφράζει μία στοιχειώδη κοινωνική πολιτική η κατά άλλα αριστερή κυβέρνηση δεν έχει κόψει καμία από τις περίεργες συντάξεις όπως από αυτές που λαμβάνουν κόρες δικαστών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μαρία Σολωμού όπου είναι μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις ανύπανδρων θυγατέρων που λαμβάνει κάθε μήνα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους περίπου 1.700 ευρώ, ανεξάρτητα από τα εισοδήματα που δηλώνει στην Εφορία.

Έτσι ενώ πέφτουμε σε μία ολισθηρή πλαγιά βλέπουμε ότι στο θέμα του ασφαλιστικού προσεγγίζει καλύτερα την θέση του Milton Freedman (Κατά τον Freedman στην ουσία ποτέ οι πολίτες δεν ήθελαν να υπογράψουν ένα κοινωνικό συμβόλαιο για να έχουμε κοινωνικό κράτος, ασφάλιση, περίθαλψη κ.α, αλλά όλα αυτά τα κατάφεραν το lobby των κρατιστών) η και καλά αριστερά του Αλέξη Τσίπρα, ακόμα καλύτερα και από τους Σαμαρο-Βενιζέλους.

Το γελοίο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χώρα που έχει 24,2% ανεργία (1.158.731 άτομα), εργάζονται μόνο 3.625.262 άτομα (με μισθούς πείνας οι περισσότεροι), το 27% του πληθυσμού αποτελούν οι συνταξιούχοι της χώρας (2.654.884) και 1 στα 2 νοικοκυριά ζει με τη σύνταξη του παππού. Με βάση αυτά και ότι έχει γίνει 45% μείωση των συντάξεων τα τελευταία έξι χρόνια, η αριστερά (και καλά) του Σύριζα όχι μόνο συντελεί στην αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού, αλλά προσπαθεί να εξαφανίσει όλη την λαϊκή τάξη και τον φτωχό κοσμάκι που τάχα θα προστάτευε προεκλογικά.

Εν κατακλείδι πάντως αυτό που με ανησυχεί δεν είναι τόσο το ασφαλιστικό, αλλά που το 62,5 πιστεύει στο μάτι και στο ξεμάτιασμα, το 44,1% στις υπερφυσικές δυνάμεις, και το 33% στο ότι μας ψεκάζουν (Τα στοιχεία είναι σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Κάπα Research). Ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που τους αξίζουν. Πάντως χαλαρώστε πίνοντας Frappe και παραβλέψετε το ότι δεν κουνιέται φύλο, γιατί δεν πρέπει να ανησυχούμε επειδή η κυβέρνηση είπε ότι θα υπάρχει αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις το 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *