Home >> Madman of the village >> Ειδικά θέματα Α Εθνικής κατηγορίας: «Ιστορικά» και μνημειώδη πανωφόρια

Ειδικά θέματα Α Εθνικής κατηγορίας: «Ιστορικά» και μνημειώδη πανωφόρια

Το χρόνια περνάνε, η επιβολή του dress code στα αθλητικά δρώμενα είναι σχεδόν επιβεβλημένη. Ωστόσο, τα 90s και τα 00s μας έχουν χαρίσει πλούσιες καλτ στιγμές μέσα από την στιλιστική δεινότητα και την περίσσια αυτοπεποίθηση να δημοσιοποιήσουν εμφανίσεις πολλοί παράγοντες, προπονητές και παίκτες. Σε μια ερευνητική και αναδρομική προσπάθεια, θα θυμηθούμε εικονιορτοποιημένα, μερικές από τις αυτές.

Φερνάντο ΣάντοςΤο μπουφάν δερματοαυτοκόλλητο

Ο Φερνάντο Σάντος με το δερματίνη/δερμάτινο(who knows) κατέγραψε άπειρες εμφανίσεις στην πρώτη εθνική. Φημολογείται ότι υπάρχει από την εποχή ΑΕΚ και ΠΑΟ πριν κολλήσει πάνω στο δέρμα του στην θητεία του στον ΠΑΟΚ. Εντούτοις, το εν λόγω δερμάτινο «αποσύρθηκε» από τις επίσημες εμφανίσεις του άλλοτε προπονητή της Εθνικής ,ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ λίγο πριν το μουντιάλ του 2014.

Στις ρομαντικές αυτές χρονιές και στις συνηθισμένα λίγο παραπάνω από κομσί κομσά ποιότητας-εμφανίσεις του ΠΑΟΚ σε Ευρώπη και Ελλάδα, το προφίλ του Σάντος αλλά και οι μεταγραφές στην επί Ζήση Βρύζα εποχή άφησαν σπάταλες στιγμές καλτίλας.

ΤζίγγερΣακάκι με φόδρα Παναθηναϊκού

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, το 2008 ο Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα στην σύγχρονη ιστορία του. Λίγο αργότερα, το 2010 η υφισταμένη τότε πολυμετοχικότητα και ο Τζίγγερ σοκάρει το Παναθηναικό κοινό με το νέο του σακάκι σε συνάντηση με τους Α.Βγενόπουλο και Ν.Πατέρα. Το σακάκι με την φόδρα/φανέλα του ΠΑΟ και οι πολλαπλές ερμηνείες από το Ο.Τ.Ε (ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ) ή ότι ήταν απλώς ήταν χορηγία του ΟΤΕ, ο Τσίγγερ μάλλον χωρίς να πείσει πολλούς, έδειξε έκδηλα την καλτ πλευρά του.

Γιάννης Καμπάνης- Το μαντήλι

Ο ελαφρώς μιλόρδος με μια ιδέα καρέ κόμης, ο γόης και τσαχπίνης (και πολλά επίθετα ακόμα) και μικροαπατεώνας John, αποτέλεσε φλέγον πρόσωπο σχεδόν μιάμιση και δεκαετία πριν, φερόμενος ως υποψήφιος για να αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Π.Α.Ο.Κ. Ο “Wannabe” παράγοντας ήταν φορτισμένος με μια πρέζα πουτανιάς σε κάθε εμφάνιση του και δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα όσον αφορά τις κοστουμιές του του ανθρώπους της μόδας όπως ο Karl lagerfeld και Zan Paul όπως και βλέπουμε άνωθεν.

Δήμήτρης ΜελισσανίδηςΤο κιτρινολαχανί σακάκι

Με μεγαλύτερη στυλιστική αυτοπεποίθηση και καλτ φινέτσα, ο τίγρης, χάρισε μερικές τσαχπινιάρικες εμφανίσεις στα 90s σε σχέση με την απλότητα που τον περιβάλλει σήμερα. Μια εσάνς αλητείας ή προϊόν αισθητικής πρόκλησης μια άλλης εποχής ; Κανείς δεν ξέρει, εντούτοις το κιτρινολαχανί πανωφόρι σε συνδυασμό με την γραβάτα που παραπέμπει σε εμπριμέ σεντόνι, θυμίζει την πλήρη ταύτιση του τότε και νυν παράγοντα της Α.Ε.Κ με την ομάδα και σε στιλιστικό επίπεδο.

Γιώργος Γκαλίτσιοςeras of style

Κλείνοντας το αφιέρωμα τούτο, τελευταία αναφορά, είναι ένα παιδί που έχει προσφέρει στον φακό εξαιρετικά ντυσίματα. Το ήσυχο ενδογηπεδικά αλλά οσάκις άτακτο ενδυματολογικά παιδί του κάμπου, εν ονόματι, Γιώργος Γκαλίτσιος, έχει τραβήξει αρκετές φορές τα φώτα της δημοσιότητας όσον αφορά τις εμφανίσεις του. Ενίοτε χίπστερ άλλες φορές έτοιμος για μπουζούκια, ετοιμοπόλεμος για κάθε είδος εμφάνισης σε οποιαδήποτε κατάσταση, ο Γιώργος Γκαλίτσιος είναι έτοιμος να χρωματίσει με απίθανους συνδυασμούς και να προκαλέσει τα μάτια μας για άλλη μια φορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *