Home >> Sports >> ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ

Αναμφίβολα, δεν είναι σύνηθες παίκτης με παρουσία σε Τσιανγκσού Ναγκάνγκ, Νιου Μέξικο Σλαμ, Φάργκο Μότορχεντ Μπιζ, Σούγκαρλαντ Σαρκς και Φάτεβιλλ Πάτριοτς να αναδεικνύεται πρωταθλητής NBA σε ηλικία 35 ετών. Ωστόσο, ο Κρις ΄΄BIRDMAN΄΄ Άντερσεν  κατάφερε – παρά την κακή αρχή της επαγγελματικής πορείας του και την τιμωρία του το 2006 για χρήση απαγορευμένων ουσιών – να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου μέχρι την ηλικία των 39 ετών και να κατακτήσει τον τίτλο με την ομάδα των Μαϊάμι Χιτ το 2013.

Μέχρι το 2001 ο απόφοιτος του Μπλιν Κόλλετζ κινήθηκε στην απόλυτη μετριότητα, αλλά η άφιξη του στο Ντένβερ για χάρη των Νάγκετς αποτέλεσε την έναρξη της διαδρομής του στο NBA. Η στατιστική απεικόνιση δεν ήταν εντυπωσιακή σε αντίθεση με την αγωνιστική εικόνα του. Δεν επέδειξε ποιότητα στην επίθεση, ωστόσο ήταν πλέον σαφές ότι θα γινόταν ο καλύτερος λευκός αμυντικός της σύγχρονης εποχής. Η μετακίνηση του στην ομάδα των Νιου Όρλινς Χόρνετς φαινόταν σωστή επιλογή μέχρι την 25η Ιανουαρίου του 2006, όταν τιμωρήθηκε από τη διοργανώτρια αρχή για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η λήξη της τιμωρίας του κατέστησε δυνατή την επιστροφή του στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 2008. Αγωνίστηκε μόλις σε 5 ματς με τους Νιου Όρλινς Χόρνετς και στη συνέχεια βρέθηκε ξανά στο Ντένβερ το οποίο παρέμεινε πεδίο δόξας για τον Κρις Άντερσεν. Η διάψευση των προγνωστικών αποτέλεσε το σπουδαιότερο επίτευγμα της καριέρας του Καλιφορνέζου πάουερ φόργουορντ – σέντερ. Στο Κολοράντο ο ΄΄BIRDMAN΄΄ επανήλθε με θεαματικό τρόπο στο προσκήνιο και το Ντένβερ διεκδίκησε ακόμα και τον τίτλο της Δυτικής Περιφέρειας με κυρίαρχο στοιχείο την άμυνα στη ρακέτα…

Ωστόσο, ο Κρις Άντερσεν βίωνε διαρκώς την αμφισβήτηση. Τον Ιανουάριο του 2013 η υπογραφή του ως free agent με τους Μαϊάμι Χιτ του Λεμπρόν Τζέιμς δεν ενθουσίασε το ευρύ κοινό, αλλά η ανατροπή των δεδομένων αποτελούσε πια συνήθεια για τον βετεράνο παίκτη. Η απόδοση του στη Φλόριντα ήταν εξαιρετική και ο τίτλος του 2013 ήταν η δικαίωση για την πολυετή παρουσία του στα παρκέ του NBA. Βεβαίως, ουδείς μπορεί να αποφύγει τη φθορά του χρόνου. Από το Φεβρουάριο του 2016 και για έναν χρόνο μέχρι την απόσυρση του από την ενεργό δράση αγωνίστηκε μόλις σε 32 ματς με Μέμφις Γκρίζλις και Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Ο ΄΄BIRDMAN΄΄ δεν ευτύχησε να θεωρηθεί σταρ και η πορεία του προς την καταξίωση ανήγαγε εαυτόν σε μετρ της επιβίωσης. Με βάση την αρνητική κατάσταση η οποία είχε διαμορφωθεί για τον Κρις Άντερσεν, η καριέρα του πρέπει να χαρακτηριστεί μεγαλειώδης. Η εκπληκτική ικανότητα του στην post – defense επέτρεψε στο δυναμικό ψηλό να αγωνιστεί σε 768 ματς στο NBA ( 5,4 π.μ.ο, 5 ρ.μ.ο, 1,4 τ.μ.ο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *