Home >> Sports >> Ατρόμητος – Κάναντι: Μια επιστροφή … καταστροφή

Ατρόμητος – Κάναντι: Μια επιστροφή … καταστροφή

Η δεύτερη θητεία του Νταμίρ Κάναντι στον Ατρόμητο δεν θυμίζει τίποτα την πρώτη και τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι του Αυστριακού προπονητή ολοένα και πυκνώνουν.

Όταν στις 29 του περασμένου Ιούλη έγινε γνωστό ότι ο Νταμίρ Κάναντι επιστρέφει στον Ατρόμητο, άπαντες στο Περιστέρι έσπευσαν να χαμογελάσουν. Και όχι άδικα. Βλέπετε, το Αστέρι προερχόταν από μια καταστροφική σεζόν, την πρώτη στη μετά Κάναντι εποχή, όπου η ομάδα άλλαξε δύο προπονητές (Αναστασίου, Παντελίδης) και έμεινε εκτός πλέι-οφ του πρωταθλήματος της Super League 1.

Ήταν λογικό, επομένως, στο άκουσμα της επιστροφής του Κάναντι να υπάρχει ικανοποίηση και ενθουσιασμός απόρροια φυσικά των πεπραγμένων του Αυστριακού στην πρώτη διετή θητεία του στο Περιστέρι, όπου οδήγησε τον Ατρόμητο ισάριθμες φορές στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος και στα προκριματικά του Europa League.

Ωστόσο, η δεύτερη θητεία του 50χρονου προπονητή στο Αστέρι δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη. Ο Ατρόμητος μετά το τέλος του πρώτου γύρου όχι μόνο δεν βρίσκεται στην εξάδα, αλλά δεν παίζει και ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα η ανησυχία να είναι έκδηλη στο Περιστέρι.

Η διοίκηση του Ατρομήτου το περασμένο καλοκαίρι έκανε τα πάντα για να επιστρέψει ο Νταμίρ Κάναντι στην ομάδα. Όχι μόνο τον περίμενε αργά και βασανιστικά να αποδεσμευτεί από το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τη Νυρεμβέργη, αλλά έκανε πράξη όλες τις επιθυμίες του Αυστριακού στη μεταγραφική περίοδο, όπου ο Ατρόμητος προχώρησε στην απόκτηση εννέα ποδοσφαιριστών, η συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν την υπογραφή του προπονητή.

Με τον Κάναντι στον πάγκο και την μεταγραφική ενίσχυση του καλοκαιριού, οι άνθρωποι του Ατρόμητου και οι φίλαθλοι της ομάδας, περίμεναν ένα Αστέρι να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, να έχει ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνει αποτελέσματα στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Αυτό όμως δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα. Ούτε ωραίο ποδόσφαιρο έχει παίξει το σύνολο του Νταμίρ Κάναντι, ούτε αποτελέσματα στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια έχει πάρει. Αντίθετα, κάποιες μεγάλες νίκες όπως με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, αλλά και οι ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και Άρη, έχουν κρατήσει τον Ατρόμητο 3 βαθμούς κάτω από την εξάδα έχοντας όμως και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο Κάναντι ακόμα «ψάχνεται» σε ποδοσφαιριστές και σχήματα με αποτέλεσμα να κάνει δύσκολη τόσο τη δική του ζωή, όσο και του Ατρόμητου

Ο Νταμίρ Κάναντι μοιάζει να είναι άλλος άνθρωπος στη δεύτερη θητεία του στον Ατρόμητο. Εκτός από το ποδόσφαιρο που δεν παίζει η ομάδα του, εκείνος ακόμα «ψάχνεται», αδυνατώντας να καταλήξει σε μια σταθερή ενδεκάδα και ένα σταθερό σχήμα. Αυτό μοιραία δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο στον Ατρόμητο, αλλά και στον εαυτό του, τον οποίο έχει βάλει σε μεγάλη πίεση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εντείνονται οι μουρμούρες για τον Αυστριακό, στον οποίο εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για την εικόνα του Ατρόμητου

Η μέτρια πορεία σε συνδυασμό με το κακό ποδόσφαιρο που παίζει ο Ατρόμητος, μοιραία έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Νταμίρ Κάναντι. Τον περασμένο Ιούλιο με την επιστροφή του στην ομάδα, ο Αυστριακός προπονητής υπέγραψε κλειστό διετές συμβόλαιο. Αυτό το διετές κλειστό είναι σύμφωνα με πολλούς, ο λόγος που ο Γιώργος Σπανός διστάζει να πάρει την απόφαση για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση του Ατρόμητου είχε συνάντηση με τον Νταμίρ Κάναντι, στον οποίο εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την πορεία της ομάδας. Δυσαρεστημένος όμως εμφανίζεται και ο Αυστριακός, που έχει πολλά παράπονα από ορισμένους ποδοσφαιριστές του, αλλά και από συγκεκριμένα άτομα της διοίκησης, τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κάναντι, δεν τον αφήνουν να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Η κατάσταση ακόμα είναι αναστρέψιμη, αλλά πρέπει να βοηθήσει και ο Κάναντι

Το φινάλε του πρώτου γύρου ναι μεν βρίσκει τον Ατρόμητο εκτός εξάδας, αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί αφού υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος με 13 +1 παιχνίδια που θα κρίνουν το μέλλον της ομάδας. Για να καταφέρουν όμως οι Περιστεριώτες να πετύχουν τον βασικό στόχο τους, οφείλουν να αλλάξουν νοοτροπία και σε αυτό πρέπει να βοηθήσει και ο Κάναντι με τις επιλογές του.

Μπορεί το κλίμα να είναι βαρύ για τον Αυστριακό, αλλά ακόμα υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του από τον Γιώργο Σπανό, ο οποίος δεν συνηθίζει να αλλάζει εύκολα προπονητές και δεν θέλει να το κάνει πολύ περισσότερο με τον Κάναντι, που με όλα τα φετινά «στραβά» του, παραμένει ένας πολύ καλός προπονητής.

Επειδή όμως η διάρκεια της θητείας ενός προπονητή σε μία ομάδα εξαρτάται από τα αποτελέσματα, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι ο Κάναντι θα βγάλει τη σεζόν στο Περιστέρι αν συνεχίσει ο Ατρόμητος να μην παίζει καλό ποδόσφαιρο και προπάντων να μην παίρνει νίκες.

Για τον Γιώργο Σπανό όπως και για κάθε παράγοντα που βάζει τα λεφτά του σε μία ομάδα, πάνω από όλα και όλους είναι το συμφέρον του ιδίου και της ομάδας που εκπροσωπεί. Επομένως, αν διαπιστώσει πως η κατάσταση έχει φτάσει εκτός ελέγχου, δεν θα διστάσει να πάρει σκληρές αποφάσεις για το καλό του Ατρόμητου στην προκειμένη περίπτωση και ούτε θα σκεφτεί το κλειστό διετές συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον Κάναντι.

Εν κατακλείδι, κανείς στο Περιστέρι δεν επιθυμεί να φύγει ο Κάναντι και άπαντες ελπίζουν ότι στον δεύτερο γύρο η κατάσταση θα διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο για τον Ατρόμητο, ώστε να μην χρειαστεί να επιβεβαιωθεί όπως ακούγεται η αλλαγή στον πάγκο, αλλά και το ρητό που λέει ότι καμιά φορά οι επιστροφές συνοδεύονται από … καταστροφές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *