Home >> Sports >> Η εκδίκηση του Σωκράτη

Η εκδίκηση του Σωκράτη

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι το κεντρικό πρόσωπο των διπλών αναμετρήσεων Ολυμπιακού – Άρσεναλ για τη φάση των 16 του UEFA Europa League, αφού ο 32χρονος στόπερ μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο βρισκόταν στους Κανονιέρηδες, από τους οποίους αποχώρησε άδοξα επειδή δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μίκελ Αρτέτα.

Η κλήρωση για τη φάση των 16 του UEFA Europa League έφερε την Άρσεναλ στον δρόμο του Ολυμπιακού, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται για δεύτερη σερί σεζόν στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Πέρσι είχαν τεθεί αντιμέτωπες έναν γύρο νωρίτερα ήτοι στη φάση των 32 με τον Ολυμπιακό μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Έμιρεϊτς που κρίθηκε στην παράταση, να παίρνει ιστορική πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε Ολυμπιακός και Άρσεναλ να τεθούν και φέτος αντιμέτωποι αλλά αυτή τη φορά για τη φάση των 16. Φυσικά τα δύο φετινά παιχνίδια δεν θα έχουν καμία σχέση με τα περσινά. Η Άρσεναλ θα είναι πιο υποψιασμένη και θα κάνει τα πάντα για να μην την … πατήσει ξανά από τους Ερυθρόλευκους. Η πολύ μεγάλη ομάδα της Αγγλίας θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής στο UEFA Europa League, αφού είναι ο μόνος τρόπος για να αγωνιστεί και τη νέα αγωνιστική περίοδο στα ευρωπαϊκά Κύπελλα δεδομένου ότι στην Premier League βρίσκεται πολύ πίσω από την προνομιούχο πεντάδα.

Κεντρικό πρόσωπο των δύο φετινών αναμετρήσεων ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Άρσεναλ είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο διεθνής στόπερ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αποχώρησε από την Άρσεναλ και ήρθε στον Ολυμπιακό, μετά από 2,5 χρόνια στο Λονδίνο.

Ο Σωκράτης δεν έφυγε από την Άρσεναλ επειδή το ήθελε ο ίδιος, αλλά γιατί δεν βρισκόταν στα πλάνα του προπονητή των Κανονιέρηδων, Μίκελ Αρτέτα, ο οποίος άφηνε μόνιμα εκτός αποστολής τον 32χρονο στόπερ. Μάλιστα, τον Νοέμβριο τον είχε στείλει να αγωνιστεί με τη δεύτερη ομάδα της Άρσεναλ.

Μπορεί ο Αρτέτα όταν έφυγε ο Σωκράτης να αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό, ωστόσο ο τρόπος που τον μεταχειρίστηκε ο Ισπανός τεχνικός δεν άρεσε καθόλου στον Σωκράτη έστω κι αν ο ίδιος ως άψογος επαγγελματίας που είναι δεν παραπονέθηκε ποτέ.

Επειδή η ζωή και ο αθλητισμός κάνουν κύκλους, ο Σωκράτης θα έχει την ευκαιρία να δώσει μία «ηχηρή» απάντηση στον μέχρι πριν από δύο μήνες προπονητή του. Μία απάντηση η οποία στην ουσία θα μοιάζει με εκδίκηση. Και τι εκδίκηση … σωκρατική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *