Home >> Sports >> Ίδιοι στόχοι…άλλη ομάδα

Ίδιοι στόχοι…άλλη ομάδα

Ενώ περιμένουμε για ακόμα μια φορά τον τελικό κυπέλλου σε διαφορετική ημερομηνία από την οποία ήταν ορισμένος ο σχεδιασμός της ομάδας μεταγραφικά συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει και φέτος να κάνει σωστές κινήσεις, όχι τόσο εντυπωσιασμού, που θα τον βοηθήσουν να φτιάξει ένα συμπαγές σύνολο χωρίς βεντέτες προκειμένου να πετύχει όσα και φέτος και γιατί όχι και το κάτι παραπάνω.

Ας ξεκινήσουμε από αυτούς που έφυγαν και τους λόγους για τους οποίους έφυγαν.Ο χορός των αποχωρήσεων ξεκίνησε με τον Ομάρ, ο Νορβηγός ολοκλήρωσε τον κύκλο του στον Ολυμπιακό καθώς προτίμησε να αλλάξει παραστάσεις και να βρει ένα καλύτερο συμβόλαιο στην Τουρκία και στην Γαλατάσαραϊ. Ο Ολυμπιακός θεωρητικά μπορούσε να τον κράταγε τον παίχτη αλλά η αλήθεια είναι πως πήρε αρκετά λεφτά από τους Τούρκους. Από την άλλη στην θέση του ήρθε ένας παίχτης όπως ο Ραφίνια που μπορεί να είναι μια 5ετια μεγαλύτερος αλλά η εμπειρία του ξεπερνάει κατά πολύ αυτή του Ελαμπντελαουί ενώ και σωματικά βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, έρχεται από φουλ σεζόν με την Φλαμένγκο (όσο φουλ μπορεί να θεωρηθεί η φετινή χρόνια για έναν παίχτη) και μένει να δούμε τι απόδοση θα πιάσει.

Στην θέση του αριστερού μπακ αποχώρησε ο Τσιμίκας για τους πρωταθλητές Αγγλίας, μια μεταγραφή που δεν μπορούσες να αρνηθείς στον παίχτη καθώς δεν είναι και λίγο πράγμα να σε ζητάει η Λίβερπουλ και ο Κλοπ. Ο Ολυμπιακός πούλησε τον Τσιμίκα και δεν στάθηκε εμπόδιο στην εξέλιξη του παίχτη και αυτό είναι κάτι που κάθε μεγάλη ομάδα οφείλει να κάνει, να σέβεται την επιθυμία και την όρεξη για εξέλιξη των «παιδιών» του. Στην θέση του Τσιμίκα ήρθε ο Χολεμπας που μπορεί και αυτός να είναι σε προχωρημένη ηλικία αλλά το σώμα του δεν θυμίζει σε τίποτα 35χρονο ποδοσφαιριστή.Θα προσφέρει σίγουρα αρκετά πράγματα και εκτός των άλλων ο Ολυμπιακός θα πάρει και έναν νεότερο αριστερό μπακ.

Σε ότι αφορά το κέντρο τώρα, ο Γκιγέρμε αποτελεί παρελθόν και εδώ να πούμε πως από το να τον χάσεις σαν ελεύθερο του χρόνου καλά έκανε ο Ολυμπιακός που τον έδωσε τώρα καθώς μπήκε ένα αξιόλογο ποσό στα ταμεία σου συλλόγου για να γίνουν κάποιες καλές και αξιόπιστες κινήσεις. Ήδη ο Πέπε είναι προ των πυλών και ο Μάρτινς κοιτάει και για έναν αντί-Γκιγερμε, αν αυτός είναι ένας παίχτης σαν τον Εμβιλά που ακούγεται από την Σεντ Ετιέν τότε το κέντρο με Κάμαρα-Πέπε και Εμβιλά ανεβαίνει επίπεδο και γίνεται πολύ καλύτερο από το περσινό, αλλά όλα αυτά είναι σε πολύ θεωρητικό επίπεδο, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο σε ότι αφορά τις μεταγραφές.

Μεσοεπιθετικά, τώρα, ο Γκάρι Ροντριγκεζ φαίνεται και αυτός προ των πυλών και εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ σαν κίνηση. Δεν είναι κανένας μεγάλος παίχτης αλλά θα σου δώσει κάποια πράγματα που σου έχουν λείψει γενικά σαν ομάδα τα τελευταία χρόνια, ταχύτητα, ντρίμπλα και μπούκα. Στο γκολ υστερεί αλλά αυτό είναι κάτι που δουλεύεται συνολικά από την ομάδα.

Αυτά σε ότι αφορά τις αγοραπωλησίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμή και πρόκειται να γίνουν.Το μόνο σίγουρο είναι πως οι στόχοι της ομάδας δεν αλλάζουν και ο Μάρτινς θα κινηθεί προς αυτή την μεριά, να χτίσει ξανά μια ομάδα που θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στην Ευρώπη ενώ φυσικά θα κατακτήσει και τον εγχώριο τίτλο.Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πράξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *