Home >> Sports >> Διεργασίες της UEFA για διεξαγωγή Final 8 σε Champions League και Europa League

Διεργασίες της UEFA για διεξαγωγή Final 8 σε Champions League και Europa League

Η κανονικότητα αρχίζει σιγά-σιγά και επιστρέφει στο ποδόσφαιρο. Ήδη πολλά ανά την Ευρώπη πρωταθλήματα επανεκκίνησαν, ενώ το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει σέντρα και στα πρωταθλήματα της Ισπανίας, της Τουρκίας και της Σουηδίας και σε περίπου δέκα ημέρες θα επανεκκινήσουν οι αγγλικές Premier League και Championship.

Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι τι θα γίνει με το Champions League και το Europa League. Το σίγουρο είναι πως οι δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα διεξαχθούν και θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο, αλλά παραμένει αμφίβολο αν θα γίνουν κανονικά διπλοί αγώνες στα προημιτελικά και τα ημιτελικά ή θα προτιμηθεί Final 4 ή Final 8.

Τις τελευταίες ημέρες πάντως η UEFA φαίνεται να προκρίνει την διεξαγωγή ενός Final 8 για την ολοκλήρωση της σεζόν στο Champions League τον Αύγουστο και συγκεκριμένα στην Πορτογαλία με φαβορί να φιλοξενήσει τους αγώνες να είναι το Ντα Λουζ της Λισαβόνας και εναλλακτική το Ζοσέ Αλβαλάδε.

Τίποτα πάντως δεν θεωρείται τελεσίδικο, αφού δεν αποκλείεται η UEFA να προτιμήσει άλλη πόλη για τη διεξαγωγή του Final 8 του Champions League. Μάλιστα, στο κόλπο της διεκδίκησης της διοργάνωσης βρίσκεται και η Μαδρίτη με την αποκάλυψη να έρχεται από τον ίδιο τον δήμαρχο της ισπανικής πρωτεύουσας, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ Αλμέιδα.

Σε ότι αφορά το Europa League και εκεί προκρίνεται η ολοκλήρωση της σεζόν μέσω της διεξαγωγής Final 8. Ακλόνητο φαβορί για να φιλοξενήσει το Final 8 των αγώνων του Europa League αλλά και τις ρεβάνς για τη φάση των 16 είναι η Γερμανία. Κάτι τέτοιο, εάν επιβεβαιωθεί, σημαίνει, ότι εκεί, θα πραγματοποιηθεί και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς στην ρεβάνς του 1-1 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Η UEFA αναμένεται να επικυρώσει την τελική φάση του Champions League και του Europa League σε μορφή Final 8 στις 17 Ιουνίου όταν και θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *