Home >> Sports >> Δυναστείας…συνέχεια!

Δυναστείας…συνέχεια!

Καλησπέρα σε όλους μάγκες. Μια ακόμα σεζόν έφτασε στο τέλος της και ο Ολυμπιακός μας στέφθηκε για 2η διαδοχική χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας βάζοντας ακόμα περισσότερο τις βάσεις για μια δική του δυναστεία. Η χρονιά όμως ,παρόλο που κατακτήθηκε το πρωτάθλημα, είχε και τα άσχημα της. Η τελική αίσθηση που μας μένει όμως είναι πέρα για πέρα θετική και μας κάνει ευτυχισμένους. Πλέον στόχος είναι η μόνιμη εγκατάσταση στην ελληνική κορυφή και η επιστροφή στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Η ΠΙΟ ΜΑΓΚΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε αυτόν τον τίτλο με μεγάλη μαγκιά και ψυχή. Δέχτηκε το μπρέικ στο πρώτο ματς της σειράς των τελικών και γρήγορα γρήγορα όλοι τον διέγραψαν. Ρε σεις, για τον Ολυμπιακό μιλάμε! Πάνε οι χρονιές που μόλις μας γινόταν μπρέικ χανόταν και αυτόματα ο τίτλος. Πλέον μπορεί και ο Ολυμπιακός να νικήσει στο ΟΑΚΑ, όπως και έκανε και ΔΥΟ φορές μάλιστα, όπως κάνει 3 σερί χρονιές στα πλέι οφς. Κερδίσαμε με τον πιο ωραίο τρόπο. Χωρίς τον Πρίντεζη και τον Λοτζέσκι και φυσικά με τον μπάζερ-Σπανούλη.

 Κάποιοι μιλάνε για τύχη αλλά δεν συνηδητοποιούν οτι ο Ολυμπιακός έπαιξε ουσιαστικά μισός στο ΟΑΚΑ στο 4ο ματς. Αν ήμασταν πλήρεις ίσως και να κερδίζαμε και εύκολα. Ο Ολυμπιακός απέδειξε για ακόμα μια φορά πως είναι η μπασκετική “Λερναία Ύδρα”. Ναι, δυστυχώς στην Ευρώπη δεν τα καταφέραμε αλλά καμία ομάδα δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία και τα ευρωπαϊκά τρόπαια ή τα φάιναλ φορ. Τα έχουμε εξηγήσει και παλιότερα αυτά. Η ουσία είναι ότι όλοι στον Ολυμπιακό ήθελαν πολύ αυτό το πρωτάθλημα και γίνεται ακόμα πιο σημαντικό επειδή το ήθελαν πολύ και οι απέναντι. Πέρυσι έλεγαν πως δεν τους νοιάζει ο τίτλος καθώς ήταν με “κατεστραμμένη” ομάδα. Φέτος, όμως ό,τι και αν διαβάζετε να ξέρετε πως το ήθελαν πολύ και το πίστεψαν εξίσου. Το ήθελαν για τον Διαμαντίδη, για να μην χάσουν και 2ο σερί και γιατί και αυτοί απέτυχαν ευρωπαϊκά. Αν διαβάζετε τώρα σχόλια του τύπου “δεν είχαμε ομάδα” κτλ να ξέρετε ότι το λένε μόνο και μόνο για να μειώσουν τον τίτλο που κέρδισε ο Ολυμπιακός. Γιατί μέχρι 1,5 μήνα πριν μας μιλούσαν για φάιναλ φορ και έβδομα…

Έτσι λοιπόν ο Ολυμπιακός επέστρεψε για πρώτη φορά μετά από σειρά που ξεκίνησε με μπρέικ στην έδρα του και με 3 σερί νίκες στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η κριτική που γινόταν και γίνεται προς το πρόσωπο του για εμένα προσωπικά ήταν και είναι άδικη. Ο κόουτς Bullet κατάφερε κάτι που δεν κατάφεραν οι Ίβκοβιτς και Μπαρτζώκας που τόσο λείπουν σε κάποιους. Κατάφερε να πάρει δύο σερί πρωταθλήματα, κατάφερε να επιστρέψει από μπρέικ και να πετύχει δύο νίκες στο ΟΑΚΑ και 3 σερί συνολικά, έχει στο 6-1 σε σειρά τελικών τον ΠΑΟ και συνολικά 9-3 και φυσικά μόλις πέρυσι μας πήγε τελικό Ευρωλίγκας. Όπου αν δεν γινόταν στην Μαδρίτη μπορεί να είχαμε σηκώσει και μια ακόμα Ευρωλίγκα. Ποιός ξέρει; Πάντως για εμένα ο Σφαιρόπουλος ορθά μένει στον Ολυμπιακό γιατί αξίζει να μείνει. Ναι, στην Ευρώπη δεν τα πήγε καλά αλλά ας κοιτάξουμε και την άλλη όψη του νομίσματος η οποία είναι οι τραυματισμοί που είχε φέτος η ομάδα. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός μετά από χρόνια ατυχιών πληγώθηκε όσο ποτέ. Δυστυχώς, το κενό που άφησε ο Γιάνγκ και πολύ περισσότερο αυτό που άφησε ο Λοτζέσκι στο πιο κρίσιμο σημείο του ΤΟΠ 16 ήταν δυσαναπλήρωτο. Ίσως αν είχαμε τον Ματ τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά στην Ευρώπη. Αλλά με τα “ίσως” δεν γίνεται δουλειά.

 Όταν είσαι ένας προπονητής, μόλις στην 2η σου σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο και σου τυχαίνουν τόσες ατυχίες, εε είναι φυσιολογικό να μην μπορεί να τις διαχειριστεί όλες μαζί. Βάλτε και το γεγονός ότι πέσαμε σε όμιλο φωτιά. Θα μου πείτε ότι δεν έκανε καλές μεταγραφές τον Γενάρη. Οι ομάδες όμως χτίζονται το καλοκαίρι και όχι τον Γενάρη. Τότε πρώτον δεν υπάρχουν αξιόλογες περιπτώσεις παιχτών και δεύτερον το 90% των παιχτών που έρχονται Γενάρη σπάνια βοηθούν. Καλομάθαμε με τους Λο και Ντόρσεϊ αλλά δυστυχώς αυτοί ήταν μόνο η εξαίρεση. Ο Μπαρτζώκας που λέμε ότι έχει μάτι είχε φέρει στα μέσα των δύο σεζόν που έμεινε Πάουελ, Πέρκινς και Κόλλινς αντίστοιχα. Έπιασαν; Όχι. Ο άνθρωπος έχει ηρεμήσει τον Σπανούλη τόσο πολύ που πλέον μπαίνει στο ΟΑΚΑ και είναι άλλος άθνρωπος. Εγώ αυτό δεν είδα να το πετυχαίνει ούτε ο Ίβκοβιτς ,ούτε ο Μπαρτζώκας. Ο Σφαιρόπουλος λοιπόν, θα κριθεί σε βάθος 3ετίας-4ετίας. Αυτό είναι το σωστό και αυτό πρέπει να γίνει.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Πάμε τώρα και στον αρχηγό. Ο Βασίλαρος έχει κάνει φοβερή σειρά τελικών. Δεν είναι και κάνα μυστικό εδώ που τα λέμε. Σου έδινε την εντύπωση σε ορισμένα σημεία του αγώνα πως είναι ασταμάτητος. Θύμισε Σπανούλη Λονδίνου για εμένα. Τώρα αυτό που νοιάζει όλους μας και φαντάζομαι και τον ίδιο, είναι η ανανέωση του συμβολαίου του. Δεν νομίζω να τεθεί οικονομικό ζήτημα, αλλά όπως έχουμε πει και με τον Σπύρο, πιστεύω θα παίξει ρόλο η πρόθεση ή όχι των Αγγελόπουλων να τον πλαισιώσουν με παίχτες επιπέδου που θα τον ξεκουράζουν και θα τον απελευθερώνουν. Πιστεύω, πως έτσι θα κινηθεί ο Ολυμπιακός, καθώς κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για να χτίσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο για του χρόνου και ο Μπίλλαρος θα ανανεώσει.

Αυτά αγαπητοί μου φίλοι. Ας γιορτάσουμε απόψε και ας χαρούμε ακόμα περισσότερο αυτή την κούπα. Σύντομα, θα επανέλθω για τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας.

Να είστε όλοι καλά!

Υ.Γ.1.Ολυμπιακός χωρίς Σπανούλη = 2 κύπελλα σε 12 χρόνια.

Ολυμπιακός με Σπανούλη =7 τρόπαια σε 6 χρόνια. Δύο Ευρωλίγκες, τρίαπρωταθλήματα, ένα κύπελλο, ένα διηπειρωτικό. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού.

Υ.Γ.2.Το πρωτάθλημα αυτό είναι αφιερωμένο στον Γιώργο Πρίντεζη. Μεγάλε Γιωργάρα δικό σου είναι!

Υ.Γ.3.Οθέλο Χάντερ σε ευχαριστούμε για όλα και καλή συνέχεια στην καριέρα σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *