Home >> Sports >> Ελ Αραμπί … 32 εκατομμύριων!

Ελ Αραμπί … 32 εκατομμύριων!

Το εκπληκτικής ομορφιάς γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ομόνοια στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, φέρνει τον Ολυμπιακό  αγκαλιά με τους ομίλους του UEFA Champions League και τα 32 εκατομμύρια ευρώ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στα ταμεία του.

Ο Ολυμπιακός έκανε το βράδυ της Τετάρτης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης το αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους ομίλους του UEFA Champions League, επικρατώντας της Ομόνοιας με σκορ 2-0.

Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα του Ολυμπιακού, που τον φέρνει με το ενάμισι πόδι στους χρυσοφόρους ομίλους του UEFA Champions League για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ απέναντι στην Ομόνοια, η οποία παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς στο Φάληρο. Ο συγκεκριμένος τρόπος τακτικής της κυπριακής ομάδας, εγκλώβισε τον Ολυμπιακό για περίπου μία ώρα αγώνα. Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους, με δυσκολία έβγαζαν συνεργασίες και προσπαθούσαν να απειλήσουν την αντίπαλα εστία μέσω κάποιας σέντρας.

Όλα όμως άλλαξαν στο 59ο λεπτό του αγώνα όταν ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, προχώρησε σε κίνηση – ματ και μάλιστα εις διπλούν, με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο τόσο του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς όσο και του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Ραντζέλοβιτς με την είσοδό του έδωσε ταχύτητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο νεαρός εξτρέμ βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα του λιμανιού, αφού ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 69’ με το οποίο οι Ερυθρόλευκοι «ξεκλείδωσαν» την άμυνα της Ομόνοιας.

Ο ποδοσφαιριστής όμως που υπέγραψε τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού δεν ήταν άλλος από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός των Ερυθρολεύκων πέτυχε ένα γκολ εκπληκτικής ομορφιάς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.

Ο τρόπος που ξεμαρκαρίστηκε ο Ελ Αραμπί και η άμεση εκτέλεση του σπουδαίου επιθετικού του Ολυμπιακού ήταν όλα τα λεφτά.

Η γκολάρα που πέτυχε ο Ελ Αραμπί στο φινάλε του αγώνα είναι αξίας … 32 εκατομμυρίων ευρώ διότι αυτό είναι το ποσό που θα καρπωθεί ο Ολυμπιακός εφόσον και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μπει στους ομίλους του UEFA Champions League.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό αλλά και για τον ίδιο τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί το γεγονός πως ο Μαροκινός στράικερ σκόραρε. Είναι αλήθεια ότι ο Ελ Αραμπί δεν είχε ρέντα στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο μεγάλος ποδοσφαιριστής όμως, δεν ξεχνάει ποτέ την τέχνη του και κάποια στιγμή γυρίζει το χαρτί όπως και τελικά έκανε ο Μαροκινός.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι με την Ομόνοια και βρίσκεται πλέον αγκαλιά με την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν» στον αγώνα ρεβάνς στη Λευκωσία την προσεχή Τρίτη για να μην βρίσκονται στην κλήρωση των ομίλων την 1η Οκτωβρίου.

Τα πάντα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν άλλωστε που ήθελαν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Να «κλειδώσουν» από το πρώτο κιόλας παιχνίδι την πρόκριση, ώστε στη ρεβάνς να αγωνιστούν με άλλον αέρα.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι Ερυθρόλευκοι είναι να παρουσιαστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι και στον αγώνα στη Λευκωσία για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *