Home >> Sports >> Η αλαζονεία στη χερσόνησο του Αίμου

Η αλαζονεία στη χερσόνησο του Αίμου

Ύβρις-άτη-νέμεσις-τίσις. Δύο ομάδες στο γήπεδο όπου κορυφώθηκε το δράμα του αμερικανοκίνητου, εμφύλιου σπαραγμού στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Η Κροατία υποδέχθηκε την Ελλάδα για το πρώτο σκέλος των διπλών αναμετρήσεων με φόντο της πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας, το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν με το εντυπωσιακό 4-1.

Ο προπονητής των Κροατών, Ντάλιτς, έστειλε μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς εξάρι. Με τριάδα στον άξονα τους Ράκιτιτς-Μόντριτς-Μπρόζοβιτς. Ουσιαστικά, άφησε απροστάτευτη την, επισφαλή, αμυντική του γραμμή. Όλες οι συνεργασίες της ελληνικής ομάδας προήλθαν σε εκείνο το χώρο.

Ο Σκίμπε προσέγγισε με μία ανήκεστη κομπορρημοσύνη τον αγώνα. Δύο χαφ στον άξονα χωρίς μέτρα με τη μπάλα (Τζιόλης-Σάμαρης), έναν ομολογουμένως παροπλισμένο οπισθοφύλακα στη δεξιά πλευρά (Μανιάτης) και το Ζέκα σε ρόλο πανταχού παρόντα, ώστε να καλύπτονται οι χώροι. Το κενό της δεξιάς πλευράς το εκμεταλλεύτηκαν οι Κροάτες ανεβάζοντας το Στρίνιτς και φέρνοντας τον Πέρισιτς δίπλα στον Κάλινιτς σε πολλές περιπτώσεις. Αναπτύχθηκαν με κοντινές πάσες και κάθετο κόψιμο, στην τρίτη επαφή. Αντίδοτο δεν είχε η ελληνική ομάδα γι’ αυτό και οι Κροάτες είχαν τόσες καθαρές ευκαιρίες με πάτημα στην περιοχή παίχτη από τις πίσω γραμμές.

Το λάθος, στο πρώτο γκολ του Καρνέζη και η λανθασμένη αντίληψη της φάσης στο τέταρτο, του Σταφυλίδη, μπορεί να χάλασαν το αρχικό πλάνο και να διεύρυναν τη διαφορά τερμάτων, όμως εφόσον δεν ψάχνουμε το Λεάλι της 9/11/2017, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η αρχική διάταξη της ελληνικής ομάδας χώλαινε εκ προοιμίου, κάτι που έμμεσα παραδέχθηκε και ο προπονητής με τις διορθωτικές κινήσεις του στο δεύτερο μέρος. Εν τω μεταξύ ο υπερσιβηρικός είχε αναχωρήσει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *