Home >> Sports >> Η απόλυτη εκδίκηση με Μιχάϊ…Τέλος το αήττητο για τους Πειραιώτες

Η απόλυτη εκδίκηση με Μιχάϊ…Τέλος το αήττητο για τους Πειραιώτες

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: 0-1
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει και στο γήπεδο τον Ολυμπιακό μετά τις δικαστικές αίθουσες και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης να του σπάσει το αήττητο, παίρνοντας εκδίκηση και στρογγυλοκάθισε στην δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.
Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πλήρης στο Φάληρο, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν υπολόγιζαν στους Πέλκα (Ένιωσε ενοχλήσεις), Λάμπρου, Μίσιτς και Ντούγκλας.
Οι ερυθρόλευκοι, έχοντας το μυαλό τους πιο πολύ στον επαναληπτικό του Γιουρόπα Λιγκ με την Γούλβς, παρά το αήττητο στο πρωτάθλημα, δεν φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί, βγάζοντας την εικόνα του πρωταθλητή που καθήλωνε κάθε αντίπαλο, αντίθετα μάλιστα, έδειχνε να θέλει την ισοπαλία στα τελευταία λεπτά του ματς.
Αυτό το εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα ο ΠΑΟΚ και στο 90′ πάγωσε το Καραϊσκάκης, όταν ο Ροντρίγκο έβγαλε σέντρα και ο Μιχάϊ έκανε την κεφαλιά, γράφοντας το τελικό 0-1.
Αξίζει να τονιστεί πως ο σκόρερ των φιλοξενούμενων είχε περάσει αλλαγή στο 46′ στην θέση του Ίνγκασον, ενώ πέτυχε και το πρώτο γκολ της καριέρας του, σπάζοντας και το αήττητο του μεγαλύτερου αντιπάλου του στην Ελλάδα.
Καλύτεροι παίκτες αναδείχθηκαν οι Μιχάϊ (σκόρερ), Ροντρίγκο (ασίστ) και Πασχαλάκης, κάνοντας πολύ καίρια απόκρουση μετά το 0-1 και στις καθυστερήσεις του αγώνα στο Χασάν.
Αδύναμους ποδοσφαιριστές μπορούμε να θεωρήσουμε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού καθώς η νοοτροπία τους ήταν που τους κόστισε τη νίκη.
Στο τέλος του ματς ο Φερέϊρα τόνισε ”Με το μαχαίρι στο στόμα, για να δώσουν απαντήσεις οι παίκτες μου”.
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 1-3
Ο Ολιβέϊρα και η παρέα του συνεχίζουν με σπασμένα φρένα
Η διαφορά ποιότητας σε ντέρμπι μίλησε για ακόμη μία φορά, καθώς όσο και να προσπάθησε ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση των παικτών του Καρέρα, οι οποίοι έχουν στο μυαλό τους μόνο νίκες για να πάρουν την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, μετά και την επιστροφή των εφτά βαθμών στον ΠΑΟΚ από το CAS.
Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε ο προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου για να δει τους πιτσιρικάδες, ενώ αίσθηση έκανε και η εμφάνιση του Αλαφούζο, ο οποίος είδε τους Πράσινους έπειτα από 2,5 χρόνια περίπου, με τελευταίο παιχνίδι να είναι 28/10/2107 στην Λεωφόρο κόντρα στον Ολυμπιακό, τον οποίο είχε κερδίσει με γκολ του Βιγιαφάνιες.
Ακόμα, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού συνομίλησε και είδε το ματς με τους Θεοδωρόπουλο, Σαραβάκο, τον πρόεδρο της ΠΑΕ Μαυροκουκουλάκη και τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΑ Σταθοκωστόπουλο.
Οι γηπεδούχοι δεν υπολόγιζαν στους Αγιούμπ (Ένιωσε ενοχλήσεις ο Μαροκινός), Χατζηθεωδορίδη (Θεραπεία), Πούγγουρα (Ατομικό) και Καρλίτο, Τζαβίδα.
Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν στην διάθεση τους, Αλμπάνη, Γαλανόπουλο, Σαρδέλη οι οποίοι παραμένουν τραυματίες.
Στα αγωνιστικά, η Ένωση ήξερε καλά γιατί αγωνιζόταν και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Τσιγκρίνσκι, κάνοντας κεφαλιά στο 8′, έπειτα από σέντρα του Μάνταλου.
Οι Πράσινοι δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια και δείχνοντας να υπάρχει μέλλον στην ομάδα αλλά και όρεξη, ειδικά αν δουλευτεί καλά και με κάποιες προσθήκες, ισοφάρισαν με κεφαλιά του αρχηγού Κουρμπέλη, μετά από σέντρα του Μπουζούκη στο 16′.
Η ΑΕΚ όμως, έχοντας ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές ξανά πήρε κεφάλι στο σκορ, με τον Ολιβέϊρα να κλέβει από τον Κολοβέτσιο χαμένη μπαλιά και να εκτελεί σωστά με χαμηλό άπιαστο σουτ στο 43′.
Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Βέρντε με πέναλτι στο 90+4′, όταν ο Αραούχο είχε πέσει στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα αντιπάλου.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο σκόρερ είχε περάσει αλλαγή στο 90′ και στην θέση του Μάνταλου, ενώ ο Αραούχο στην θέση του Ολιβέϊρα στο 75′.
Καλύτερος παίκτης ήταν ο Πορτογάλος φορ της ΑΕΚ, Ολιβέϊρα ο οποίος δημιούργησε και σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδα του, μόνος του.
Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Έλληνας επιθετικός Καμπετσής που έχασε δύο κλασικά τετ α τετ, μη βάζοντας κανένα για την κλάση του.
Στο τέλος της αναμέτρησης ο Καρέρα σημείωσε ”Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε”, ενώ ο βοηθός του Δώνη, Αγγελινάς τόνισε ”Έπαιξε ρόλο η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων”.
ΟΦΗ-ΑΡΗΣ: 0-1
 
Με ηγέτες Φετφατζίδη και Κουέστα κλείδωσε την 5η θέση
Σε ένα παιχνίδι που είχε γκολ, δοκάρι, χαμένο πέναλτι και αποβολή, οι Θεσσαλονικείς των πολλών προβλημάτων, πήραν τους τρεις βαθμούς με τον Φετφατζίδη που τελικά χάλασε η μεταγραφή του για τα Εμιράτα και κλείδωσαν μια και καλή την πέμπτη θέση.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί μετά την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, λέγοντας ”Κανείς δεν μπορεί να παραχαράξει την ιστορία”.
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στην διάθεση τους, τον τερματοφύλακα Σωτηρίου και τον Μάνο, ενώ είδαν να επιστρέφουν οι Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Νέϊρα, ενώ στην αποστολή μπήκε και ο Σεμέδο που ξεπέρασε την θλάση που τον ταλαιπωρούσε.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν πλήρης, βλέποντας και τον Κόρχουτ να υπολογίζεται κανονικά, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό που είχε στο γόνατο.
Στα αγωνιστικά, ο ΑΡΗΣ μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Φετφατζίδη στο 14′, κάνοντας ένα φαλτσαριστό πλασέ, μετά από πάσα του Κόρχουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 53′ κέρδισαν πέναλτι, με τον Φιγκεϊρέδο να παίρνει την ευθύνη για να εκτελέσει, όμως ο Κουέστα απέκρουσε και κράτησε το σκορ για την ομάδα του.
Ο ίδιος παίκτης για τον ΟΦΗ στο 77′ είχε άλλη μία τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει όμως το σουτ που έκανε, κατέληξε στο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Τέλος ο Φιγκεϊρέδο, αποδείχθηκε αρνητικός πρωταγωνιστής, αφού μετά το χαμένο πέναλτι και το δοκάρι, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90+3′ (Η πρώτη κίτρινη ήταν στο 29′).
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Σίμος σημείωσε ”Ήταν μια δημιουργική χρόνια, δύσκολο να βρεις στην Ελλάδα συνεργασίες όπως στον ΟΦΗ”, ενώ ο Ένινγκ ανέφερε ”Ρωτήστε τον Φετφατζίδη για το γκολ που πέτυχε πόσο δούλεψε”.
Τέλος ο Φετφατζίδης από την μεριά του σημείωσε πως ”Παίζουμε σαν ήρωες”.
Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης: 1-2
 
”VAR”ομετρικό χαμηλό για την Ξάνθη που καταρρέει
Ο Αστέρας πέρασε με επιτυχία από τα Πηγάδια, χωρίς να εντυπωσιάσει, δημιουργώντας παραπάνω προβλήματα στην Ξάνθη για την παραμονή της στην κατηγορία, η οποία είδε και μεσοβδόμαδα την υπόθεση της πολύ ιδιοκτησίας να γυρνάει στην ΕΠΟ, όμως να μην παίρνει πίσω τους εφτά βαθμούς της, όπως έγινε με την περίπτωση του ΠΑΟΚ.
Οι φιλοξενούμενοι δεν υπολόγιζαν στους Βαλιέντε, Σουάρεθ, Μπαράλες, όμως πήραν ευκαιρία νεαροί παίκτες που μπήκαν στην αποστολή, όπως οι Παναγιώτου, Κάρδαρης και Κανελλόπουλος.
Στα αγωνιστικά οι Αρκάδες μπήκαν με περισσότερη όρεξη, θέλοντας να κρατήσουν και την πρώτη θέση στο μίνι τουρνουά και στο 6′ μετά από σέντρα του Σίτο, ο Κρέσπι με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν στα ίσια το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 56′, όταν μετά από κόρνερ του Μουλέν, ο Λισγάρας έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, κάνοντας το 1-1.
Στο 66′ η Ξάνθη είδε να της ακυρώνεται φανταστικό γκολ έπειτα από βολίδα του Γκαργκαλατζίδη (είχε περάσει αλλαγή στο 46′ και στην θέση του Τέρκι), εξαιτίας του Μουλέν στην αρχή της φάσης, ο οποίος έβαλε το χέρι του για να κοντρολάρει την μπάλα.
Και ενώ συνέβησαν όλα αυτά, ο Αλί Μπάμπα που είχε περάσει αλλαγή στην θέση του Ριέρα στο 83′, στο 85′ κερδίζει πέναλτι μετά από πτώση του μέσα στην περιοχή, με την εκτέλεση να αναλαμβάνει ο Λουίς Φερνάντες και να γράφει το τελικό 1-2, δίνοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Σίτο του Αστέρα, που έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, με μία ασίστ και συνεχείς απειλές προς την αντίπαλη εστία.
Κατώτερος των περιστάσεων όχι όμως τόσο με την αρνητική έννοια εμφανίστηκε ο Λουίς Φερνάντες των φιλοξενούμενων, ο οποίος κατάφερε μεν να γράψει το τελικό σκορ υπέρ της ομάδας του με πέναλτι στα τελευταία λεπτά του ματς, όμως μετά από το χατρίκ της προηγούμενης αγωνιστικής, στον συγκεκριμένο αγώνα, δεν κατάφερε να φανεί όσο θα έπρεπε.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης η ΠΑΕ Ξάνθη εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ”Έγκλημα και τιμωρία, το μαρτύριο μας συνεχίζεται”.
Σε δηλώσεις τους, ο Ράσταβατς σημείωσε ”Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, η Ξάνθη είναι μέρος της ζωής μου”, ενώ ο Κόλτσης τόνισε ”Η Ξάνθη είναι καθαρή, αλλά κάποιοι προσπαθούν να μας βγάλουν την ψυχή”.
Τέλος, ο σκόρερ του πρώτου γκολ του Αστέρα, Κρέσπι ανέφερε ”Έψαχνα αυτό το γκολ, είμαστε σε καλή φόρμα”.
Βόλος-Ατρόμητος: 2-3
 
Με κορυφαίο Μανούσο και φύλακα-άγγελο Μέγιερι πέρασε από τον μαχητικό Βόλο
Οι Περιστεριώτες πήραν την εκτός έδρας νίκη και τους τρεις βαθμούς, κάνοντας όμως τα εύκολα δύσκολα στον Βόλο, αφού είχαν καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο και στο τέλος ήταν τυχεροί, αλλά είχαν και σε καλή μέρα τον Μέγιερι, ο οποίος ανέτρεψε μια ιστορική ισοπαλία στο 90′.
Οι γηπεδούχοι δεν υπολόγιζαν στους Ντεντάκη, Τσαούση, ενώ οι φιλοξενούμενοι στον Χαρίση.
Στα αγωνιστικά ο Ατρόμητος προηγήθηκε εκτός έδρας του Βόλου με τον Μανούσο, κάνοντας πλασέ στην κίνηση μετά από σέντρα του Ανδρούτσου στο 8′.
Στο 38′ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα και της ομάδας του, αλλά και τα προσωπικά του, όταν έπειτα από σέντρα του Ντε Πο, με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.
Στο 43′ ακυρώθηκε πολύ σωστά γκολ των φιλοξενούμενων, αφού μετά από σουτ του Γκάλο, ο Ντε Πο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως νωρίτερα ο Μανούσος επηρέασε την φάση, αφού βρέθηκε πιο μπροστά και εκτεθειμένος.
Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Έλληνας επιθετικός, πέτυχε χατρίκ με πλασέ, έπειτα από σέντρα του Ραμπέγιο.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μανούσος πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του τρία γκολ με μια ομάδα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βόλος ανέβηκε αισθητά, μειώνοντας εξ αρχής στο 49′ με τον Κιζιρίδη, πιάνοντας ένα σουτ, μετά από πάσα του Μουνίθ.
Το 2-3 ήρθε από τον Τσοκάνη με καταπληκτικό πλάγιο σουτ, μετά από πάσα του Ζοάο, δίνοντας ελπίδες στους συμπαίκτες του ακόμα και για την υπερφυσική ισοπαλία.
Να τονίσουμε πως ο ασίστερ του δεύτερου γκολ για του γηπεδούχους, είχε περάσει ως αλλαγή στο 53′ και στην θέση του Κιζιρίδη.
Στην συνέχεια ο Ντε Πο στο 86′ δέχεται την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα (Η πρώτη ήταν στο 64′) και στις καθυστερήσεις του 90′ ο Βόλος έχασε τρομερή ευκαιρία με τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου, Μέγιερι να αρνείται την παραβίαση της εστίας του.
Καλύτερος ποδοσφαιριστής ήταν ο Έλληνας φορ των φιλοξενούμενων, ενώ αδύναμος εμφανίστηκε ο Έλληνας στόπερ του Βόλου, Διαμαντής, ο οποίος είχε αρκετά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο και τον προπονητή του να τον αντικαθιστά ορθώς στην ανάπαυλα.
Λαμία-ΑΕΛ: 0-0
 
”Χ”άθηκε η ουσία και το θέαμα στην Λαμία
Στο χειρότερο παιχνίδι της αγωνιστικής Λαμία και ΑΕΛ δεν παρουσίασαν καλό ποδόσφαιρο, με τις καλές φάσεις να είναι ελάχιστες ως και μηδαμινές και όπως λέει ο απλός λαός, όποιος είδε το συγκεκριμένο ματς, πόνεσαν τα μάτια του, αφού δεν υπήρχε ούτε βαθμολογική σημασία για τις δύο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Νιάσε, Δημούτσο, Βιγιάλμπα, αλλά και τον τιμωρημένο Βλαχομήτρο, ενώ οι φιλοξενούμενοι στους μακροχρόνια τραυματίες Γκεργκέλι, Νούνιτς, αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν θέση στην ομάδα για την επόμενη σεζόν Καρανίκα, Ασούμπρε, Μπούστο.
Όπως προείπα, οι φάσεις ήταν μηδαμινές, μην ξεχωρίζοντας κάποια τεράστια ευκαιρία σε όλο τον αγώνα, αφού τιμητική στο συγκεκριμένο ματς είχε το κακό ποδόσφαιρο.
Καλύτερος παίκτης εννοείται και δεν υπήρχε κανείς στην αναμέτρηση, ενώ κατώτεροι των περιστάσεων εμφανίστηκαν όλοι οι παίκτες και των δύο ομάδων.
Τέλος, ο Γρηγορίου ανέφερε ”Δύσκολο να δώσεις κίνητρο στους ποδοσφαιριστές”, ενώ ο Πετράκης τόνισε ”Ευχαριστημένος από την προσπάθεια, παίξαμε πιο ορθολογικά στο δεύτερο μέρος”.
Πανιώνιος-Παναιτωλικός: 0-2
 
Ιστορική νίκη για τους Αγρινιώτες…Προβληματισμός και θλίψη για τον ”Ιστορικό”
Οι Αγρινιώτες πέτυχαν νίκη-παραμονή στην κατηγορία, κερδίζοντας στο ντέρμπι της αγωνιστικής τους Αθηναίους, ενώ ο Πανιώνιος από την άλλη ελπίζει σε ένα πραγματικό θαύμα για να μην αποχαιρετήσει την Σούπερ Λιγκ μετά και τα ”40” κύματα από την αρχή της σεζόν που πέρασε ο σύλλογος.
Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης παρακολούθησε τον αγώνα ο προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου, Φαν’ τ Σιπ.
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τον τιμωρημένο Ντομίνγκεζ, ενώ μπήκε στην αποστολή ο Γεωργιανός φορ Αραμπουλί, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.
Οι φιλοξενούμενοι δεν υπολόγιζαν στους Κέβιν και Ντάουντα που ταλαιπωρούνται από θλάσεις, αλλά στην αποστολή μπήκε ο Σίεστεντ, ο οποίος επανεμφανίζεται μετά από την πρεμιέρα των play out και τον αγώνα με την Λαμία.
Στα αγωνιστικά, ο Παναιτωλικός φάνηκε από τα πρώτα λεπτά πως ήθελε να πάρει τους πολύτιμους τρεις βαθμούς, πιέζοντας και προσπαθώντας να κάνει φάσεις, σε αντίθεση με τον Πανιώνιο του οποίου πρώτη φάση καταγράφηκε στο 31′.
Στο 40′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, μετά από χέρι του Ευαγγέλου, με τον Μπαϊροβιτς να το εκτελεί και να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του.
Το τελικό 0-2 έγραψε ο Τζανακάκης μετά από σουτ και πάσα του Ρόσα, ξεκινώντας τα πανηγύρια στον πάγκο των Αγρινιωτών και βυθίζοντας παράλληλα στον προβληματισμό και την θλίψη τους ανθρώπους του Πανιωνίου.
Καλύτερος ποδοσφαιριστής του ματς ήταν ο Έλληνας μπακ Τζανακάκης ο οποίος ήταν στην αρχή της φάσης του δεύτερου γκολ που πέτυχε ο ίδιος, όταν και συνεργάστηκε άψογα με τους συμπαίκτες του, Ντίαζ και Ρόσα.
Κατώτερος των περιστάσεων ήταν ο Σέρβος μεσοεπιθετικός Μαξίμοβιτς που δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να παίξει κάθετα για την ομάδα του, ενώ και τα στατικά του χτυπήματα ήταν άσχημα.
Ο Παναιτωλικός πέτυχε την πρώτη φετινή του εκτός έδρας νίκη στα play out, αλλά και την πρώτη του νίκη στη Νέα Σμύρνη.
Επίσης, ο παίκτης της ομάδας του Αγρινίου Ρόσα, ο οποίος είναι και βαθιά θρησκευόμενος, στην λήξη της αναμέτρησης έβγαλε την φανέλα του, γονάτισε και προσευχήθηκε στον Θεό για αυτή την σπουδαία νίκη που πέτυχε η ομάδα του και έμεινε στην κατηγορία.
Από την άλλη, οι οπαδοί των γηπεδούχων ανέβηκαν στις εξέδρες του γηπέδου, χειροκροτώντας του παίκτες για την συνολική προσπάθεια που έκαναν όλο τον χρόνο, ενώ αποδοκίμασαν έντονα την διοίκηση του συλλόγου.
Τέλος ο προπονητής του Ιστορικού, Βόκολος ανέφερε ”Δεν μας βγήκε το παιχνίδι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *