Home >> Sports >> Η μπάλα αντίδοτο στο lockdown

Η μπάλα αντίδοτο στο lockdown

Η Ελλάδα από το πρωί του Σαββάτου 7/11 και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες εισήχθη σε καθεστώς lockdown για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες. Δυστυχώς, η καθολική καραντίνα δεν αποφεύχθηκε. Ας πρόσεχαν. Ας προσέχαμε. Ο χρόνος όμως δεν γυρίζει πίσω. Ας ελπίσουμε στο διάστημα μέχρι το τέλος του μήνα να πάνε καλά τα πράγματα μπας και κάνουμε Χριστούγεννα.

Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες. Μία φορά στα 100 χρόνια «σκάει» μία πανδημία, που αλλάζει ριζικά την καθημερινότητά σου. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η κατάσταση. Σε κανέναν δεν αρέσει να βρίσκεται σε καραντίνα. Σε κανέναν δεν αρέσει να χρειάζεται να στείλει SMS για να βγει από το σπίτι.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλοι μας έχουμε κουραστεί μ’ αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο και ζόρικο να ζεις με περιορισμούς. Να μην μπορείς να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν. Να πρέπει να είσαι όλη την ημέρα κλεισμένος μέσα στο σπίτι και να αναμένεις με προσμονή το τέλος του μαρτυρίου. Γιατί μαρτύριο είναι ο Covid-19.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω έως τις 30 Νοεμβρίου θα βρισκόμαστε σε καραντίνα. Για κάποιους είναι άδικο να πρέπει να ξαναζήσουν αυτή τη διαδικασία επειδή υπήρξαν ορισμένοι ανεγκέφαλοι που έκαναν τα δικά τους. Αλλά έτσι πάνε αυτά. Τα λάθη των λίγων τα πληρώνουν οι πολλοί.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι τουλάχιστον η μπάλα συνεχίζεται κανονικά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και θα έχουμε με κάτι να ασχολούμαστε στη διάρκεια του lockdown.

Ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό πράγμα στη ζωή μας. Όχι το σημαντικότερο, αυτό είναι η υγεία, αλλά σημαντικό όπως και να το κάνουμε.

Πολύ σωστά έκαναν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έδωσαν το πράσινο φως για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων παρά το lockdown. Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική υγεία του πολίτη στις πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνει να μπορεί να παρακολουθεί τα αγαπημένα του σπορ έστω και από την οθόνη της τηλεόρασής του.

Δυστυχώς, εμβόλιο ή κάποιο φάρμακο ακόμα δεν έχει βρεθεί για τον Covid-19. Μακάρι, να βρεθεί σύντομα ώστε να μπει οριστικά τέλος σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια.

Τουλάχιστον, για το lockdown υπάρχει γιατρικό για όσους αγαπούν την μπάλα και αυτό είναι φυσικά η συνέχιση των πρωταθλημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *