Home >> Sports >> Η πρόκριση της ιστορίας του!

Η πρόκριση της ιστορίας του!

Σαν μια τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού απέναντι στην Μίλαν το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου στο γήπεδο Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατάφερε το ακατόρθωτο, να πετάξει εκτός την τεράστια Μίλαν των 10 ευρωπαϊκών τροπαίων και των 4 διεθνών τίτλων ρίχνοντας της 3 μπαλάκια και στέλνοντας την στην Ιταλία για, όχι και τόσο, ευχάριστες διακοπές Χριστουγέννων.Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή κάνοντας έναν μίνι ευρωπαϊκό απολογισμό και συζητώντας το γιατί πρόκειται για την μεγαλύτερη πρόκριση του Ολυμπιακού, μέχρι την επόμενη.

Όταν η κληρωτίδα τον Αύγουστο έφερε τις Μπέτις,Μίλαν και Ντουντελάνζ, δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν ότι ο Ολυμπιακός θα τερμάτιζε πίσω από τους Ιταλούς και τους Ισπανούς, και με το δίκιο τους βέβαια καθώς ο όμιλος αντιστοιχούσε σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ, μιας και μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός ήταν επικεφαλής του ομίλου και θεωρητικά πήρε από το 2ο και το 3ο γκρούπ δυναμικότητας τις πιο δύσκολες ομάδες που θα μπορούσαν να του τύχουν. Οκ, του έκατσε η Ντουντελανζ από το 4ο, άλλα δεν σημαίνει και πολλά, δεν είναι Τσάμπιονς Λιγκ που ο 3ος συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε και μετράει εκεί ποιά ομάδα θα είναι η 4η. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε σε αυτόν τον όμιλο να μαζέψει 10 βαθμούς, να κοιτάξει στα μάτια τις Μπέτις και Μίλαν, ομάδες με 2πλάσιο και 3πλάσιο μπάτζετ και να καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες την Ντουντελάνζ.

Αφού έγιναν όλα αυτά φτάσαμε στο σημείο να διεκδικούμε την πρόκριση τελευταία αγωνιστική στο κάστρο μας. Γιατί όμως θεωρείται η μεγαλύτερη πρόκριση μας; Πρώτα απ’όλα λόγω του αντιπάλου που αυτή επιτεύχθηκε. Η Μίλαν μπορεί να έχει χάσει την δυναμική που είχε, αλλά παραμένει ένα πανίσχυρο brand name της Ευρώπης, με παίχτες όπως οι Ιγκουαΐν, ο Ζαπάτα, ο Αμπάτε, ο Ρέινα κ.τ.λ. Εκτός αυτών η Μίλαν δεν ήταν αδιάφορη, όπως παλιότερα που προκρινόμασταν τελευταία αγωνιστική απέναντι σε ομάδες που δεν είχαν κίνητρο να κυνηγήσουν το ματς.Η Μίλαν προκρινόταν με 3 αποτελέσματα, με νίκη της, ισοπαλία και ήττα με μέχρι ένα γκολ. Για αυτό η πρόκριση είναι τεράστια και πιο σημαντική από κάθε άλλη. Γιατί ήθελες νίκη με 2 γκολ διαφορά, απέναντι στην Μίλαν και ενώ μάλιστα βρέθηκες να δέχεσαι ψυχρολουσία καθώς μείωσε σε 2-1 σε ένα σημείο που κάποιοι θα μπορούσαν να πουν οτι θα άλλαζε ολοκληρωτικά το μομέντουμ. Μάταια όμως γιατί ο θρύλος ήταν αποφασισμένος για αυτή την νίκη-πρόκριση.

Τώρα περιμένουμε την κλήρωση της Δευτέρας να δούμε ποιά ομάδα θα μας έρθει. Από το καλοκαίρι και γενικά από πέρυσι η κληρωτίδα δεν έχει σταθεί σύμμαχος του Ολυμπιακού. Πέρυσι, στα προκριματικά μας ήρθαν Παρτίζαν και Ριέκα, οι πιο δύσκολες πρωταθλήτριες ομάδες που θα μπορούσαν να μας τύχουν στα προκριματικά και μετά ο δυσκολότερος όμιλος που έχει βρεθεί ελληνική ομάδα με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ. Ενώ και φέτος τα προκριματικά έφεραν Λουκέρνη (3η ομάδα της Ελβετίας που μέχρι τότε ήταν πιο ψηλά στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ) και η Αγγλική Μπέρνλι που είχε βγει 6η στην Πρέμιερ Λιγκ. Χρωστάει μια καλή κλήρωση η κληρωτίδα στον Ολυμπιακό.

Υ.Γ.1. Αν η ομάδα πάρει έναν καλό φορ τότε έχει την δυνατότητα για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και την ολική επαναφορά στην Ελλάδα. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο καθώς στην μπάλα τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Υ.Γ.2. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε σε όμιλο με Βίντι και Μπάτε να τερματίσει 4ος και καταϊδρωμένος με 3 βαθμούς.Έπαιζε την πρόκριση στην έδρα του, του αρκούσε νίκη με μισό γκολ και παρόλα αυτά έφαγε 3 και καληνύχτησε. Βέβαια και να κέρδιζε δεν θα πέρναγε γιατί η Βίντι πήρε βαθμό στην Ουγγαρία από την Τσέλσι, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά, τα 3 όμως που έφαγε λένε.

Υ.Γ.3. Κράτησε τον Μάρτινς πρόεδρε, έχει κολλήματα, αλλά είναι δίκαιος και πάνω απ’όλα κανονικός προπονητής. Κράτησε τον, ακόμα και αν χάσει το πρωτάθλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *