Home >> Sports >> Κάρι εναντίον Λεμπρόν με το βλέμμα…στο ”στέμμα”

Κάρι εναντίον Λεμπρόν με το βλέμμα…στο ”στέμμα”

Γουόριορς και Καβαλίερς θα αναμετρηθούν για μία ακόμα φορά στην ιστορία του ΝΒΑ με φόντο το ”στέμμα” και τον πολυπόθητο τίτλο.

Οι Golden State μετράνε 5 πρωταθλήματα στον θεαματικό κόσμο του αμερικάνικου μπάσκετ,θέλοντας να κατακτήσουν και αυτό φτάνοντας στα 6,ενώ από την άλλη μεριά οι Κλίβελαντ έχουν ένα πρωτάθλημα κερδίζοντας τους Γουόριορς το 2016 με σκορ 4-3 και θέλουν να το επαναλάβουν κόντρα στους ίδιους αντιπάλους 2 χρόνια αργότερα φτάνοντας τους 2 τίτλους.

Συγκεκριμένα η ομάδα των Γουόριορς ιδρύθηκε το 1946 κατακτώντας τον τίτλο τις χρονιές 1947,1956,1975,2015 και 2017 ενώ η ομάδα των Καβαλίερς ιδρύθηκε 24 χρόνια αργότερα από την ”γέννηση” των αντιπάλων τους και πιο συγκεκριμένα το 1970 μετρώντας τον μοναδικό της τίτλο το 2016.

Σημαντικό είναι το στοιχείο των μεταξύ τους αναμετρήσεων μέχρι και σήμερα καθώς σε 58 αγώνες συνολικά οι Golden State μετρούν 32 νίκες ενώ οι Κλίβελαντ 26.

Δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στα παιχνίδια που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οι 2 σύλλογοι, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για τους φίλους των 2 ομάδων αλλά και του ΝΒΑ, καθώς παρατηρούμε πως οι Γουόριορς έχουν 18 νίκες εντός έδρας έναντι 14 εκτός ενώ οι Καβαλίερς έχουν σημειώσει 16 νίκες εντός έδρας και 10 εκτός, γεγονός που μας βοηθάει να καταλάβουμε στατιστικά ότι τις περισσότερες επιτυχίες τους οι 2 ομάδες, τις έχουν όταν βρίσκονται αντιμέτωποι στα γήπεδά τους.

Η πορεία των συγκεκριμένων συλλόγων είναι αξιοθαύμαστη καθώς για να φτάσουν στον πολυπόθητο τελικό προσπέρασαν σημαντικούς και δυνατούς αντιπάλους κάποιους εύκολα και άλλους δύσκολα.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως οι Γουόριορς κέρδισαν στους ”16” με σκορ 4-1 τους Σπερς, με το ίδιο σκορ τους Νιου Όρλεανς στους ”8” της διοργάνωσης, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν με ιδιαίτερη δυσκολία και σκορ 4-3 τους Ρόκετς σε ένα παιχνίδι που αρχικά έμοιαζε να το χάνουν.

Στον αντίποδα οι Καβαλίερς κέρδισαν με δυσκολία τους Πέϊσερς και σκορ 4-3 στους ”16”, διέσυραν στην συνέχεια τους Ράπτορς στα προημιτελικά της διοργάνωσης με σκορ 4-0 και τέλος ”ίδρωσαν” αλλά τα κατάφεραν να αποκλείσουν σε 7ο ματς τους Σέλτικς στα ημιτελικά και σκορ 4-3 έχοντας σε μεγάλη βραδιά το αστέρι της ομάδας Λεμπρόν Τζέϊμς, ο οποίος πήρε από το χέρι τους Καβαλίερς και τους οδήγησε στον μεγάλο τελικό αλλά και μία ανάσα από τον δεύτερο τίτλο του συλλόγου.

Τέλος, έφθασε η ώρα να αναφερθούμε και στους παίκτες ”πολυεργαλεία” που έχουν οι 2 ομάδες εκατέρωθεν με τα φώτα των τελικών αναμετρήσεων να πέφτουν επάνω τους.

Για τους Γουόριορς ξεχωρίζουν ο Ιγκουοντόλα που είναι βέβαια τραυματίας και είναι πιθανό να λείψει απο το μεγάλο ραντεβού της ομάδας του ενώ κανείς δεν μπορεί να κρατήσει μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας τους Κέβιν Ντουράντ και Στεφ Κάρι, με τον τελευταίο να έχει κερδίσει σε διαγωνισμό τριπόντων την πρώτη θέση το 2015.

Για τους Καβαλίερς σημαντικές και εξέχουσες προσωπικότητες μεταξύ άλλων πρεέπει να θεωρούνται ο Λεμπρόν Τζέϊμς,ο οποίος στα 33 του χρόνια ”πετάει ακόμα φωτιές” μέσα στο παρκέ, ο Τζ. Ρ. Σμιθ αλλά και ο Λαβ με τον τελευταίο που αναφερθήκαμε να ταλαιπωρείται και αυτός από σοβαρό τραυματισμό με ενδεχόμενο να χάσει τους τελικούς.

Η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση ξεκινάει ξημερώματα της Παρασκευής,οπότε όσοι είστε πιστοί στο αμερικάνικο μπάσκετ και θέαμα καθίστε στον καναπέ σας, μόνοι ή παρέα με αγαπημένα σας πρόσωπα, ανοίξτε τους δέκτες σας και απολαύστε την πρώτη πράξη της ”τιτανομαχίας”.

Καλή διασκέδαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *