Home >> Sports >> Με ηγέτη το Βαλμπουενά, δεύτερη συνεχόμενη τεσσάρα για τους Πειραιώτες

Με ηγέτη το Βαλμπουενά, δεύτερη συνεχόμενη τεσσάρα για τους Πειραιώτες

Ολυμπιακός-Άρης: 4-2
Σε ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός μπροστά στον κόσμο του στο Φάληρο, επικράτησε με 4-2 του μαχητικού Άρη και χάρισε ωραίο θέαμα στους φίλους της ομάδας του.
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Φορτούνη που μπαίνει σιγά σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αλλά με φανταστικούς σχεδόν όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που πήρε μαζί του ο Μαρτίνς για το συγκεκριμένο ματς.
Από νωρίς ο Ολυμπιακός έδειξε τα δόντια στον αντίπαλο του και μόλις στο 22′ ευτύχησε να προηγηθεί με τον Γκιγιέρμε.
Δύο λεπτά αργότερα πήρε το όπλο του ο συνήθης ύποπτος και πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων, Ελ Αραμπί που διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.
Ο Άρης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και τα κατάφερε προς στιγμήν με τον Ρόουζ να μειώνει σε 2-1 στο 37′ μετά από ασίστ του Μαντσίνι, γκολ το οποίο βέβαια ενδέχεται να είναι άκυρο αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάϊντ.
Πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 44′ ο Ομάρ σκόραρε για το 3-1 έπειτα από ασίστ του Βαλμπουενά, ενώ στο 63 ο Γάλλος κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος γράφοντας το 4-1 και με το φαληρικό γήπεδο να παίρνει φωτιά.
Τέλος, το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν για την αξιοπρέπεια τους σε 4-2 με τον Ντιγκινί μετά από ασίστ του Λάρσον στο 83′.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο σκόρερ των φιλοξενούμενων μπήκε αλλαγή στην θέση του τραυματία Ιντέγε στο 45′ αφού ο τελευταίος σε ανύποπτη φάση ένιωσε τράβηγμα στην γάμπα και αύριο θα κάνει μαγνητική για να εξεταστεί η σοβαρότητα του προβλήματος.
Καλύτερος ποδοσφαιριστής του αγώνα αναδείχτηκε ο Βαλμπουενά με ένα γκολ, μια ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι, ενώ κατώτεροι των προσδοκιών τους ήταν όλη η άμυνα του Άρη.
Σε δηλώσεις του ο Μαρτίνς είπε ότι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή στιγμή, ενώ ο Ένινγκ τόνισε πως οι παίκτες του δεν ήταν αρκετά έξυπνοι, ενώ πρόσθεσε ότι οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν τα λάθη μας, ενώ εμείς όχι.
Τέλος, ο Βαλμπουενά εμφανίστηκε μετριόφρων, λέγοντας πως καλύτερα να δίνω την τελική πάσα παρά να σκοράρω, ενώ ο Ντιγκινί σημείωσε πως τους αποσυντόνισε το τρίτο γκολ που δέχθηκαν στο τέλος του ημιχρόνου.
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης:3-1
Σφιντέρσκι και VAR τελείωσαν τον Αστέρα
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τον Αστέρα στην Τούμπα, κυνηγώντας από πίσω πιστά τον Ολυμπιακό μήπως πέσει σε κάποια γκέλα και τον προσπεράσει.
Σε ένα ματς όπου και οι δύο ομάδες είχαν αρκετές απουσίες τόσο σε αριθμητικό επίπεδο, όσο και σε ποιοτικό, τελικά δεν έλειψαν τα γκολ και το θέαμα.
Οι γηπεδούχοι από την μεριά τους δεν είχαν τους Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Γιαννούλη, ενώ οι φιλοξενούμενοι απουσίες της τελευταίας στιγμής με τους Μπαράλες και Μουνάφο να νιώθουν ενοχλήσεις πριν την σέντρα και να μην υπολογίζονται από τον Ράσταβατς.
Ακόμα οι Αρκάδες δεν υπολόγιζαν στον Βλάχο, αλλά και στον τραυματία Καπίγια.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Σφιντερφσκι ξανά βρήκε την επαφή του με τα δύχτια και έβαλε μπροστά την ομάδα του το 29′.
Στο 59′ ήτα η σειρά του Πέλκα να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του μετά από ασίστ του Σφιντέρφκι και να δώσει χαρά τους φίλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στις εξέδρες της Τούμπας.
Για τον Αστέρα όλα πήγαιναν στραβά και αποδείχθηκε καθώς ο Σουάρεζ πήρε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 65′, αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του.
Το 3-0 έγινε στο 79′ με τον Λάμπρου έπειτα από ασίστ του Μίσιτς, με τον Έλληνα επιθετικό να μπαίνει αλλαγή στο 61′ και στην θέση του Πέλκα, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Φερνάντεζ το 84′ και να γραφτεί το τελικό 3-1.
Καλύτερος παίκτης ήταν ο Σφιντέρφσκι με ένα γκολ και μια ασίστ, ενώ αδύναμος κρίκος θεωρήθηκε ο Μαουρίτσιο του ΠΑΟΚ καθώς έμεινε πολύ μακριά από τα στάνταρ του και δεν πατούσε καλά στο ματς.
Ο Φερέϊρα σε δηλώσεις του εκθείασε τους ποδοσφαιριστές του, λέγοντας πως είναι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια τους, τόνισε ότι είναι η πρώτη χρονιά που χρησιμοποιείται το VAR στην χώρα μας και είναι πολύ λογικό να γίνονται κάποια λάθη, ενώ σημείωσε πως το σημαντικό είναι να παίρνονται οι σωστές αποφάσεις ακόμα και αν αργούμε.
Στην συνέχεια, ο Ράσταβατς παραπονέθηκε πως χάθηκε αρκετός χρόνος για να ελεγχθούν οι φάσεις, ενώ από την πλευρά τους ο Λάμπρου τόνισε πως αξίζει μία θέση στον ΠΑΟΚ και η ομάδα του είναι καλύτερη από του Ολυμπιακού και ο Πέλκας σημείωσε πως το γήπεδο τον βοήθησε στο γκολ.
ΑΕΚ-ΑΕΛ: 3-0
Πορτογαλικός χορός στην βροχή με μπροστάρη τον Ολιβέϊρα
Στο βροχερό ΟΑΚΑ η ΑΕΚ πήρε σημαντική νίκη βαθμολογική και ψυχολογική για την συνέχεια του πρωταθλήματος, διαλύοντας την ΑΕΛ με 3-0.
Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Σιμόες με φανταστικό τακουνάκι στο 45+2′ μετά από ασίστ του Ολιβέϊρα, ενώ στο 50′ από ασίστ, ο Πορτογάλος έγινε σκόρερ διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας έπειτα από πάσα του Βέρντε.
Το τελικό 3-0 έγραψε ο Λόπες στο 62′ με τον αρχηγό της Ένωσης, Μάνταλο να βγάζει καταπληκτική ασίστ.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Ολιβέϊρα με ένα γκολ και μια ασίστ, ενώ κατώτεροι των προσδοκιών ήταν όλη η άμυνα των φιλοξενούμενων.
Ο προπονητής των γηπεδούχων, Καρέρα είπε πως είμαστε κοντά στον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε, ενώ συμπλήρωσε ότι όλη η ομάδα παρουσίασε βελτίωση μετά το πρώτο γκολ που έβαλε ο Σιμόες και βρήκαν χώρους να παίξουν καλύτερα.
Ο προπονητής της ΑΕΛ, Γρηγορίου επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του συναδέλφου του, λέγοντας πως το γκολ άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας του, ενώ ο Λόπες φανερά ευχαριστημένος από τον τρόπο παιχνιδιού του έβγαλε στην δημοσιότητα την κουβέντα που του είπε ο Ολιβέϊρα σχετικά με το βραβείο του καλύτερου παίκτη ότι έπρεπε να το πάρει ή εκείνος ή ο Σιμόες.
Ξάνθη-Παναθηναϊκός: 0-1
Το τρένο του Δώνη πέρασε και από τα Πηγάδια με οδηγό τον Μακέντα
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με φόρα στο πρωτάθλημα και με την ψυχολογία στα ύψη μετά την ανατροπή-πρόκριση επί του ΠΑΣ Γιάννενα στο ΟΑΚΑ και κέρδισε στα Πηγάδια με το φτωχό πλην τίμιο όμως 1-0.
Οι πράσινοι είχαν στην αποστολή τους, τα δύο μεταγραφικά χειμερινά αποκτήματα, Ανουάρ και Νάγκι, με τον πρώτο να αγωνίζεται βασικός και τον δεύτερο να μπαίνει αλλαγή στο 73′ και στην θέση του Μπεκ.
Από την άλλη μεριά η Ξάνθη δεν υπολόγιζε στους τραυματίες Ντίρεσταμ, Γκαργκαλατζίδη και Λισγάρα, ενώ στο γήπεδο εμφανίστηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Πανόπουλος.
Το μοναδικό τέρμα πέτυχε με έξυπνο πλασέ ο Μακέντα μετά από ασίστ του Ζαχίντ στο 50′, ενώ καταγράφηκε και μία κόκκινη, δεύτερη κίτρινη συγκεκριμένα στον Μπαριέντος στο 89′, με την πρώτη να την έχει δεχτεί στο 59′.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Μακέντα που σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και βοήθησε την ομάδα του να φύγει από μία δύσκολη έδρα με τους 3 πολύτιμους βαθμούς, ενώ ο χειρότερος παίκτης αναδείχθηκε ο Μπαριέντος με την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε, αφού χρησιμοποιήθηκε σαν αλλαγή για να βοηθήσει δημιουργικά την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο και ουσιαστικά δεν έκανε τίποτα.
Οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν τον Ινσούα για δύο παιχνίδια καθώς συμπλήρωσε δέκα κίτρινες κάρτες με την σημερινή.
Σε δηλώσεις του ο Πανόπουλος τόνισε κάπως επιθετικά πως υπάρχει Θεός για εκείνον αλλά και δικαιοσύνη, ενώ στα αγωνιστικά ο Δώνης σημείωσε πως η ομάδα του είχε τον έλεγχο και πήρε μια σημαντική νίκη.
Πανιώνιος-ΟΦΗ: 1-2
Πεντοζάλι στην πλατεία με Φιγκεϊρέδο και Τσιλιανίδη
Οι Κρητικοί επέστρεψαν στις νίκες και πέρασαν νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη, νικώντας με σχετική ευκολία τον Πανιώνιο, αφού το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.
Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 8′ ευτύχησε να προηγηθεί με τον Ζοάο Φιγκείρέδο μετά από ασίστ του Τσιλιανίδη.
Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι βρήκαν σφυγμό και ισοφάρισαν με τον Μιλόγιεβιτς στο 48′ μετά από ασίστ του Κιάκου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο σκόρερ του Πανιωνίου μπήκε αλλαγή στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου στην θέση του Σαραμαντά.
Στο 55′ προηγήθηκε εκ νέου ο ΟΦΗ με τον Τσιλιανίδη και ασίστ του Μαρινάκη, ενώ ο σκόρερ του δευτέρου τέρματος για τους Κρητικούς, έχασε πέναλτι στο 69′, χάνοντας την ευκαιρία να αυξήσει την διαφορά στα γκολ του αγώνα, αλλά και τα προσωπικά του τέρματα.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια από τους οργανωμένους φίλους της ομάδας του Πανιωνίου, αποδοκιμάζοντας τους παίκτες της ομάδας για τα αποτελέσματα, αλλά και την διοίκηση.
Καλύτερος παίκτης αναδείχθηκε ο Ζοάο Φιγκεϊρέδο με ένα γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι, ενώ αδύναμος κρίκος ήταν από τον Πανιώνιο ο επιθετικός της ομάδας, Αραμπουλί καθώς δεν βοήθησε καθόλου και έκανε αρκετά λάθη.
Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Σίμος είπε πως κερδίσανε δίκαια και να τους κάνει σοφότερους αυτή η νίκη, ενώ ο προπονητής του Πανιωνίου, Παπαβασιλείου έκανε λόγο για ένα χαμένο ματς, στο οποίο όμως θα μπορούσε η ομάδα του να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό.
Ατρόμητος-Βόλος: 0-0
Α-Χ-ρωμή ισοπαλία με κερδισμένες τις άμυνες
Ο Ατρόμητος υποδέχθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τον Βόλο το Περιστέρι, αυτή την φορά όμως για το πρωτάθλημα, χωρίς να καταφέρει όμως να πάρει τους 3 βαθμούς και να μένει με τον αντίπαλό του στην λευκή ισοπαλία.
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Καχίλα, αλλά με τον Μπουσούλατζιτς που επέστρεψε μετά από κάποιο διάστημα.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο αμυντικός του Βόλου, Διαμαντής όπου μαζί με τον Δημόπουλο, έκοβαν τα πάντα στην άμυνα τους, ενώ χειρότερος παίκτης ήταν ο Ενσικουλού για τους γηπεδούχους που έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει ο προπονητής του.
Ο προπονητής του Ατρόμητου, έκανε λόγο για κακό παιχνίδι από την ομάδα του, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για την συνέχεια του πρωταθλήματος και όχι μόνο, λέγοντας πως στο τέλος θα πετύχουν τους στόχους τους.
Παναιτωλικός-Λαμία: 1-1
Με λυτρωτή τον Ντάουντα, κόπηκαν τα όνειρα για τους Λαμιώτες
Σε ένα ματς γκραν γκινιολ, Παναιτωλικός και Λαμία πήραν από έναν βαθμό με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο ουσιαστικοί και τους γηπεδούχους πιο ενθουσιώδεις.
Οι φιλοξενούμενοι δεν υπολόγιζαν τον Μπιανκόνι που εκτίει ποινή και στον Τιρόνε. Από την άλλη επέστρεφαν στην αποστολή οι Μπεχαράνο, Πλιάτσικας και Σασί.
Ο Παναιτωλικός από την αρχή του αγώνα ήθελε να αιφνιδιάσει και να προηγηθεί, όμως στο 2′ λεπτό ο Αλβάρες είδε την μπάλα από το σουτ που έκανε να χτυπάει το δοκάρι της Λαμίας.
Οι Αγρινιώτες πίεζαν, κάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες, όμως κόντρα στην ροή του αγώνα ο Μπεχαράνο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του μετά από ασίστ του Ρόμανιτς στο 43′, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους Λαμιώτες.
Στο 73′ ήταν η σειρά του νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού, Ντάουντα από την ΑΕΛ να περάσει στον αγωνιστικό χώρο, στην θέση του Μπαϊροβιτς, ενισχύοντας την επιθετική γραμμή της ομάδας.
Στις καθυστερήσεις λοιπόν της αναμέτρησης ο Ντάουντα διεκδικεί μία τελευταία φάση μετά από στημένη μπάλα και κερδίζει πέναλτι στο οποίο ευστοχεί κιόλας κερδίζοντας τον πολύτιμο βαθμό, για την αποφυγή της τελευταίας θέσης που οδηγεί απευθείας στον υποβιβασμό.
Καλύτερος παίκτης ήταν φυσικά ο Ντάουντα καθώς με το κερδισμένο και εύστοχο πέναλτι έκλεψε τον πολύτιμο βαθμό για την ομάδα του, στο ντεμπούτο του, ενώ ο πιο αδύναμος κρίκος ήταν ο Ντάλσιο για τους γηπεδούχους καθώς έχασε τον Μπεχαράνο στην φάση του γκολ και ο Αντέτζο από τους φιλοξενούμενους αφού έχασε τον Ντάοουντα με αποτέλεσμα να κερδίσει το πέναλτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *