Home >> Sports >> ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ ηττήθηκε στην έδρα της Τουρκ Τέλεκομ για την 1η αγωνιστική του Basketball Champions League με 94-98, αλλά ο ΤαΣόν Τόμας (27 χρονών, 2,03 μ.) σκόραρε 21 πόντους με την συνήθη ευστοχία του (9/10 σουτ) υπενθυμίζοντας στο γράφοντα την υποχρέωση να προβάλλει την πορεία του Αμερικανού σέντερ. Ο Τόμας κυριαρχεί από το 2017 στην Winner League και στο BCL με Χαποέλ Χολόν και Χάποελ Ιερουσαλήμ και την περυσινή αγωνιστική περίοδο είχε εντυπωσιάσει το ευρωπαϊκό μπασκετικό κοινό, όταν στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας της Ιερουσαλήμ επί της Ράστα Βέχτα (83-74) είχε σημειώσει 23 πόντους με 10/10 σουτ.

Μετά από μέτρια καριέρα στο NCAA με Χιούστον και Οκλαχόμα και δύο χρόνια στην Ευρώπη με Μιττελντόιτσερ και Κρεμόνα η απόφαση του δυναμικού σέντερ να βρεθεί στο Ισραήλ για την Χαποέλ Χολόν ήταν κομβική για την εξέλιξη του. Η απόδοση του ήταν εντυπωσιακή και η κατάκτηση του Κυπέλλου με νίκη στον τελικό επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (86-84) συνέβαλε στην εξάπλωση της φήμης του. Το καλοκαίρι του 2018 ο Τόμας αποκτήθηκε από την ισχυρότερη Χάποελ Ιερουσαλήμ και η πρόοδος  του δεν διακόπηκε. Με την ομάδα του Οντέντ Κάτας κέρδισε ακόμα δύο Κύπελλα, αλλά κυρίως καθιερώθηκε ως σπουδαίος σέντερ, αφού αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός της Winner League το 2019 και συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα του BCL το 2020. Η φυγή του από την Ιερουσαλήμ τον Μάρτιο εξαιτίας της κρίσης του COVID-19 αποδείχθηκε προσωρινή, αφού επέστρεψε για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Σε 91 ματς στο πρωτάθλημα Ισραήλ η στατιστική απεικόνιση του 27χρονου Αμερικανού είναι εξαιρετική (11,5 π.μ.ο, 6 ρ.μ.ο, 1,5 α.μ.ο με 66% στο δίποντο), ενώ σε 46 ματς στο BCL είναι – προς επιβεβαίωση της κλάσης του – καλύτερη (13,7 π.μ.ο, 6 ρ.μ.ο, 1,8 α.μ.ο με 70% στο δίποντο).

Τεχνικώς, ο ΤαΣόν Τόμας αποτελεί κλασικό παράδειγμα mobile σέντερ, αλλά είναι ιδιαιτέρως ικανός επιθετικός. Η αποτελεσματικότητα στο πικ εν ρολ και στο επιθετικό ριμπάουντ, ο καλός χειρισμός της μπάλας και το καλό σουτ από μέση απόσταση είναι τα ατομικά χαρακτηριστικά με βάση τα οποία είναι σε θέση να σκοράρει με άνεση. Ωστόσο, καλείται να βελτιωθεί στον τομέα των ελευθέρων βολών, αφού το καλό ποσοστό είναι σημαντικό για κάθε παίκτη στη θέση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *