Home >> Sports >> ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Καλησπέρα σε όλο τον ερυθρόλευκο λαό μας! Καιρό έχουμε να τα πούμε απο τούτη εδώ την γωνιά,αλλά σήμερα θα επανορθώσω για αυτό καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και η ομάδα μπαίνει σιγά σιγά στα βαθιά της Euroleague.Μετά από μια ακόμα επιτυχημένη εβδομάδα με 2 νίκες σε τρεις μέρες, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε το τι είδαμε αυτή την φορά από την ομάδα μας.

ΑΜΥΝΑ-ΑΜΥΝΑ-ΑΜΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη νίκησε εύκολα την Μπαρτσελόνα χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα.Το ματς ήταν κακό,αλλά ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι μπορεί να κερδίσει και μέσω της άμυνας του. Πολλοί έλεγαν τις πρώτες αγωνιστικές, που η ομάδα σκόραρε 85+ πόντους και δεχόταν εξίσου πολλούς,ότι δεν υπάρχει πλάνο στην άμυνα. Η ομάδα το άλλαξε αυτό. Βέβαια,υπάρχουν πάντα κάποιοι καλοθελητές οι οποίοι τώρα λένε πως η ομάδα έχει πρόβλημα στην επίθεση. Δεν τους πιάνεις πουθενά γενικώς. Άλλοι λένε ότι η Μπαρτσελόνα είχε απουσίες. Οκ είχε απουσίες, αλλά είναι και ομάδα με μπάτζετ 25 εκατομμυρίων,όχι 7 σαν τον Ολυμπιακό. Κοινώς έχει λύσεις. Άλλωστε με απουσίες κέρδισε Ρεάλ και Μακάμπι στο Ισραήλ.Τότε δεν μέτραγαν οι απουσίες;Ήρθε μετά η 39αρα από την Ρεάλ όμως να δείξει πως συνεχόμενες απουσίες είναι μεγάλο πλήγμα για κάθε ομάδα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός πέτυχε μια καλή νίκη και πήρε ψυχολογία από αυτή για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ.

ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΔΙΣΤΙΚΟ

Δύο μέρες μετά τώρα, προς Μαρούσι μεριά, περίμενε ο Παναθηναϊκός του Πασκουάλ. Μετά από υπερπροσπάθεια επί της Ρεάλ στην Μαδρίτη αλλά και της ατυχίας με τον Τζέιμς Γκίστ,οι πράσινοι θέλανε οπωσδήποτε νίκη για να αντιστρέψουν την ψυχολογία τους αλλά και για να ξεπλύνουν εν μέρη την 25αρα στην Basket League. Μάταια όμως καθώς ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης και η παρέα τους είχαν αντίθετη άποψη.Για ένα ακόμα ματς στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει αλλάξει τσιπ και παίζει πλέον με άλλον αέρα εκεί μέσα.Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΠΑΟ όμως. Δεν νιώθει σε κανένα σημείο ασφάλεια απέναντι στον Ολυμπιακό,σε ένα γήπεδο που παλιότερα ο Ολυμπιακός έχανε με το που έμπαινε στο πούλμαν για να πάει εκεί. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν μια τεράστια νίκη γοήτρου αλλά και σημασίας καθώς λίγες ομάδες θα περάσουν από εκεί.Γενικά ο Ολυμπιακός ως τώρα έχει βγάλει δύο δύσκολες έδρες όπως της Μπασκόνια και του ΠΑΟ. Κρίμα που χάσαμε στην Γαλατά,αλλά μην γελιόμαστε,γκέλες θα υπάρξουν από όλους.Είναι νωρίς για να μιλάμε για πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αν όμως ο Ολυμπιακός βγάλει 1-2 ακόμα μεγάλες εκτός έδρας νίκες και υπερασπιστεί την έδρα του τότε δεν βλέπω πως δεν μπορεί να είναι μέσα στην πρώτη 4άδα. Υγεία να έχει μόνο η ομάδα.

Y.Γ.1.Με την Μπασκόνια λένε έλειπε ο Μπαρνιάνι ,με τη Μπαρτσελόνα έλειπαν 5,με τον ΠΑΟ έλειπε ο Γκίστ και ο Τζέιμς. Γενικά καμία νίκη δεν πιστώνεται στον Ολυμπιακό στην ουσία αλλά στις απουσίες των αντιπάλων του. Συνεχίστε να το παίζετε “αντικειμενικοί” μερικοί.

Υ.Γ.2.Μιλάνε για διαιτησία οι Παναθηναϊκοί στο μπάσκετ και ειδικά στην Ευρωλίγκα. Με 22 βολές έναντι 9 και καθαρό φάουλ του Σίγκλετον στον Μπιρτς που θα έβαζε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ που δεν δίνεται και στα καπάκια τρίποντο Φώτση σε ανοργάνωτη άμυνα.

Υ.Γ.3.Τρίποντα πέρυσι,ασίστ για γκολ-φάουλ φέτος. Απλά Βασίλης Σπανούλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *