Home >> Sports >> Νέα σεζόν,νέα πρόσωπα,νέες προκλήσεις!

Νέα σεζόν,νέα πρόσωπα,νέες προκλήσεις!

Καλησπέρα φίλοι μου.Έχουμε καιρό να τα πούμε απο τούτη εδω την γωνιά και ζητώ συγγνώμη για αυτό.Εδώ είμαστε όμως, να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο και να πούμε δυο λόγια για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό αυτή την φορά,τις κινήσεις που έγιναν,τους παίχτες που έφυγαν και τις φιλοδοξίες που υπάρχουν ενόψει της νέας σεζόν.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ύστερα απο αρκετά ονόματα που ακούστηκαν ο Ολυμπιακός κατέληξε στον πορτογάλο Μάρκο Σίλβα ως αντικαταστάτη του Βίτορ ΠερέΪρα που έφυγε για την Φενέρ.Ο Σίλβα ήταν προπονητής τις δύο τελευταίες χρονιές σε Εστορίλ και Σπόρτινγκ με τις οποίες τα πήγε περίφημα. Με την Εστορίλ τερμάτισε 4ος στο πορτογαλικό πρωτάθλημα βγάζοντας την Ευρώπη και με την Σπόρτινγκ κατέκτησε το κύπελλο Πορτογαλίας. Αν μη τι άλλο τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και εμένα προσωπικά μου δείχνει έναν ορεξάτο προπονητή και φιλόδοξο,καθώς είναι μόλις 38 ετών. Από τα φιλικά δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα αλλά έχω καταλάβει ότι η δύναμη του Ολυμπιακού φέτος θα ειναι τα άκρα και οι περισσότερες επιθέσεις θα έρχονται από τους εξτρέμ.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΑΦΙΞΕΙΣ

Για ένα ακόμα καλοκαίρι τα πήγαινε-έλα ήταν αρκετά στον Ολυμπιακό. Παίχτες ήρθαν,παίχτες έφυγαν. Το θέμα είναι αυτοί που ήρθαν να εμφανιστούν καλύτεροι από εκείνους που έφυγαν. Για να δούμε όμως ποιοί αντικατέστησαν ποιούς και μετά θα κάνουμε 1-2 σχόλια για τους νεοαφιχθέντες.

         ΕΦΥΓΑΝ                                           ΗΡΘΑΝ
Κώστας Μήτρογλου                  Άλφρεντ Φινμπόγκασον(επιθετικός)
Ιμπραΐμ Αφελάι                         Φελίπε Πάρντο(δεξί εξτρέμ)
Ντελβίν Εντιγκά                        Σεμπά(αριστερό εξτρέμ)
Φελίπε Σαντάνα                        Ντα Κόστα(στόπερ)
Παΐτίμ Κασάμι(φεύγει)            Εστεμπάν Καμπιάσο(αμυντικό χαφ)
Μπενίτεζ(δανεικός)                  Άλαν Πουλίδο(επιθετικός)
Μάϊκλ Ολαϊτάν(δανεικός)       Τζανδαρης(αμυντικό χαφ)
Νίκολα Μαρτίνες(δανεικός)    Kαπίνο(τερματοφύλακας)
                                                     Γούτας(στόπερ)
                                                     Γιαννιώτας(εξτρέμ) 
                                                     Λόρια(τερματοφύλακας)
                                                     Νίκολα Μαρτίνες(μέσος)

Φυσικά μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου μπορεί να υπάρξουν επιπλέον προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ,άσχετα αν από τον Ολυμπιακό διευκρίνιζαν χθές ότι οι μεταγραφές τελείωσαν. Ας δούμε όμως τους παίχτες που ήρθαν και το τι περιμένουμε από αυτούς.

 Στην θέση του Μήτρογλου ήρθε ο Φινμπόγκασον ως δανεικός από την Σοσιεδάδ. Πέρυσι μπορεί να μην έκανε καλή χρονιά στην Ισπανία,κακά τα ψέματα δεν είναι για όλους το ισπανικό πρωτάθλημα άλλωστε,αλλά μιλάμε για έναν παίχτη που στην Ολλανδία είχε 59 γκολ σε 70 συμμετοχές. Για εμένα θα είναι καλύτερος από τον περσινό Μήτρογλου και τα πρώτα δείγματα είναι θετικά.

 Στις θέσεις των εξτρέμ είχαμε πέρυσι τον Αφελάϊ,τον Ντουρμάζ και τον Ντοσεβί και κατ συνθήκη τον Φουστέρ.
Φέτος θα έχουμε Πάρντο,Σεμπά,Ντουρμάζ,Ντοσεβί,Γιαννιώτα,Κολοβό(με έναν εκ των δύο τελευταίων να φεύγει πιθανότατα ως δανεικός).Κατά την άποψη μου τόσο ο Σεμπά,όσο και ο Πάρντο θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο απο τον αδιάφορο Αφελάϊ και τον “λίγο” Ντοσεβί. Έχουμε και τον Ντουρμάζ για μπακ απ, που φέτος φαίνεται άλλος παίχτης και έτσι κλειδώνουν οι θέσεις των εξτρέμ. Ο Πάρντο και ο Σεμπά είναι παίχτες που μπορούν να παίξουν όλες τις θέσεις της επίθεσεις και μπορούν να απειλήσουν και οι ίδιοι την αντίπαλη εστία.

 Στο κέντρο θα δεσπόζει η παρουσία του Εστεμπάν Καμπιάσο. Ενός παίχτη που αν και 35 ετών ανεβάζει αυτόματα επίπεδο το κέντρο του Ολυμπιακού. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έρχεται βασικός απο την Πρέμιερ Λίγκ έχοντας κάνει 33 συμμετοχές. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παίχτες 33+ ετών οι οποίοι να μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου.

 Στην πολυσηζητημένη θέση των στόπερ δεν ήρθε ο σταρ ή ο ηγέτης που όλοι περιμέναμε ή που έστω είχαμε στο μυαλό μας. Ήρθε ο Ντα Κόστα από την Σίβασπορ που για πολλούς είναι άγνωστος. Για εμένα απο την στιγμή που είναι επιλογή του προπονητή δεν μου πέφτει λόγος. Ξέρω ότι ‘χει εμπειρία από Πρέμιερ Λιγκ,Ρωσική Λίγκα και εχει παίξει βασικός σε ομαδα απο πρωταθλήματα όπως το Τουρκικό και το Πορτογαλικό. Κοινώς θα κριθεί στο γήπεδο,όπως και όλοι οι άλλοι φυσικά.

 Τέλος,πιστεύω θα στηριχτεί πολύ ο Γούτας καθώς στο πρόσωπο του βλέπουν μια νέα περίπτωση Μανωλά. Στο κάτω κάτω. δαπανήθηκε σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ για την αγορά του. Δεν είναι παράλογο, λοιπόν, να θέλει ο Ολυμπιακός να στηρίξει έναν ‘Ελληνα ποδοσφαιριστή. Επίσης θα δοθούν σίγουρα ευκαιρίες στους Τζανδάρη,Γιαννιώτα και Κολοβό(αν δεν πάει δανεικός κάποιος απο αυτούς),ενώ ο Στέφανος Καπίνο θα πάρει πολλές ευκαιρίες μέσα στην χρονιά. Έχει να μάθει πολλά απο τον Ρομπέρτο.

ΣΤΟΧΟΙ

Οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι για ακόμα μια χρονιά γνωστοί. Θέλει να κατακτήσει το ντάμπλ ή έστω το πρωτάθλημα και να κάνει και μια αξιοπρεπή ευρωπαϊκή πορεία. Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πιο δυνατό απο ποτέ. Θα έχουμε έναν δυνατότερο Αστέρα,Ατρόμητο και ΠΑΟ,έναν αναγεννημένο και φρέσκο ΠΑΟΚ,τις πάντα επικίνδυνες ομάδες του ΠΑΣ,του Παναιτωλικού,της Ξάνθης και φυσικά φέτος θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την ΑΕΚ και τον Ηρακλή. Για να πάρει τον τίτλο ο Ολυμπιακός πρέπει να τα δώσει όλα και σε συνδιασμό με την Ευρώπη προβλέπω να έχουμε μια δύσκολη χρονιά.

Υ.Γ.1.Η άμυνα είναι το φετινό ρίσκο του Ολυμπιακού. Αν αποδειχθεί επαρκής θα πάει καλά η ομάδα καθως από την μέση και μπροστά είναι ένα επίπεδο πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι,αν δεν…

Υ.Γ.2.Η Ελλάδα είναι στην 14η θέση της ΟΥΕΦΑ. Του χρόνου ο πρωταθλητής θα δίνει προκριματικά για να μπεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.Πρέπει φέτος να βοηθήσουν όλες οι ελληνικές ομάδες για να πάρουμε τουλάχιστον την 13η θέση και να ελπίζουμε οτι ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στους ομίλους μέσω “σπόντας”. Δηλαδή ο κάτοχος του Γιουρόπα Λίγκ να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ μέσω του πρωταθλήματος του. Αν η Ελλάδα πέσει κάτω απο την 16η θέση χάνει ένα ΕυρωπαΪκό εισιτήριο.

Υ.Γ.3.Πιστεύω η βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού θα είναι Ρομπέρτο-Ελαμπντελαουί-Μαζουακού,Σιόβας(ή Γούτας)-Ντα Κόστα-Καμπιάσο-Μιλιβόγεβιτς-Τσόρι(ή Φορτούνης)-Σεμπά-Πάρντο-Φινμπόγκασον. Αλλά θα δούμε και πολύ Μπουχαλάκη στο κέντρο τον οποίο πιστεύει αρκετά ο Σίλβα και σίγουρα σε πολλά ματς θα ξεκινάει βασικός ο Φουρτούνης. Ελληνοποίηση λοιπόν…check!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *