Home >> Sports >> Ντέρμπι στην ιστορία…Φιλικό στο γήπεδο για τον Θρύλο

Ντέρμπι στην ιστορία…Φιλικό στο γήπεδο για τον Θρύλο

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός:3-0
Στο αιώνιο ντέρμπι, όχι τόσο αγωνιστικά καθώς οι ποιότητα των δύο ομάδων είναι χαοτική, αλλά όσο ιστορικά, οι Ερυθρόλευκοι έκαναν προπόνηση ουσιαστικά και κέρδισαν χαλαρά, με το μυαλό τους να είναι στον πολύ σημαντικό αγώνα μεσοβδόμαδα για την ρεβάνς του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο.
Ο Ολυμπιακός που θέλει ακόμα μια νίκη για να σφραγίσει και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα του, αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Βαλμπουενά που ταλαιπωρείται από σύσπαση στον οπίσθιο μηριαίο, κάτι που δεν είναι πολύ σοβαρό όμως ο προπονητής του ήθελε να ανακτήσει τελείως τις δυνάμεις του για τον ΠΑΟΚ.
Επίσης ο παίκτης του Θρύλου ανέβασε μία πανηγυρική φωτογραφία πριν τον αγώνα στο twitter, γράφοντας ”Πάμε παιδιά, πάμε να πάρουμε αυτή τη νίκη”.
Ακόμα, στο βασικό σχήμα επέστρεψε ο Σεμέδο, καθώς γύρισε από την χώρα του μετά από άδεια ειδική που του είχε δώσει ο προπονητής του, ενώ στην βασική ενδεκάδα ξεκίνησαν και οι Λοβέρα και Φορτούνης.
Για τα μεταγραφικά των γηπεδούχων, όπως έγινε γνωστό από την Τουρκία, η Γαλατάσαράϊ απέσυρε τον ενδιαφέρον της για τον Ομάρ, ενώ ο 20χρονος Κωστή που ήταν αγορασμένος από τους Πειραιώτες, τελείωσε τις υποχρεώσεις του με τη Νέα Σαλαμίνα και ταξίδεψε για Ελλάδα, προκειμένου να εγκατασταθεί στην ομάδα.
Από μεριάς του Παναθηναϊκού, ο Δώνης δεν υπολόγιζε τον Ινσούα που έπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, όταν στην προπόνηση κλώτσησε από τα νεύρα του μία μπάλα, εκείνη βρήκε σε άλλη μία και τελικά χτύπησε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή.
Πάντως σε δηλώσεις του ξέκοψε το μέλλον του για τον Ολυμπιακό αφού είπε πως στην Ελλάδα είμαι μόνο Παναθηναϊκός, ενώ πρακτικά ήταν το τελευταίο του ματς με την φανέλα.
Επίσης ο Κουρμπέλης ξεκίνησε στο βασικό σχήμα αφού ξεπέρασε κάτι μικρό ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν, ενώ το τελευταίο παιχνίδι με την πράσινη φανέλα ήταν για τον Ζαχίντ, ο οποίος αναχωρεί την Τρίτη από Ελλάδα, αλλά και για τον Χρήστο Δώνη που λήγει το συμβόλαιο του.
Τέλος, οι φίλοι των Πρασίνων θα ξανά δουν τον Βιγιαφάνιες να φοράει την φανέλα της ομάδας, καθώς όπως λένε τα έχει βρει σε όλα με την Μονάρκας και ετοιμάζει βαλίτσες επιστροφής.
Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων, Μακέντα δημοσίευσε μια φωτογραφία στο instagram που έδειχνε όλους τους παίκτες της ομάδας αγκαλιασμένους και έλεγε ”Όλοι μαζί”, περνώντας το μήνυμα του για το ματς.
Επίσης, ακόμα ένας παλιός στρατιώτης του Παναθηναϊκού, ο Τζιμπρίλ Σισέ ανέβασε μια φωτογραφία και εκείνος στο instagram καθώς δεν ξεχνάει αυτά τα ντέρμπι και έγραψε την ίδια μέρα το απόγευμα με τον αγώνα ”Ημέρα ντέρμπι, πάμεεεε”.
Στα αγωνιστικά δρώμενα τώρα, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν δυνατά και μόλις στο 5′ ο Λοβέρα πάσαρε στον Γκιγιέρμε, με τον τελευταίο να κάνει το φοβερό σουτ, περνώντας η μπάλα μέσα από σώματα και ανοίγοντας το σκορ.
Οι γηπεδούχοι που είχαν την κατοχή στο παιχνίδι, έκαναν δύο τα τέρματα τους, αυτή την φορά με τον Ελ Αραμπί με πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από πάσα του Ομάρ στο 21′.
Αξίζει να σημειωθεί πως το γκολ του Μαροκινού ήρθε μετά από 22 πάσες, 1′ 12” και με την συμμετοχή 11 παικτών, ενώ σημαντικό ρόλο στα πρώτα γκολ έπαιξαν και οι φανταστικές κάθετες του Φορτούνη, που έχει ξεκινήσει σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματα του μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του.
Στο 33′ ο Χατζηθεωθορίδης πήγε πολύ σκληρά και με τα δύο πόδια πάνω στον Καμαρά, κάνοντας του φάουλ και με τον Σιδηρόπουλο να βγάζει την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Μια αποβολή όμως που δεν θα ισχύσει αφού μετά και την βοήθεια από την τεχνολογία, ο διαιτητής την κόκκινη, την άλλαξε σε κίτρινη.
Ο Παναθηναϊκός κατέγραψε την μεγαλύτερη του ευκαιρία όταν ο Χατζηγιοβάννης δέχτηκε μια μπαλιά, ο Σα έκανε κακή έξοδο, με τον πρώτο να σουτάρει από πλάγια και δύσκολη θέση, όμως να διώχνει ο Μπα πάνω στην γραμμή με το κεφάλι.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο ρυθμό και φάσεις με το πρώτο αφού οι γηπεδούχοι που έκαναν ότι ήθελαν στο παιχνίδι, κατέβασαν στροφές και κράτησαν δυνάμεις για το κύπελλο, εγκλωβίζοντας σε αυτή την στρατηγική τον αντίπαλο του.
Στο 62′ την θέση του Γκιγιέρμε πήρε ο Καφού, που στο 90+1′ μετά από πάσα του Μπουχαλάκη και μακρινό χαμηλό σουτ στην γωνία του Διούδη, έγραψε το τελικό 3-0.
Στο τέλος της αναμέτρησης επικράτησε ένταση στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού με τους παίκτες να φωνάζουν, να βρίζουν, να χτυπάνε αντικείμενα και να ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλο, δείχνοντας πως η ψυχολογία της ομάδας είναι χάλια.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Γκιγιέρμε, καθώς ο μέσος του Ολυμπιακού κυριάρχησε στην μεσαία γραμμή όσο έπαιξε και πέτυχε το πρώτο γκολ για την ομάδα του.
Κατώτερος των περιστάσεων ήταν ο Ζαχίντ, του οποίου ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα και δεν δικαίωσε στο ελάχιστο τον προπονητή του που τον επέλεξε για την βασική ενδεκάδα, με τον ίδιο να είναι αδιάφορος στον αγώνα.
Ο Δώνης σε δηλώσεις που παραχώρησε τόνισε πως δεν υπάρχει υγεία στην ομάδα του και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, ενώ ο Μαρτίνς δήλωσε πανηγυρικά πως ο Ολυμπιακός φέτος είναι κυρίαρχος.
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: 3-1
Ένας πιτσιρικάς με απειρία ξελάσπωσε τους μεγάλους με πείρα
Μεγάλος νικητής στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία για την 3η αγωνιστική των play offs ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε του ΟΦΗ στην Τούμπα με 3-1.
Οι Θεσσαλονικείς σκαρφάλωσαν εκ νέου στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, χωρίς όμως να φανερώνουν καλό πρόσωπο, αφού για ακόμη ένα παιχνίδι η εικόνα του ήταν προβληματική, με τα λάθη των φιλοξενούμενων και την φρεσκάδα νέων παικτών να ξελασπώνουν τον Φερέϊρα.
Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν χωρίς τους Βιερίνια και Πέλκα που κρίθηκαν ανέτοιμοι, αλλά και χωρίς τους τραυματίες Κρέσπο, Ζαμπά, Ντούγκλας και Μίσιτς.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη δεν είχαν στις τάξεις τους, τους Κουτρουμπή (ενοχλήσεις στον προσαγωγό) και Μαρινάκη (ενοχλήσεις στο γόνατο).
Στην Τούμπα βρέθηκαν ακόμα και ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, ο Ρεμπέ για να παρακολουθήσει από κοντά τη νέα του ομάδα, αλλά και ο τραυματίας Μίσιτς.
Οι ασπρόμαυροι δημοσίευσαν στα social media ένα ακόμα βίντεο υποστήριξης προς τον Μίσιτς που έλεγε: ”Να μείνεις δυνατός για να μπορέσουμε να παίξουμε και πάλι μαζί, να παλέψουμε, να γελάσουμε, να κλάψουμε, να υποφέρουμε, να κερδίσουμε, να απολαύσουμε και να ονειρευτούμε μαζί. Γιατί είναι δική μας μάχη. Η δική μας νίκη.”
Στα αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος στο πρώτο ημίχρονο έως κακός με αποτέλεσμα να δίνει την ευκαιρία στον ΟΦΗ να γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις απειλητικός, έχοντας την κατοχή της μπάλας.
Οι μεγάλες ευκαιρίες για το πρώτο 45λεπτο που ξεχώρισαν από τις δύο ομάδες, ήταν ένα πολύ καλό φάουλ του Νέϊρα για τους Κρητικούς, με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω, ενώ στο 40’ήρθε η μεγαλύτερη φάση για τον ΠΑΟΚ με τον Ελ Καντουρί να δέχεται μία σέντρα, η προβολή του από κοντά να αποκρούεται και εν συνεχεία με το κεφάλι να την στέλνει στο δοκάρι.
Στο 45′ ο Ελ Καντουρί γύρισε και βρήκε τον Άκπομ μέσα στην περιοχή, με το πλασέ του όμως να καταλήγει απελπιστικά πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
Μη μπορώντας να πετύχει κάποιο τέρμα ο ΠΑΟΚ, στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 49′ ο ΟΦΗ πέρασε μπροστά στο σκορ με τον Νέϊρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα μακρινό δυνατό σουτ και την ασταθή απόκρουση του Πασχαλάκη και από κοντά με πλάσε άνοιξε το σκορ.
Η Τούμπα πάγωσε προς στιγμή και ο Φερέϊρα αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον 18χρονο Τζόλη στην θέση του Λάμπρου στο 55′ και να κάνει ντεμπούτο για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα.
Εκείνος όμως ήταν που ξεμπλόκαρε την ομάδα και έδωσε ανάσα αισιοδοξίας στον προπονητή του, αφού 3 λεπτά αργότερα από την είσοδο του, δέχθηκε μία σέντρα από τον Γιαννούλη, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να κάνει το πλασέ και να ισοφαρίζει.
Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και ανώτερος από τον ΟΦΗ χωρίς όμως να βρει δίχτυα.
Ο γόρδιος δεσμός κόπηκε στο 90+1′ όταν από ένα τραγικό λάθος του Νάστου, ο οποίος έκανε κεφαλοκλήδωμα σε μια φάση που δεν έπρεπε μέσα στην περιοχή στον Άκπομ, ο διαιτητής μετά και την βοήθεια από την τεχνολογία, υπέδειξε το σημείο του πέναλτι με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που το κέρδισε να το εκτελεί κιόλας και να κάνει την απόλυτη ανατροπή στο ματς.
Στο 90+10′ μετά από πάσα του Τζόλη στον Στοχ, ο τελευταίος σούταρε, ο τερματοφύλακας απέκρουσε για λίγο και στο ριμπάουντ ο Ελ Καντουρί που ζητούσε και εκείνος ένα γκολ, έγραψε από κοντά το τελικό 3-1.
Ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο 18χρονος πρωτοεμφανιζόμενος Τζόλης που έδειξε θράσος και εκτελεστική ικανότητα στο γκολ της ισοφάρισης.
Κατώτεροι των περιστάσεων εμφανίστηκαν οι Μπίσεσβαρ και Μάτος σε ένα ακόμη παιχνίδι.
Σε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, ο Φερέϊρα μίλησε για την ρεβάνς μεσοβδόμαδα με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, λέγοντας πως είναι το πιο σημαντικό ματς και πως θα πάει η ομάδα του για την πρόκριση στο Καραϊσκάκη.
Το ίδιο σύνθημα για νίκη στο Φάληρο έδωσε και ο Τζόλης, ενώ ο Σίμος ο προπονητής των Κρητικών έμεινε κάπως ικανοποιημένος με την εικόνα των παικτών του.
ΑΕΚ-ΑΡΗΣ: 2-2
 
Ατυχία και ανοησία εκμεταλλεύτηκε ο Άρης στο ΟΑΚΑ
Η Ένωση αν και είχε προβάδισμα στην βαθμολογία, έπεσε σε γκέλα καθώς ο Άρης εμφανίστηκε πολύ πιο οργανωμένος και ήξερε τι ήθελε από τον αγώνα, παρά την ρεβάνς κυπέλλου που έχει στο Βικελίδης μεσοβδόμαδα με την ΑΕΚ.
Οι γηπεδούχοι ισοβαθμούν με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα μετά την ισοπαλία τους, με τα πράγματα τις επόμενες αγωνιστικές να γίνονται πολύ πιο ανταγωνιστικά.
Αργά το μεσημέρι η ΑΕΚ πριν τον αγώνα, ανακοίνωσε τον Ενομπακάρε μέχρι το 2023, με τον ποδοσφαιριστή να είναι χαρούμενος, λέγοντας πως η μεταγραφή του στην ομάδα αποτελεί μια σπουδαία κίνηση.
Ο Καρέρα επέλεξε να παίξει με τους Οικονόμου και Σβάρνα στην άμυνα και τον Αραούχο στην κορυφή, ενώ ο Ένιγκ αποφάσισε να ξεκινήσει το αγώνα με τους Τόνσο και Μαντσίνι βασικούς, ενώ στην ροή του ματς θα έβαζε από τον πάγκο και τον Ιντέγε.
Οι φιλοξενούμενοι δεν υπολόγιζαν στους Κόρχουτ και Σούντγκρεν λόγω ενοχλήσεων.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ένωση έκανε κάποιες καλές ευκαιρίες δίχως όμως να είναι καρποφόρες.
Στο 12′ ο Βελέθ διεκδίκησε μια μπαλιά με τον Λιβάγια, με τον πρώτο να πέφτει άτσαλα στο έδαφος και να τραυματίζεται ψιλά στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού του ποδιού.
Ο παίκτης του Άρη βγήκε υποβασταζόμενος και κλαίγοντας από άνθρωπο της ομάδας, χάνοντας και την ρεβάνς του κυπέλλου, παίρνοντας την θέση του ο Μπα.
Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 30′ η ατυχία χτύπησε πάλι την πόρτα του Ένινγκ καθώς είδε και τον Σόουζα να τραυματίζεται και να αποχωρεί με πρόβλημα εξαιτίας μιας σύγκρουσης που είχε με τον συμπαίκτη του, Δεληζήση, με αποτέλεσμα να του ανοίξει το γόνατο και να του τοποθετηθεί επίδεσμος.
Την θέση του αναγκαστικά πήρε ο Λάρσον, με τον προπονητή των Κίτρινων να ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα μετά τους δύο τραυματισμούς για να καταφέρει να βρει μια λύση.
Με αυτές τις άσχημες εξελίξεις στο στρατόπεδο του Άρη, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με το δεύτερο να είναι εμφανώς καλύτερο, με περισσότερες ευκαιρίες, γκολ και θέαμα.
Στο 55′ ο Μάνταλος πέφτει σε τραγικό λάθος για την εμπειρία του, κρατώντας τον Μπα σε μια φάση που ο Μπάρκας είχε την μπάλα στα χέρια του και ετοιμαζόταν να κάνει το βολέ.
Ο διαιτητής με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε κατευθείαν την άσπρη βούλα και ο Γκάμα πλάσαρε εύστοχα στην γωνία για να ανοίξει το σκορ.
Στο 62′ ο Μάνταλος εξιλεώθηκε για την προηγούμενη φάση και κάνοντας μια κούρσα από τα πλάγια προς τα μέσα στην περιοχή, βρήκε εύστοχα τον Αραούχο, με τον τελευταίο να πλασάρει και τον Κουέστα να μην μπορεί με τα πόδια να διώξει, κάνοντας το 1-1.
Οι ευκαιρίες της Ένωσης ήταν πάρα πολλές κυρίως με Αραούχο, Σιμάνσκι και Ολιβέϊρα χωρίς όμως να ευστοχούν στην τελική προσπάθεια και να χάνουν τα άχαστα όπως λέει και ο απλός λαός.
Στο 75′ οι φιλοξενούμενοι των πολλών προβλημάτων δεν το έβαλαν κάτω και δεν σκέφτηκαν όπως φάνηκε την ρεβάνς με την ίδια ομάδα μεσοβδόμαδα και ξανά προηγήθηκαν με τον Μαρτίνεζ, κάνοντας μία καταπληκτική διαγώνια κεφαλιά μετά από σέντρα του Τόνσο.
Το τελικό σκορ 2-2 γράφτηκε από τον Ολιβέϊρα ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 59′ και στην θέση του Λιβάγια, κερδίζοντας και εκτελώντας ο ίδιος το πέναλτι εύστοχα.
Καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Κουέστα ο οποίος ήταν σταθερότατος με μία πολύ καλή συνολική εμφάνιση.
Κατώτερος των περιστάσεων ήταν οι Κρίστισιτς και Σιμάνσκι που δεν βοήθησαν στην μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να παίζει συνεχώς από τις πτέρυγες, όμως αυτές που πραγματικά στοίχησαν στην ομάδα, ήταν οι άστοχες προσπάθειες.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Καρέρα είπε πως η ομάδα έδειξε χαρακτήρα κάθε φορά που έμενε πίσω στο σκορ, ενώ ο Ένινγκ εξέφρασε την πεποίθηση του πως η ομάδα του ήταν πολύ κοντά για να πάρει τη νίκη.
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος: 1-1
 
”Χ” αρούμενοι και οι δύο από την μοιρασιά
Για το ντέρμπι της πρώτης θέσης των play out οι Αρκάδες έμειναν στην ισοπαλία με τους Περιστεριώτες, σε ένα παιχνίδι που έκριναν οι αμυντικοί των δύο ομάδων το σκορ, μένοντας όλοι ευχαριστημένοι από αυτόν τον βαθμό.
Ο Αστέρας δεν υπολόγιζε στους Άνχελ, Βλάχο και Σουάρεθ λόγω μικρό ενοχλήσεων που τους ταλαιπωρούν, ενώ ο Ατρόμητος κατέβηκε στην Τρίπολη πλήρης.
Ο ρυθμός είχε τα σκαμπανεβάσματα του, όμως η ομάδα που ευτύχησε να προηγηθεί, ήταν εκείνη των γηπεδούχων, όπου μετά από στημένη φάση και εκτέλεση του Φερνάντεθ, ο Πασαλίδης με το σώμα του έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα στο 33′.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι έψαχναν να ισοφαρίσουν με τον Μανούσο να χάνει ένα τετ α τετ μη πιστεύοντας και ο ίδιος την μεγάλη ευκαιρία που απόλεσε.
Στο 45′ όμως έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκάλο, ο Ρισβάνης σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, προλαβαίνοντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το τελικό σκορ.
Καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Πορτογάλος Γκάλο, που χρησιμοποιήθηκε ο δεξί εξτρέμ, έβγαλε την ασίστ για την ισοφάριση, είχε καλά χτυπήματα σε σέντρες και φάουλ, χωρίς όμως να μπορούν οι συμπαίκτες του να τα εκμεταλλευτούν.
Ο πιο αδύναμος ήταν ο Σίτο του Αστέρα, ο οποίος δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο και δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε.
Στο τέλος του αγώνα ο Ράσταβατς δήλωσε πως η ομάδα του είχε καλή εικόνα και πρέπει να προφυλαχθούν οι παίκτες του, ενώ ο Παντελίδης τόνισε ανακουφισμένος πως η μοιρασιά των βαθμών ήταν δίκαιη.
ΑΕΛ-Βόλος: 3-1
 
Η Θεσσαλία χωράει έναν…την ΑΕΛ
Το θεσσαλικό ντέρμπι βρήκε κερδισμένη την ΑΕΛ, σε ένα παιχνίδι που είχε γκολ, κόκκινες, πέναλτι, δηλαδή όπως λέμε τα πάντα που πρέπει να έχει ένας αγώνας πλήρης για να ευχαριστηθεί ο κόσμος που παρακολουθεί, από τα σπίτια του βέβαια.
Παρελθόν από τους γηπεδούχος αποτελεί ο Σέρβος μπακ, Στάνκοβιτς, ο οποίος δεν υπολογιζόταν εδώ και καιρό, με τελευταίο του παιχνίδι να είναι στις 5 Γενάρη, κόντρα στην Ξάνθη, συμπληρώνοντας συνολικά 15 συμμετοχές με τα βυσσινί.
Ο ποδοσφαιριστής μέσω social media έγραψε: ”Ευχαριστώ τους οπαδούς της ΑΕΛ για τις όμορφες στιγμές, σας εύχομαι να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας, ήταν ευχαρίστηση μου. Ήρθε η ώρα για νέες προκλήσεις”.
Η ΑΕΛ δεν υπολόγιζε στους τραυματίες Νούνιτς και Μόρα, στους Σουλούκο και Καρανίκα που έμειναν εκτός λόγω τακτικής και στους Κάτσε, Μπάλλα και Γκόλια οι οποίοι δεν υπολογίζονται πλέον από την ομάδα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η αναμέτρηση από το πρώτο λεπτό είχε πολύ καλό ρυθμό, δείχνοντας δύο ομάδες που ήθελαν τους 3 βαθμούς.
Στο 10′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Μάντζη να το εκτελεί και να το χάνει.
Στο 15′ όμως ότι δεν έγινε με το πέναλτι, το έκανε ο Τσοκάνης μετά από ασίστ του Γκουαροτσένα, ανοίγοντας το σκορ για τον Βόλο.
Στο 44′ η ΑΕΛ μένει με 10 παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης καθώς ο Γκεζάλ, πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόκκινη με την πρώτη να την δέχεται στο 36′.
Το παιχνίδι έχει πάρει φωτιά και ο Βόλος μένει με 10 παίκτες στο 45+4′ εξαιτίας αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Οικονόμου, με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να δέχεται τις κάρτες σε διάστημα ενός λεπτού και να δίνει πέναλτι στον αντίπαλο.
Την εκτέλεση για τους γηπεδούχους αναλαμβάνει ο Τόρζε που στέλνει επιτυχώς την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα ισοφαρίζοντας για την ομάδα του.
Οι κόκκινες κάρτες δεν σταμάτησαν ούτε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Λυρατζή στο 67′ να αφήνει τον Βόλο με 9 παίκτες, παίρνοντας και αυτός με την σειρά του δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την πρώτη να την έχει δεχτεί στο 60′.
Με αριθμητικό πλεονέκτημα αυτή την φορά η ΑΕΛ κατάφερε να σπάσει το γόρδιο δεσμό και να κάνει τελικά την ανατροπή με ένα ακόμη γκολ του Τόρζε, αυτή την φορά από τα πιο ωραία του στο 83′ και να γράφει το 2-1 μετά από ασίστ του Μπούστος, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο 76′ στην θέση του Σεσέροβιτς.
Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε από τον Μπούστος μετά από ασίστ του Ασούμπρε στο 90′, με τον τελευταίο να έχει μπει αλλαγή στο 63′ στην θέση του Παπάζογλου.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Ρουμάνος Τόρζε με την επίτευξη των δύο τερμάτων στο θεσσαλικό ντέρμπι, ενώ ο πιο αδύναμος ήταν ο Οικονόμου, ο οποίος έκανε τραγικό λάθος, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και προκαλώντας πέναλτι εναντίον της ομάδας του.
Σε δηλώσεις του ο προπονητής της ΑΕΛ, Γρηγορίου τόνισε πως η ομάδα ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή, ενώ ο μεγαλομέτοχος των γηπεδούχων, Κούγιας συμπλήρωσε πανηγυρικά ότι η ΑΕΛάρα είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Θεσσαλίας.
Από την άλλη ο προπονητής του Βόλου, Ξηροφώτος εμφανίστηκε στενοχωρημένος, λέγοντας πως το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα του κατάφωρα.
Λαμία-Πανιώνιος: 0-1
 
Φωτιά στην παραμονή βάζουν οι ”Ξεγραμμένοι” Νεοσμυρνιώτες
Οι Νεοσμυρνιώτες φάνηκε σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι πως δεν τα παρατάνε και παλεύουν με όση ψυχική και σωματική ενέργεια τους απέμεινε για να κερδίσουν την παραμονή τους, στην κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι δεν υπολόγιζαν στους Δημούτσο, Τιρόνε και Αραβίδη, ενώ οι φιλοξενούμενοι στους τραυματίες Αριγίμπι και Εμμανουηλίδη.
Χωρίς να υπάρχει κάποιος τρελός ρυθμός στην αναμέτρηση, ο Πανιώνιος έπαιξε επαγγελματικά και κατάφερε να βάλει το μοναδικό γκολ που θα έκρινε και τη νίκη τους, στο 27′ με τον Τσιλούλη να βγαίνει τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να πλασάρει σωστά μετά από ασίστ του Μαξίμοβιτς.
Το τελευταίο γεγονός που καταγράφηκε ήταν στο 90′ όπου ο Βασιλόγιαννης άφησε την Λαμία με 10 παίκτες, παίρνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την πρώτη να την είχε δεχτεί στο 81′ και ενώ ο ποδοσφαιριστής είχε περάσει ως αλλαγή στο 66′ και στην θέση του Ρόμανιτς.
Καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Μαξίμοβιτς, ο οποίος έτρεξε πίσω από τον φορ πολλά χιλιόμετρα, όμως ενήργησε και πολύ σωστά όταν έπαιξε γρήγορα με τον Τσιλούλη στην φάση του γκολ.
Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Σέρβος ακραίος Ρόμανιτς της Λαμίας, ο οποίος δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει το τέρμα του Πανιωνίου όσο αγωνίστηκε πριν γίνει αλλαγή.
Στο τέλος του ματς ο προπονητής των γηπεδούχων, Βόκολος έκανε μια πανηγυρική δήλωση, λέγοντας πως τα λόγια περισσεύουν για αυτούς τους ποδοσφαιριστές, ενώ γύρισε στον Κόρμπο και του είπε πως όλοι τους είχαν ξεγραμμένους.
Ενώ ο χρυσός σκόρερ της ομάδας, ο Τσιλούλης επισήμανε πως όλοι στην ομάδα είναι μια οικογένεια.
Ξάνθη-Παναιτωλικός: 1-1
 
Φερνάντεθ και Μπαϊροβιτς οι δαίμονες της Ξάνθης
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μπορούμε να πούμε πως ήταν ο θάνατος σου η ζωή μου καθώς και οι δύο παλεύουν να μην πέφτουν σε γκέλες, για να μην τους φτάσει ο Πανιώνιος και έχουν άμεσο υποβιβασμό, όμως καμία από αυτές δεν θέλει να μπει στην ταλαιπωρία των μπαράζ.
Με βάση την αγωνιστική εικόνα μπορούμε να πούμε πρώτιστα πως κερδισμένος είναι ο Παναιτωλικός αφού ξεπέρασε κατά δύο βαθμούς την αντίπαλο του με την ισοπαλία, αλλά από τον διασυρμό που φαινόταν να δέχεται, κατάφερε να πάρει χρυσάφι.
Οι Αγρινιώτες δεν είχαν στην διάθεση τους τον Αριγίμπι, ο οποίος παρουσίασε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής εξαιτίας ενοχλήσεων στον τένοντα, ενώ δεν υπολόγιζε και στους μακροχρόνιους Σίεστεντ, Κνετ και Ταχάρ λόγω τραυματισμών, με τους Ξανθιώτες από την άλλη να παρουσιάζονται πλήρης.
Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν από την αρχή του παιχνιδιού, αλλά και για σχεδόν όλη την διάρκεια της αναμέτρησης πιο δυνατά και έχαναν την μία μεγάλη φάση μετά την άλλη, καθώς έβρισκαν μπροστά τους έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα, όπως είναι ο Φερνάντεθ.
Η Ξάνθη κατάφερε, παίζοντας στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο της να κερδίσει πέναλτι στο 45+2′ με τον Κάστρο να αναλαμβάνει την εκτέλεση από την άσπρη βούλα και τον Ισπανό φύλακα άγγελο Φερνάντεθ να αποκρούει στην γωνία του.
Με αυτή την παγωμάρα οι παίκτες των γηπεδούχων πήγαν στα αποδυτήρια, όμως στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι, ασκώντας μεγάλη πίεση κατάφεραν να ξανά κερδίσουν πέναλτι, με τον Τζουρίτσκοβιτς αυτή την φορά να το εκτελεί και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ και παίρνοντας μια ανάσα για την συνέχεια.
Λίγο αργότερα όμως και συγκεκριμένα στο 69′ μετά από κόρνερ που εκτέλεσε η Ξάνθη, ο Κάστρο πήγε και χτύπησε πολύ άσχημα με καρατιά στην κοιλιά τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με αποτέλεσμα να δεχθεί την απευθείας κόκκινη κάρτα και να αφήνει την ομάδα του σε κρίσιμο σημείο με παίκτη λιγότερο.
Αυτό το λάθος το εκμεταλλεύτηκε κάπως αργά ο Παναιτωλικός, στο 83′ όταν ο Μπαϊροβιτς εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την χρυσή ισοφάριση.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο σκόρερ είχε περάσει αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα στην θέση του Μαλλή.
Καλύτερος παίκτης αναδείχθηκε φυσικά ο Ισπανός τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Φερνάντεθ ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις όπως, στο 40′ το σουτ του Ντε Αμορίμ, στο 45′ που απέκρουσε το πέναλτι του Κάστρο, την αποβολή του Κάστρο στο 69′ που κέρδισε και το σουτ του Στάρτζεον στο 90+8′.
Κατώτερος των περιστάσεων ήταν ο Κάστρο που έχασε το πέναλτι και αποβλήθηκε, κάνοντας δύσκολο το έργο της ομάδας του.
Σε δηλώσεις στο τέλος του ματς ο Χάβος στάθηκε στο αποτέλεσμα που ήταν δίκαιο για την ομάδα του, όπως και στο γεγονός ότι οι παίκτες του διατήρησαν την βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *