Home >> Sports >> Ο καλός και σοβαρός Ολυμπιακός θα προκριθεί στους ομίλους του UEFA Champions League

Ο καλός και σοβαρός Ολυμπιακός θα προκριθεί στους ομίλους του UEFA Champions League

Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής Ντέιβιντ Μπλατ, όσο διάστημα βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού και μετά από τα παιχνίδια των Ερυθρολεύκων στη συνέντευξη Τύπου συνήθιζε να αναφέρει τη φράση «κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο αν δεν το κάνεις εσύ εύκολο». Και είχε απόλυτο δίκιο.

Η παραπάνω φράση ταιριάζει γάντι στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού με την έννοια πως οι Ερυθρόλευκοι το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης έμαθαν το ζευγάρι με το οποίο κληρώθηκαν στα πλέι-οφ του UEFA Champions League, τον τελευταίο δηλαδή προκριματικό γύρο πριν την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός στα πλέι-οφ του UEFA Champions League θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ομόνοια – Ερυθρός Αστέρας. Οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί είτε στη Λευκωσία είτε στο Βελιγράδι ανάλογα δηλαδή με το ποια ομάδα θα προκριθεί στις 29 ή 30 Σεπτεμβρίου.

Για να κάνουμε μια παραλλαγή της φράσης που έλεγε ο σπουδαίος Ντέιβιντ Μπλατ κάλλιστα για την κλήρωση του Ολυμπιακού θα μπορούσε να ισχύει το «καμία κλήρωση δεν είναι εύκολη αν δεν την κάνεις εσύ εύκολη».

Προφανώς και η κλήρωση δεν τρομάζει τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερη αν για παράδειγμα του τύχαινε το ζευγάρι Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ντινάμο Μπρεστ. Στο συγκεκριμένο ζευγάρι δοθείσας της ευκαιρίας, το μεγάλο φαβορί είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία έχει προπονητή εδώ και περίπου έναν μήνα τον πρώην του Παναθηναϊκού, Γιώργο Δώνη και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να προκριθεί.

Θα ήταν ότι χειρότερο για τον Ολυμπιακό να παίξει την πρόκριση στους ομίλους με την Μακάμπι Τελ Αβίβ αφενός μεν διότι την καθοδηγεί ο Δώνης, ο οποίος ξέρει απέξω και ανακατωτά τους Ερυθρόλευκους αφετέρου δε επειδή ο Ολυμπιακός έχει κάκιστη παράδοση στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με ισραηλινές ομάδες. Παρεμπιπτόντως η Μακάμπι Τελ Αβίβ τον Αύγουστο του 2010 «πέταξε» εκτός Ευρώπης τον Ολυμπιακό και δη από το Europa League με προπονητή οι Ερυθρόλευκοι τότε τον Γερμανό Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος απολύθηκε την επόμενη ημέρα του αποκλεισμού από τον μόλις λίγων ημερών νέο ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ολυμπιακός όπως τονίστηκε και παραπάνω είναι το φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του UEFA Champions League για δεύτερη σερί χρονιά είτε παίξει με την Ομόνοια είτε παίξει με τον Ερυθρό Αστέρα. Αν οι Ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς δείξουν το καλό και σοβαρό αγωνιστικό τους πρόσωπο όπως έκαναν καθ’όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα ούτε από τους κύπριους ούτε από τους Σέρβους. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, ότι η Ομόνοια και ο Ερυθρός Αστέρας δεν είναι καλές ομάδες. Όχι. Είναι πολύ καλές ομάδες και αξίζουν τον σεβασμό του Πέδρο Μαρτίνς και των ποδοσφαιριστών του.

Την Ομόνοια ο Ολυμπιακός την αντιμετώπισε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου σε φιλικό αγώνα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν της κυπριακής ομάδας με 3-0, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας ήταν στον όμιλο του Ολυμπιακού πέρσι στο Champions League. Κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδας στην Σερβία, κερδίζοντας τους Πειραιώτες με 3-1. Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 και ήταν αυτός που πήρε την τρίτη θέση και το εισιτήριο για τη φάση των 32 του Europa League, αφήνοντας τον Ερυθρό Αστέρα εκτός Ευρώπης.

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός θα μάθει οριστικά τον αντίπαλό του στα πλέι-οφ του UEFA Champions League με την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης να είναι ο πρώτος και μεγάλος στόχος της νέας σεζόν για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Μέχρι το πρώτο παιχνίδι υπάρχει ακόμα χρόνος όχι όμως και άπλετος. Ο Ολυμπιακός πρέπει να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για δύο δύσκολα παιχνίδια και παράλληλα να κλείσει γρήγορα τα κενά στο ρόστερ του που προέκυψαν από τις αποχωρήσεις του Τσιμίκα (κυρίως), του Γκιλιέρμε (με τον Πέπε), καθώς και του εξτρέμ με τον αντί-Ποντένσε. Η σεζόν 2020/21 θα είναι εξίσου δύσκολη και απαιτητική όπως η περσινή 2019/20 για τους Πειραιώτες και οφείλουν να διαθέτουν στη φαρέτρα τους τα κατάλληλα όπλα για να μπορέσουν να έχουν ξανά μία άκρως επιτυχημένη χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *