Home >> Sports >> Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ψυχολόγο άμεσα!

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ψυχολόγο άμεσα!

Λένε, πως  για να γίνεις καλύτερος σαν άνθρωπος και να σε αγαπήσουν οι άλλοι, χρειάζεται πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Και για να γίνει αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να μάθεις εσένα, να δεις για τι είσαι ικανός και γιατί όχι!

Ας πάρουμε τον φετινό Παναθηναϊκό σαν μία υποτιθέμενη φυσική ύπαρξη.

Ολόκληρος πρώτος γύρος και ακόμα το τριφύλλι δεν έχει καταφέρει να κάνει δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Τα επίσημα παιχνίδια ξεκίνησαν με έναν πολύ άσχημο τρόπο, έχοντας ως αποκορύφωμα την ήττα με 4-0 στην Θεσσαλονίκη από τον Άρη, αμαχητί.

Στην συνέχεια τα πράγματα έφτιαξαν κάπως και είδαμε έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν φτάνει ούτε στο ελάχιστο την περσινή του εικόνα, αλλά τουλάχιστον πάλεψε κάποια παιχνίδια και τα πήρε κυρίως με το μαχητικό του πνεύμα.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να νικήσει ούτε τον Παναιτωλικό εκτός έδρας, ούτε την ομάδα του Βόλου. Φυσικά πέρα από το αποτέλεσμα, μεγάλη ανησυχία δημιουργεί και η εικόνα του.

Στο παιχνίδι του Βόλου γίναμε μάρτυρες του ίδιου έργου, μια ομάδα που πετάει στα σκουπίδια ολόκληρα ημίχρονα, δημιουργεί ελάχιστες κλασσικές φάσεις για γκολ, και σκοράρει «με το σταγονόμετρο» σε κανονική ροή παιχνιδιού.

Πραγματικά, το τελείωμα του Μακέντα χθες στην φάση των καθυστερήσεων, περιγράφεται από την ίδια λέξη με την οποία συμφωνεί η εικόνα του Παναθηναϊκού στα περισσότερα φετινά παιχνίδια του: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

Υπάρχει, όμως, και ο Παναθηναϊκός των Ντέρμπι!

Από την άλλη έχουμε και τον Παναθηναϊκό των ντέρμπι. Μία ομάδα που βγάζει πάθος και πραγματικά μεταμορφώνεται. Στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό ήταν πιο δραστήριος από τον «αιώνιο» και απέσπασε την ισοπαλία. Πήγε στην Τούμπα, στο πρώτο ημίχρονο επέβαλε τον δικό του ρυθμό και εν τέλει ο πρωταθλητής κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις του αγώνα. Τρίτος σταθμός, το αξέχαστο αθηναϊκό ντέρμπι, με την επική ανατροπή επί της ΑΕΚ, έχοντας βρεθεί πίσω με 0-2.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη φέτος είναι πιο απρόβλεπτη από ποτέ και κάθε παιχνίδι είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει έκπληξη, και εκεί ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα.

Σε συνολικό βαθμό από τότε που ανέλαβε ο 51χρονος  προπονητής, η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί παραπάνω από όσα έχει βγάλει μέχρι στιγμής στο γήπεδο, στην σεζόν που διανύουμε. Πρέπει όμως να υπάρξει μια σταθερά και η ομάδα να καταφέρει να έχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αν η εικόνα της ομάδας ήταν σε όλα τα παιχνίδια όπως σε εκείνα με Παναιτωλικό και Βόλο, τότε ναι, θα μιλήσουμε για μία ομάδα μετρίων δυνατοτήτων, με στόχο φυσικά την παραμονή στην κατηγορία μέσω των play out.

Στην αντίπερα όχθη, αν η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν όπως στα ντέρμπι, τότε θα μιλούσαμε για μία ομάδα που θα διεκδικούσε με αξιώσεις την είσοδο στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Για όλα αυτά λοιπόν, η ομάδα του Γιώργου Δώνη πρέπει άμεσα να αποφασίσει ψυχολογικά τι ακριβώς είναι και ποιο είναι το πραγματικό αγωνιστικό της προφίλ. Χρειάζεται άμεσα ψυχολογική αλλαγή και σταθερότητα στην νοοτροπία της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τον ψυχολόγο θα τον χρειαστούν  οι φίλοι του Παναθηναϊκού!

Υ.Γ. : Προπονητές δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε μέσα από το πληκτρολόγιό μας, όμως σίγουρα η εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο μέρος των αγώνων του, δεν φέρνει σε ομάδα η οποία δουλεύει μαζί εδώ και ενάμιση χρόνο. Ίσως ο Γιώργος Δώνης πρέπει να αλλάξει πράγματα, κυρίως στην νοοτροπία κάποιων ποδοσφαιριστών.

Προσωπικά η εικόνα του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια, με ωθεί να πιστέψω πως κάποιοι παίκτες έχουν «κάτσει» επάνω στην οικονομικά δύσκολη εποχή του τριφυλλιού και τις μειωμένες απαιτήσεις των φιλάθλων του.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στις 11/12/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *