Home >> Sports >> Πού θα φτάσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στη φετινή EuroLeague;

Πού θα φτάσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στη φετινή EuroLeague;

Λίγα εικοσιτετράωρα απέμειναν για την έναρξη της σεζόν στην EuroLeague. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, η προσεχή Πέμπτη 1η Οκτωβρίου είναι ιστορικής σημασίας ημέρα για τη διοργάνωση, καθώς θα ξαναϋπάρξει δράση έπειτα από επτά μήνες.

Για τη δική τους πρεμιέρα ετοιμάζονται και οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Πρώτος χρονικά στη μάχη ρίχνεται ο Ολυμπιακός, που φιλοξενεί την Ζάλγκιρις Κάουνας στο ΣΕΦ την Πέμπτη (1/10) στις 21:00, ενώ μία ημέρα μετά τη σκυτάλη παίρνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φιλοξενείται στο άντρο της Χίμκι (20:00). Νέα σεζόν, νέες ομάδες, αλλά και διαφορετικοί στόχοι θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισχύει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή πιο μπροστά από τον Παναθηναϊκό.

Ο πρωταρχικός στόχος του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση στο Top 8, αλλά ο κρυφός πόθος είναι το Final Four

Μία σεζόν γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες ξεκινάει για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αφήσει πίσω τους για τα καλά τη λαίλαπα Μπλατ και με τον Γιώργο Μπαρτζώκα από τον προηγούμενο Ιανουάριο πλέον στον πάγκο, θέλουν να πρωταγωνιστήσουν ξανά στη διοργάνωση. Η επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία επανέφερε την ηρεμία, την ασφάλεια, την κανονικότητα και την εμπιστοσύνη στο λιμάνι. Η κανονικότητα έχει επιστρέψει πλέον για τα καλά στον Ολυμπιακό, υπάρχουν όνειρα και φιλοδοξίες κάτι που φάνηκε και στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Ολυμπιακός στη διάρκεια του καλοκαιριού έκανε το μεταγραφικό μπαμ με την απόκτηση του Κώστα Σλούκα. Ο 30χρονος γκαρντ έπειτα από πέντε χρόνια στην Φενέρμπαχτσε, επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι για να γίνει ο νέος ηγέτης του Ολυμπιακού, παίρνοντας την μπακέτα από τον Βασίλη Σπανούλη. Η επιστροφή του Κώστα Σλούκα προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο των Ερυθρολεύκων, που ονειρεύονται ξανά Final Four. Η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα συγκαταλέγεται μέσα στις τρεις, τέσσερις καλύτερες που έγιναν φέτος στην EuroLeague. Οι άλλες είναι του Νικ Καλάθη στην Μπαρτσελόνα, του Μάλκομ Ντιλέινι στην Αρμάνι Μιλάνο και των Τορνίκε Σενγκέλια, Νίκολα Μιλουτίνοφ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ποντάρουν πολλά στην παρουσία του Κώστα Σλούκα και δικαίως θα λέγαμε, αφού πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέραν του Σλούκα έφερε στο λιμάνι και τους Χασάν Μάρτιν, Λιβιό Ζαν-Σαρλ, Τσαρς Τζένκινς, Άαρον Χάρισον και Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο προπονητής των Ερυθρολεύκων έφτιαξε ένα πολύ ορθολογικό ρόστερ με πληρότητα σχεδόν σε όλες τις θέσεις, με παίκτες που μπορούν να παίξουν σε περισσότερες από μία θέσεις. Υπάρχει ένα ερωτηματικό για τη θέση 5 και κατά πόσον θα βγει το στοίχημα με τον Χασάν Μάρτιν, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Το σίγουρο είναι βλέποντας το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πως αναμένεται να παρουσιαστεί πολύ ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν στην EuroLeague. Ο βασικός στόχος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι η είσοδος στο Top 8, αλλά ο κρυφός πόθος όλων στο μεγάλο λιμάνι έστω κι αν δεν το λένε είναι η επιστροφή στο Final Four. Δεν ξέρουμε εάν θα καταφέρουν τελικά να κάνουν τη μεγάλη υπέρβαση οι Πειραιώτες δηλαδή να προκριθούν στο Final Four, πιστεύουμε όμως πως ο στόχος της πρόκρισης στα playoffs, θα επιτευχθεί.

Μεγάλο ερωτηματικό ο Παναθηναϊκός, που έχει αλλάξει ριζικά και με πολύ περιορισμένο μπάτζετ

Εντελώς διαφορετική είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει από το Τριφύλλι και να σταματήσει να χρηματοδοτεί την ομάδα, προκάλεσε σοβαρές αναταράξεις στο πράσινο στρατόπεδο. Λεφτά δεν υπήρχαν για να καλυφθεί το συμβόλαιο ύψους 2 εκατομμυρίων του Νικ Καλάθη και ο μέχρι πέρσι σούπερ σταρ των Πράσινων, αποχώρησε με προορισμό τη Βαρκελώνη και την Μπαρτσελόνα, ενώ πλήγμα αποτέλεσε και η φυγή του επί σειρά ετών παράγοντα και προέδρου της ομάδας Μάνου Παπαδόπουλου για την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Τον Παναθηναϊκό “τρέχουν” πλέον οι Τριαντόπουλος, Διαμαντίδης και Αλβέρτης, ενώ το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας πέρασε στα χέρια του Γιώργου Βόβορα.

Η σεζόν που ξεκινάει θα είναι πολύ δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Το Τριφύλλι δεν έχει ούτε τους παίκτες, ούτε και τα λεφτά του παρελθόντος δηλαδή του Γιαννακόπoυλου. Το μπάτζετ του Παναθηναϊκού είναι μέσα στα δύο ή τρία μικρότερα της Euroleague, επομένως δεν υπάρχουν μεγάλες βλέψεις και πίεση για αποτελέσματα. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για Final Four όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και η πρόκριση στο Top 8 μοιάζει μακρινή. Βασικά ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι να έχει μία συμπαθητική ομάδα που θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι. Θα στηριχτεί φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά στους Έλληνες παίκτες (Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Μήτογλου) και θα περιμένει να του βγουν οι ξένοι (Φόστερ, Νέντοβιτς, Σαντ-Ρος). Ο Παναθηναϊκός πάντως απογοήτευσε στο Σούπερ Καπ στο Περιστέρι, έχασε στον ημιτελικό από την ομώνυμη ομάδα, στον μικρό τελικό νίκησε την ΑΕΚ, αλλά έδειξε πως χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά. Ειδικά η εικόνα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με το Περιστέρι ήταν αποκαρδιωτική και με το καλημέρα φανερώθηκαν οι αδυναμίες που έχει το ρόστερ του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *