Home >> Sports >> Προδοσία και ανόσια

Προδοσία και ανόσια

H αταξία του Νίκο Κόβατς να παρεμβληθεί στο νευρικό σύστημα του ποδοσφαιρικού οργανογράμματος της Μπάγερν Μονάχου τον οδήγησε στην οδό του Μπλαμαντώ και τη βαυαρική ομάδα σε μια όχι και τόσο, όπως αποδείχθηκε, μεταβατική περίοδο. Η προσωρινή ρήξη με τη λειτουργία του βιότοπου, είχε τονωτικά αποτελέσματα.

Έπειτα από την ταπεινωτική ήττα από την Άιντραχτ (5-1), η διοίκηση δίψασε για νερό και έστιψε ένα σύννεφο. Έδωσε τα προπονητικά ηνία στο δίδυμο Φλικ, Γκέρλαντ οι οποίοι πήραν κάποιες αποφάσεις, με αφετηρία την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο “διαστημόπλοιο” του Μονάχου. Ουσιαστικά η επιλογή ήταν να γίνει μία διαχείριση προσωπικοτήτων, που έχουν επιρροή στα αποδυτήρια. Επέλεξαν να κινηθούν με τους παλιούς. Λάμπει μέσα μου εκείνο που αγνοώ, όπως θα σημείωνε και ο Ελύτης. Ο Κόβατς αψήφισε τη σύγχρονη εποχή και στη ραχοκοκαλιά της ομάδας είχε το Σούλε μαζί με άλλο, ανάλογα την περίσταση, συμπαίχτη. Εγγενής αρρυθμία, αρκετά κοστοβόρα. Όσο η έκτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Από τις πρώτες παρεμβάσεις του Φλικ ήταν η μονιμοποίηση του Κίμιχ σε θέση 6, η σιωπηρή τιμωρία στον Κουτίνιο, η μεταφορά του Μίλερ στο σιτοβολώνα του γηπέδου και η οριστική τοποθέτηση των Κομάν και Γκνάμπρι στις πτέρυγες.

Επειδή η φωτιά χρειάζεται αέρα για να πυρώσει και να σαρώσει, εμφανίστηκε η τρεμάμενη αλήθεια του Ντέιβις. Ως μια μέδουσα πετρώνει τους αντιπάλους του, προκαλεί τρόμο με την ταχύτητα και την ντρίμπλα διασκελισμού του, ενώ μπορεί να κινηθεί με την ίδια ικανότητα εσωτερικά, όπως ο Μαρτσέλο, ή πάνω στη γραμμή.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελείται πλέον από τον Αλάμπα και το Μπόατενγκ. Ο χρήσιμος Αυστριακός με την ποιοτική πληθωρικότητα του, έδωσε τη χαμένη ανάσα στο Γερμανόγκανέζο και του επέτρεψε να προστατεύει με μεγαλύτερη ασφάλεια το χώρο, δίχως να εκτίθεται στα ανοιχτά μέτρα. Έπειτα, σε αυτή την αλυσίδα συμβάλλει και ο Παβάρ στα δεξιά της τετράδας. Ο Γάλλος, όπως και την περίοδο της καταξίωσής του, στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018, συνηθίζει να γίνεται τρίτος στόπερ για να απελευθερώνει τον παίχτη μπροστά του αλλά και να επιτρέπει στο μπακ της απέναντι πλευράς να παίρνει χώρο και ανεβάσματα.

Ο Φλικ έχει συνολικό ρεκόρ 16-1-2, διατηρώντας και συνεχίζοντας μία αήττητη εκτόξευση 15 αναμετρήσεων με συνολική στατιστική εικόνα το 14-1-0. Σε ετούτο το διάστημα η Μπάγερν πετυχαίνει 3 γκολ ανά μέσο όρο, με 62.6% έλεγχο της μπάλας, 87.2% ακρίβεια πάσας, 18.5 σουτ σε κάθε αγώνα (με την επιστροφή στη δράση, 50% ευστοχία), 14.6 τάκλιν την αγωνιστική και 14.7 ντρίμπλες, τρεις εκ των οποίων, πετυχημένες κιόλας, προέρχονται από το Ντέιβις. Η δυάδα Λεβαντόφσκι, Μίλερ φανερώνει την ένδεια του τακτικών αποφάσεων, σε σύνολο, στο γερμανικό πρωτάθλημα, και η αποτύπωση αυτών φανερώνεται από τα 29 τέρματα / 3 ασίστς του αειθαλούς Πολωνού και τις 18 τελικές πάσες και τα 7 γκολ του Γερμανού. Τα νιάτα, Γκνάμπρι και Κομάν βυσσοδομούν και προσφέρουν στο σύνολο 11 γκολ και 10 ασίσιτς ο πρώτος και 2 γκολ και 2 ασίστς ο δεύτερος αλλά σε 1235 λεπτά έναντι 1895 του πρώην παίχτη της Χόφενχάιμ.

Κατακλείς. O Χάνσε Φλικ με τη συμπαράσταση του Γκέραλντ, πολύπειρου συνεργάτη των Φαν Χάαλ, Χάινκες, Αντσελότι, Γκουαρδιόλα κατέκτησε το δικαίωμα να συνεχίσει στη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και να διεκδικήσει τις πιθανότητες του ώστε να οδηγήσει τη Μπάγερν ως το τέλος της διαδρομής της αλλόκοτης αθλητικής χρονιάς που διανύουμε στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δε, η τελική φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης λάβει χώρα στη Γερμανία, ο βαυαρικός σύλλογος μετατρέπεται σε άλογο κούρσας. Ο συνεργάτης του Λεβ στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, επέκτεινε τη διάρκεια του τρέχοντος συμβολαίου έως το 2023.

Η υψηλή βιομηχανία του ποδοσφαιρικού θεάματος, μέσα από το φετιχισμό της βρίσκει διεξόδους να αντλήσει την απαιτούμενη υπεραξία και να συνεχίσει.

(…)Υστερα από καναδυό λεπτά η Κάμπια έβγαλε τον ναργιλέ από το στόμα της, χασμουρήθηκε μια-δυο φορές και τεντώθηκε. Μετά κατέβηκε από το μανιτάρι κι απομακρύνθηκε έρποντας πάνω στη χλόη. Ενώ έφευγε, γύρισε και το μόνο που είπε ήταν:

– Η μια πλευρά θα σε κάνει να ψηλώσεις και η άλλη να μικρύνεις.

«Ποιανού πράγματος η μια πλευρά; Και ποιανού πράγματος η άλλη;», σκέφτηκε η Αλίκη.

– Του μανιταριού, είπε η Κάμπια λες και η Αλίκη είχε ρωτήσει δυνατά, κι εξαφανίστηκε στη στιγμή.

Η Αλίκη στάθηκε και κοίταξε για ένα λεπτό το μανιτάρι, προσπαθώντας να καταλάβει ποιες ήταν οι δύο πλευρές του, κι όπως ήταν στρογγυλό, βρέθηκε σε πολύ μεγάλο δίλημμα.

Λιούις Κάρολ, «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

One thought on “Προδοσία και ανόσια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *