Home >> Sports >> Τα λάθη πληρώνονται

Τα λάθη πληρώνονται

Μια χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα, με γενναία επένδυση και πίστη κοντεύει να καταλήξει στον πιο άσχημο εφιάλτη. Δυστυχώς, οι απανωτές και συνεχόμενες αλλαγές προπονητή και παιχτών έχουν χαλάσει και αλλοιώσει την ταυτότητα και το μέταλλο της ομάδας.Έχουν υπάρξει και άλλες χρονιές που ο Ολυμπιακός καλείτο να αντιμετωπίσει ομάδες που έστηναν πούλμαν μπροστά από την εστία τους, πάντα όμως έκαμπτε τις αντιστάσεις τους. Ο τωρινός Ολυμπιακός σου δίνει την εντύπωση πως είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να γυρίσει παιχνίδι που θα της στραβώσει είτε παίζει με αντίπαλο επιπέδου Σπόρτινγκ,είτε επιπέδου Πλατανιά (χωρίς παρεξήγηση προς του φίλους κρητικούς). Δεν γίνεται να τα ρίχνουμε όλα στον Χάσι,που στο φινάλε κάποιος τον έφερε. Όλο το βάρος πέφτει στα διοίκηση λοιπόν.
Πλάνο 5ετίας
Αν ο Ολυμπιακός θέλει να ξεφύγει από το “πρωτάθλημα πάση θυσία και Ευρώπη ό,τι κάτσει” που υπάρχει χρόνια στο μυαλό διοικούντων και πολλών φιλάθλων, θα πρέπει να επενδύσει σε ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Για αρχή πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη σε έναν προπονητή για περισσότερο από 3 χρόνια προκειμένου να περάσει εις βάθος την φιλοσοφία του στην ομάδα και φυσικά να μην του αλλοιώνεται συνέχεια ο κορμός των παιχτών. Δεν λέω να μην πουλάμε, αλλά δεν έχει νόημα να αγοράζουμε 15 ποδοσφαιριστές με 20 εκατομμύρια σύνολο. Αφού θες να δώσεις 20 εκατομμύρια, βρες 3 παιχταράδες και μοίρασε τα σε αυτούς. Όχι πια 10 παίχτες κάθε καλοκαίρι.Όταν το 85% της 11αδας αλλάζει κάθε χρόνο τότε θα υπάρξουν προβλήματα και επίσης οι απέναντι δεν θα είναι κάθε χρόνο ανύπαρκτοι. Για αυτό δεν πειράζει να “θυσιαστούν” 1-2 πρωταθλήματα στον βωμό της μελλοντικής επιτυχίας.
Τώρα τι γίνεται;
Τώρα η ομάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί την διακοπή, να στρώσει την ομάδα ο σερ Τάκης και κατά την γνώμη μου να προωθήσει παιδιά από τις ακαδημίες μας.Το -5 καλύπτεται, αλλά θέλει παίχτες με ψυχή για να το γυρίσουν. Είπα ότι δεν θα μας έκανε κακό μια απώλεια, αλλά ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πέσει αμαχητί. Το να τον βλέπεις 7ο στην βαθμολογία πάει πολύ. Ας πέσουμε, αλλά ας πέσουμε σαν πρωταθλητές! Η φετινή χρονιά, όπως και αν καταλήξει, πρέπει να μας βγάλει σοφότερους. Αν στεφθεί με επιτυχία, τα προβλήματα δεν πρέπει να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι. Αν στεφθεί με αποτυχία,δεν θα πρέπει αυτή να ριχτεί σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *