Home >> Sports >> ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Ποιός θα είναι τελικά ο μεγάλος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ του NBA ; Μια ερώτηση που δεν ξέρει κάνεις, αλλά μια ανάλυση με μια πρόβλεψη θα είχε ενδιαφέρον!

Λοιπόν, ας αρχίσουμε τους περσινούς πρωταθλητές GOLDEN STATE WARRIORS που είναι και η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το NBA το 48 -4  και πάνε να σπάσουν το μυθικό ρεκόρ των Bulls το 72-10! Η αλήθεια είναι ότι μπορούν να το φτάσουν αν συνεχίσουν να παίζουν με τον ίδιο τρόπο, οπότε τώρα ο Curry φαίνεται σε εξαιρετική κατάσταση όπως πάντα και όλη η ομάδα …. Τώρα να δούμε αν μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη φορά ….. Φαίνεται να μπορούν να το κάνουν! Αλλά υπάρχει μια μεγάλη διάφορα σε σχέση με πέρσι , ότι έκαναν το αναμενόμενο για μένα μεγάλο μπαμ και κάπως έπιασαν απροετοίμαστες τις μεγάλες ομάδας και τους προπονητές τους και συναντούν στους τελικούς τους πολύ ταλαιπωρημένους από τραυματισμούς Cavaliers που οι απουσίες που είχαν ήταν τρομακτικά αισθητές και ο Lebron James. Ακόμα και αν είναι ο καλύτερος παίχτης στον πλανήτη δεν θα γινόταν να τα βάλει με τους Golden states μόνος του όποτε δεν υπήρχε διέξοδος.

Οι Golden State Warriors είναι μια πολύ ξεχωριστή ομάδα που δεν είχε ξαναδεί το NBA με τον τρόπο παιχνιδιού, το σουτ και το έκαναν και τόσο καλά όσο το κάνουν εκείνοι τώρα αν μπορούν να τους σταματήσουν κάποιοι σίγουρα νομίζω πως είναι το San Antonio στην δύση διότι δεν θα τους αφήσει να φτάσουν στους τελικούς έτσι απλά όπως πέρσι.

Όποτε, εγώ τους δίνω γενικά ένα 25 % να πάρουν το πρωτάθλημα ξανά!

Πάμε τώρα στην δεύτερη ομάδα που θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο, θα μείνουμε στην δύση και θα πάμε στους San Antonio Spurs. Οι λόγοι είναι απλοί είναι μια τόσο πολύ δεμένη ομάδα με έναν εκπληκτικό προπονητή τον Greg ο οποίος κάνει καταπληκτική δουλεία χρόνια τώρα και φέτος δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν φαίνεται μια κουρασμένη ομάδα, παίζουν πάντα ιδιαίτερα με φινέτσα και δύναμη πάντα ψάχνουν την έξτρα πάσα και δουλεύει όλο αυτό πολύ καλά χρόνια τώρα, ενώ έχουν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στο NBA και δεν φαίνεται να χάνουν δυνάμεις αλλά μόνο να δένουν περισσότερο μετά τις προσθήκες που έκαναν το καλοκαίρι όπως ο Lamarcus Aldridge και ο West που φαίνεται να κουμπώνουν δυναμικά σιγά σιγά και να γίνονται μέρος μιας ομάδας ξεχωριστής τώρα να μπορούν να τους σταματήσει κάποιος είναι η μονή ομάδα που δεν είμαι σίγουρος καθώς είναι τόσο σταθεροί που αν μείνουν συγκεντρωμένοι όλοι ,δεν βλέπω κάνεις να μπορεί να τους σταματήσει αλλά αυτό θα το δούμε σε λίγο καιρό.

Τους δίνω 20% πιθανότητες να το πάρουν

Πάμε σε μια ομάδα που έφτασε κοντά πέρσι αλλά δεν τα κατάφερε τους Cleveland Cavaliers. Προσωπικά πιστεύω πως είναι η ομάδα που θα το πάρει φέτος ,ειλικρινά, είναι πλήρως έτοιμοι για τους τελικούς  μόνο που ο lebron James το έχει πάρει απόφαση και έχει και τον Love και τον Kyrie ,δεν βλέπω κάποιος να μπορεί να σταματήσει τον Βασιλιά, είναι άλλος παίχτης εδώ και 4 σεζόν έχει το μυαλό ενός πρωταθλητή, η ομάδα θα ανεβάσει στροφές στα playoffs. Δεν θα πω αλλά για τους Cleveland…

Τους δίνω γύρω στης 30% πιθανότητες να γίνουν πρωταθλητές για πρώτη φορά

Πάμε για την επόμενη ομάδα τους Thunders ,πραγματικά είναι μια ομάδα ερωτηματικό, ενώ πάνε καλά δεν φαίνονται στα μάτια μου να μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα γιατί πολύ απλά ο Kevin Durant  είναι όπως ο Lebron πριν χάσει από τους Dallas στους τελικούς, δηλαδή ένας πολύ ταλαντούχος παίχτης χωρίς δυνατό μυαλό δεν φαίνεται να το θέλει τόσο και ο Westbrook είναι ένας παίχτης που παίζει για τον εαυτό του ακόμα και αν έχει 10 ασιστ μ.ο, δεν έχει επιλογή, όταν η μπάλα είναι συνεχεία στα χεριά του όποτε είναι μια καλή ομάδα που δεν μπορεί να πάρει ακόμα το πρωτάθλημα γιατί νομίζω πως αν κάποιος τους διαβάσει μπορεί να βρει λύσεις και να τους αποκλείσει.

Τους δίνω γύρω στο 5%

Chicago bulls

Είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο αλλά είναι τρομακτικά ασταθής. Ο Derrick Rose έχει γυρίσει αλλά δεν ξέρω πώς θα είναι το μυαλό του στα Play-offs. Ο Butler είναι ένας πολύ κάλος παίχτης που στηρίζει όλη την ομάδα γενικά πια και ο Pau έχει το ξεχωριστό τρόπο του να παίζει που δεν φαίνεται να τον επηρεάζει ο χρόνος. Τώρα στην ομάδα λείπει η αυτοπεποίθηση, αν το καταφέρουν αυτό και ο Derrick Rose είναι ο εαυτός του πραγματικά δεν θα τα πάνε άσχημα απλά πρέπει να το πιστέψουν!

Τους δίνω και σε αυτούς 5%

Los Angeles Clippers

Για μένα θα μπορούσε να είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα που υπάρχει σε θέμα superstars,όμως,  για κάποιο λόγο δεν μπορούν να δέσουν 100% και έχουν πάντα πρόβλημα στις θέσεις 2-3 σε σοβαρά παιχνίδια φαίνεται αυτό , τώρα αν θα είναι διεκδικητές για να πάρουν το πρωτάθλημα σίγουρα θα μπορούσαν αλλά θα έπρεπε να κλείσουν τα κενά τους και να το πιστέψουν γιατί αν δεν το πιστέψεις δεν θα γίνει ποτέ, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να τους δω να προσπερνούν τα όρια που οι ίδιοι έχουν βάλει στους εαυτούς τους και να πάνε να το πάρουν , τώρα δεν μπορούν δεν φαίνεται να μπορούν αλλά μπορεί να πουν αρκετά και να κάνουν την έκπληξη για κάποιο λόγο δεν φαίνεται τόσο τρελό να το κυνηγήσουν όποτε θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι το mind set τους!

Δίνω 10% γιατί πιστεύω σε αυτούς

Toronto Raptors

Η ομάδα με την μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση ταλέντου και αποτελέσματος, έχουν ένα ικανοποιητικό ρεκόρ 35-17 ,συνδυάζουν στυλ από ομάδες όπως San Antonio και Golden state γιατί από την μια μπορούν να κατεβάζουν το τέμπο και να παίζουν με το μυαλό και από την άλλη μπορούν να τρέξουν και να σουτάρουν. Βεβαία,μια ομάδα χωρίς ταυτότητα δεν μπορεί να απειλήσει της κατά παράδοση δυνατές ομάδες άλλα έχουν πολύ ενδιαφέρον οι προσπάθειες που κάνουν και είναι ορατό να θέλουν να πάνε όσο καλυτέρα μπορούν. Έχουν ενδιαφέρουσα ομάδα και παρουσιάζουν σταθερότητα. Δε νομίζω να μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα αλλά λόγω της μέχρι τώρα παρουσίας του αξίζει να μπουν στην κουβέντα, τουλάχιστον, σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικοί!

Τους δίνω 5%

Κλείνοντας το άρθρο, όπως πάντα ελπίζω να δούμε υπέροχα Play-offs και να κερδίσει ο καλύτερος όπως αξίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα  μπάσκετ, το NBA!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *