Home >> Sports >> Το πρώτο γκολ του Παναμά σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου

Το πρώτο γκολ του Παναμά σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου

Ιστορία έγραψε ο Παναμάς με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς, με την παρθενική του εμφάνιση στους ομίλους του παγκοσμίου κυπέλλου 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας,πέτυχε και το πρώτο του γκολ έπειτα από στημένη φάση και σκόρερ τον αμυντικό της ομάδας Μπαλόϊ.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι,ότι ο 37χρονος ποδοσφαιριστής του Παναμά δεν είχε ξεκινήσει στην αρχή στην βασική ενδεκάδα μπαίνοντας αλλαγή στο 69′,στην θέση του Γκόμεζ και 9′ λεπτά αργότερα έγραφε ιστορία.

Το γκολ αυτό επιτεύχθηκε στον 2ο αγώνα για τον 7ο όμιλο κόντρα στην Αγγλία, των πολλών αμυντικών προβλημάτων αλλά και της φαρμακερής επίθεσης.

Η αναμέτρηση είχε ξεκαθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο όταν το σκορ ήταν είδη στο 4-0. Η πιο ωραία όμως εικόνα του παιχνιδιού ήταν,όταν πέτυχε το γκολ ο Παναμάς και μείωσε σε 6-1, με τους ανθρώπους από τον πάγκο μέχρι και τους ίδιους ποδοσφαιριστές να το πανηγυρίζουν λες και ήταν γκολ πρόκρισης.

Όπως είναι γνωστό η ομάδα από την κεντρική Αμερική κατέβαινε στους αγώνες για να ευχαριστηθεί κυρίως την εμφάνιση της σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, αφού ήξερε από την αρχή πως ήταν η πιο αδύναμη του ομίλου παίζοντας με Τυνησία, Αγγλία και Βέλγιο.

Ακόμα, αγωνίζονταν και για τον φίλο τους και αρχηγό της ομάδας μέχρι πέρυσι Αμιλκάρ Ενρίκες,ο οποίος δολοφονήθηκε βιαίως από κακοποιά στοιχεία 15 Απριλίου 2017 έξω απ’ το σπίτι του.

 

Ο προπονητής του Παναμά Ερνάν Ντάριο Γκόμεζ και οι ποδοσφαιριστές του, φυσικά και είναι λίγο στενοχωρημένοι όχι τόσο με τον αποκλεισμό της ομάδας από την επόμενη φάση αλλά κυρίως για την βαριά ήττα από τους Άγγλους με 6-1.

Παράλληλα, είναι χαρούμενοι για το ιστορικό γεγονός πετυχαίνοντας το πρώτο τους γκολ σε τελική φάση, με σύσσωμη την ομάδα να το αφιερώνει τόσο στους ”Παναμέζους”,όσο και στον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους που βρίσκεται στην γειτονιά των αγγέλων παρακολουθώντας από εκεί την πορεία της χώρας του, αλλά και στην ταλαιπωρημένη οικογένειά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *