Home >> Sports >> Η απόλυση του Φρανκ Λάμπαρντ από την Τσέλσι είναι η απόδειξη πως στο ποδόσφαιρο έχει πεθάνει ο ρομαντισμός

Η απόλυση του Φρανκ Λάμπαρντ από την Τσέλσι είναι η απόδειξη πως στο ποδόσφαιρο έχει πεθάνει ο ρομαντισμός

Μπορεί ο Φρανκ Λάμπαρντ να αποτελεί θρύλο (ως ποδοσφαιριστής) της Τσέλσι και να είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Ρώσο μεγιστάνα των Μπλε να δείξει την πόρτα της εξόδου στον 42χρονο προπονητή. Η  απόλυση του «φρέσκου» στους πάγκους Λάμπαρντ, είναι η απόδειξη πως στο ποδόσφαιρο έχει πεθάνει κάθε έννοια ρομαντισμού.

Μόλις ενάμιση χρόνο άντεξε στον «ηλεκτρικό» πάγκο της Τσέλσι ο Φρανκ Λάμπαρντ και την Δευτέρα απολύθηκε, αφού πρώτα είχε προηγηθεί η νίκη με 3-1 επί της Λούτον για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου.

Ο θρύλος (ως ποδοσφαιριστής) της Τσέλσι, είδε την πόρτα της εξόδου του Στάμφορντ Μπριτζ, καθώς οι Μπλε κάθε εβδομάδα κατρακυλούσαν στη βαθμολογία και έχαναν την επαφή τους με την πρώτη τετράδα που οδηγεί στους χρυσοφόρους ομίλους του UEFA Champions League. Φυσικά, για τον τίτλο δεν μπορεί να γίνει ούτε λόγος, αφού το -11 που τους χωρίζει από την κορυφή της Premier League πολύ δύσκολα καλύπτεται έστω κι αν υπάρχει μπροστά ένας ολόκληρος γύρος.

Η Τσέλσι άρχισε να βουλιάζει από τις 12 Δεκεμβρίου, όταν ηττήθηκε με 1-0 από την Έβερτον. Έκτοτε είχε δύο νίκες σε επτά παιχνίδια στην Premier League και συνάμα τρεις εύκολες ήττες στα μεγάλα παιχνίδια απέναντι σε Άρσεναλ (3-1 εκτός έδρας), Μάντσεστερ Σίτι (3-1 εντός έδρας) και Λέστερ (2-0 εκτός έδρας).

Μέσα στον τρέχοντα μήνα είχε τρεις νίκες, οι δύο στο Κύπελλο, αλλά απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους (Μόρκαμ 4-0 εντός έδρας και Λούτον 3-1 εντός έδρας).

Όσοι πίστευαν ότι ο Λάμπαρντ θα έπαιρνε επιπλέον πίστωση χρόνου από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς επειδή είναι θρύλος της Τσέλσι και ένα από τα αγαπημένα παιδιά του ιδιοκτήτη, διαψεύστηκαν. Ο Ρώσος μεγιστάνας των Μπλε, δεν δείχνει οίκτο σε κανέναν, όταν βλέπει την ομάδα του να παραπαίει. Μέχρι τώρα έχει «θερίσει» 14 προπονητές – από το 2003, όταν αφίχθη στον σύλλογο – ανάμεσά τους ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο Κάρλο Αντσελότι, ο Αντρέ Βίλας Μπόας, ο  Ράφα Μπενίτεθ και ο Αντόνιο Κόντε. Σιγά να μη γλύτωνε ο Λάμπαρντ.

Τα 350 εκατομμύρια για μεταγραφές που ξόδεψε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς το περασμένο καλοκαίρι για να φέρει στο Στάμφορντ Μπριτζ παίκτες αξίας όπως οι Γερμανοί Κάι Χάβερτς και Τίμο Βέρνερ, είναι πάρα πολλά για να αγνοηθούν από τον Ρώσο ιδιοκτήτη των Μπλε.

Με κίνδυνο να χαθεί η πρώτη τετράδα και τα εκατομμύρια του UEFA Champions League, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβαλε πάνω από τα συναισθήματα που τρέφει για τον Φρανκ Λάμπαρντ, την επένδυσή του και το καλό του συλλόγου.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει την Τσέλσι με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο. Ο Γερμανός από το πρωί της Τετάρτης είναι ο νέος προπονητής της Τσέλσι, μη μένοντας για πολύ καιρό στο ταμείο ανεργίας μετά την απόλυσή του από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η δουλειά που έχει μπροστά του ο Τούχελ, είναι δύσκολη και το χειρότερο γι’ αυτόν είναι ότι δεν έχει την παραμικρή πίστωση χρόνου. Η ανάγκη για αποτελέσματα που θα βάλουν ξανά την Τσέλσι στο κόλπο για την τετράδα είναι μεγάλη κάτι που σημαίνει ότι το θέαμα θα θυσιαστεί στο βωμό της νίκης.

Διότι αν το τέλος της σεζόν βρει την Τσέλσι εκτός τετράδας, τότε η αποτυχία θα βαραίνει και τον Γερμανό με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και για το δικό του μέλλον στο Στάμφορντ Μπριτζ έστω κι αν υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Άλλωστε, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν και το παρόν ότι δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει αποζημίωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *