Home >> Sports >> ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Είναι δεδομένο ότι ο Νικ Τζόνσον (28 χρόνων, 1.91 μ.) απέχει κατά πολύ από τον διάσημο θείο του, Ντέννις Τζόνσον, ωστόσο έστω και εκτός NBA έχει αρχίσει πια να απολαμβάνει την αθλητική καταξίωση. Μετά την αποτυχημένη παρουσία του με την ομάδα των Χιούστον Ρόκετς το 2015 και την αδυναμία καθιέρωσης του στο υψηλό επίπεδο έως το 2019 ο δυναμικός combo guard φαίνεται να έχει βρει στην Τουρκ Τέλεκομ τη δική του «Ιθάκη».

Μετά την επιτυχημένη κολεγιακή καριέρα του με το Αριζόνα Στέιτ ο ανιψιός του θρύλου των Μπόστον Σέλτικς επιλέχθηκε στο νούμερο 42 του ντραφτ του 2014 από τους Χιούστον Ρόκετς. Σε 37 ματς με την ομάδα του Τέξας δεν κατάφερε να αναδείξει το ταλέντο του και σύντομα αναγκάστηκε να παίξει στη G – League. Σε διάστημα τεσσάρων  χρόνων αγωνίστηκε σε Ρίο Γκράντε Βάλει Βάιπερς, Όστιν Σπερς και Ουινσκόνσιν Χερντ, ενώ βρέθηκε και στην Ευρώπη ως παίκτης των Μπάγερν Μονάχου (45 ματς, 8 π.μ.ο, 2,3 ρ.μ.ο, 3 α.μ.ο) και Ναντέρ 92 (17 ματς, 9,8 π.μ.ο, 2,6 π.μ.ο, 2,7 α.μ.ο).

Παρά την εξαιρετική απόδοση του στο πρωτάθλημα των θυγατρικών ομάδων του NBA (139 ματς, 15,4 π.μ.ο, 5 ρ.μ.ο, 4,8 α.μ.ο), τον τίτλο τον οποίο κατέκτησε ως MVP των τελικών με τους Όστιν Σπερς το 2018 και την σχετικώς καλή παρουσία του σε Γερμανία και Γαλλία ο Νικ Τζόνσον δεν μπόρεσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδας του κορυφαίου  πρωταθλήματος. Η πιθανότητα αποτυχημένης καριέρας φαινόταν ισχυρή, αλλά η άφιξη του στην Άγκυρα για χάρη της Τουρκ Τέλεκομ σηματοδότησε την αιφνίδια μεταβολή της τύχης του. Την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 η εικόνα του αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη. Με την τουρκική ομάδα έπαιξε σε 53 ματς (11,5 π.μ.ο, 3,5 ρ.μ.ο, 4,4 α.μ.ο) και αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την πρόκριση στο FINAL 8 του Basketball Champions League.

H καθυστερημένη ανανέωση της συνεργασίας του με την Τουρκ Τέλεκομ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αποτυχία της ομάδας της Άγκυρας στο FINAL 8 της Αθήνας (ήττα από τη Ντιζόν με 82 – 83). Τη φετινή χρονιά η επίδραση του στο σύνολο του Μπουράκ Γκορέν είναι ακόμα πιο ευεργετική με την στατιστική απεικόνιση να συνιστά την καλύτερη απόδειξη. Σε 14 ματς στο τουρκικό πρωτάθλημα και στο BCL o Αμερικανός γκαρντ έχει αγωνιστεί ως ηγέτης (13,6 π.μ.ο, 4,7 ρ.μ.ο, 6 α.μ.ο) και έχει επισκιάσει με την κυριαρχική εικόνα του τόσο τον πρώην NBAer Σαμ Ντέκερ όσο και τον βελτιωμένο Κάιλ Γουίλτζερ.

Από τεχνική άποψη ο Νικ Τζόνσον αποτελεί τον ορισμό του combo guard. Η απόδοση του ως πλέιμεικερ και ως σούτινγκ γκαρντ είναι ικανοποιητική σε επίθεση και άμυνα. Το ύψος του δεν εντυπωσιάζει, αλλά χάρη στη δύναμη του θεωρείται αξιόλογος αμυντικός. Η προσφορά του σε κάθε τομέα του παιχνιδιού είναι σημαντική, ενώ το τρίποντο φαίνεται να αποτελεί την μοναδική σοβαρή αδυναμία του ως παίκτη.

One thought on “ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *