Home >> Sports >> Πίσω από τον θρύλο του παγκόσμιου βόλεϊ, Μάρκο Μιλίνκοβιτς, κρύβεται το δράμα ενός πατέρα, που κανείς άλλος στον κόσμο δεν πρέπει ποτέ να ζήσει

Πίσω από τον θρύλο του παγκόσμιου βόλεϊ, Μάρκο Μιλίνκοβιτς, κρύβεται το δράμα ενός πατέρα, που κανείς άλλος στον κόσμο δεν πρέπει ποτέ να ζήσει

Ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς δεν υπήρξε απλά ένας παίκτης, που όταν το έβλεπες να αγωνίζεται έλεγες «εντάξει καλός είναι, αλλά υπάρχουν καλύτεροι». Ο συγκεκριμένος αθλητής υπήρξε ένας από τους καλύτερους βολεϊμπολίστες όλων των εποχών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αποτελεί έναν παίκτη- θρύλο του παγκόσμιου βόλεϊ, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και πολυτιμότερος αθλητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2002.

Τον γεννημένο στις 22 Δεκεμβρίου του 1971 Αργεντινό διαγώνιο, είχε την τύχη και την τιμή το ελληνικό βόλεϊ να τον έχει στα μέρη του το καλοκαίρι του 2004, όταν ο Μιλίνκοβιτς αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού, στον οποίο αγωνίστηκε για μια σεζόν (2004-05) κατακτώντας με τους Ερυθρόλευκους την κορυφή της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα το Κύπελλο Κυπελλούχων το λεγόμενο Top Teams Cup στον τελικό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στις 12 Μαρτίου του 2005, όπου ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο νικώντας με 3-0 σετ την ολλανδική Νεσελάντε. Μάλιστα, ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Final – 4 με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να συγκεντρώνει 22 ψήφους δημοσιογράφων.

Η θητεία του Μάρκος Μιλίνκοβιτς στους Πειραιώτες ολοκληρώθηκε άδοξα και πρόωρα καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το λιμάνι, έχοντας, όμως, στις αποσκευές του μαζί με όλα τα άλλα και την αγάπη των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Τελευταίος σταθμός στη μεγάλη καριέρα του Αργεντινού διαγώνιου υπήρξε η Ουνίντος, ομάδα του Μπουένος Άιρες. Ο 48χρονος σήμερα Μάρκος Μιλίνκοβιτς συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο άθλημα, που υπηρέτησε και λάτρεψε από την πρώτη στιγμή καθώς ακολουθεί πλέον την καριέρα του προπονητή.

Η οικογενειακή τραγωδία που βίωσε τον Ιούλιο του 2017 του άλλαξε για πάντα τη ζωή

Αυτό το διαμάντι του παγκόσμιου βόλεϊ όσο τυχερό υπήρξε στην επαγγελματική του καριέρα, άλλο τόσο άτυχο υπήρξε στην προσωπική του ζωή, η οποία του φέρθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο που μπορεί να φερθεί σε έναν άνθρωπο.

Τον Ιούλιο του 2017 ο 13χρονος γιος του Μάρκος Μιλίνκοβιτς βρισκόταν στην Κροατία για διακοπές μαζί με τη μητέρα του, όταν πνίγηκε ενώ κολυμπούσε. Οι προσπάθειες για ανάνηψη δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα και ο παλαίμαχος βολεϊμπολίστας που βρισκόταν στην Αργεντινή πληροφορήθηκε τα τραγικά νέα και αμέσως ταξίδεψε για την Κροατία.

Από εκείνη τη στιγμή η ζωή του Μάρκος Μιλίνκοβιτς άλλαξε για πάντα. Οι τίτλοι και οι διακρίσεις που ευτύχησε να κατακτήσει ως αθλητής δεν είχαν πλέον καμία αξία, κανένα νόημα. Δεν πιάνουν μία μπροστά στην ίδια τη ζωή. Δεν υπάρχει πιο σκληρό πράγμα από έναν πατέρα να χάνει το παιδί του και ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς είναι να πονάς και να υποφέρεις.

Τρία χρόνια μετά την απώλεια του παιδιού του ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς με όση δύναμη και κουράγιο του έχουν απομείνει μέσα του, προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του. Πριν από λίγες ημέρες ο αξέχαστος Αργεντινός διαγώνιος, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην ενασχόλησή του με το άθλημα, αναλαμβάνοντας ως προπονητής τα ηνία της Ισπανικής γυναικείας ομάδας του Σαν Πέδρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *