Home >> Sports >> Ρούμπεν Αμορίμ: Το next big thing της πορτογαλικής προπονητικής, έτοιμο να βάλει τέλος στα πέτρινα χρόνια της Σπόρτινγκ Λισαβόνας!

Ρούμπεν Αμορίμ: Το next big thing της πορτογαλικής προπονητικής, έτοιμο να βάλει τέλος στα πέτρινα χρόνια της Σπόρτινγκ Λισαβόνας!

Η φοβερή και τρομερή Σπόρτινγκ Λισαβόνας «πετάει» στην Liga NOS Πορτογαλίας και μοιάζει έτοιμη να σηκώσει το φετινό πρωτάθλημα, το πρώτο μετά από 19 χρόνια και τη σεζόν 2001/02. Η μέχρι στιγμής απίστευτη πορεία των Λιονταριών έχει ονοματεπώνυμο … Ρούμπεν Αμορίμ.

Ποιος να το φανταζόταν, πως μετά από 18 αγωνιστικές στην Liga NOS Πορτογαλίας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας όχι μόνο θα ήταν στην κορυφή, αλλά θα βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα Λιοντάρια, που έχουν ξεχάσει τι θα πει η λέξη ήττα, απέχουν οκτώ βαθμούς από την περσινή πρωταθλήτρια Πόρτο και έντεκα από την συμπολίτισσα Μπενφίκα, η οποία άθελά της κινδυνεύει να απολέσει για δεύτερη σερί χρονιά το πρωτάθλημα, αυτή τη φορά όμως από έναν πρώην ποδοσφαιριστή της και νυν προπονητή, τον Ρούμπεν Αμορίμ.

Ο Ρούμπεν Αμορίμ είναι ο βασικός παράγοντας που η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πραγματοποιεί απίστευτη σεζόν στην Liga NOS. Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του 36χρονου άλλοτε ποδοσφαιριστή της Μπενφίκα είναι πως μετράει μόλις έναν χρόνο εμπειρίας ως επαγγελματίας προπονητής. Παρ’ όλα αυτά θεωρείται διόλου – όπως φαίνεται – τυχαία ο επόμενος μεγάλος προπονητής της Πορτογαλίας.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Αμορίμ πήρε την πρώτη του δουλειά ως επαγγελματίας προπονητής στην Μπράγκα, στην οποία δεν μακροημέρευσε όχι επειδή απολύθηκε, αλλά γιατί τα δείγματα γραφής του στο τετράμηνο που βρέθηκε εκεί ήταν εντυπωσιακά με αποτέλεσμα να κινήσει το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που πλήρωσε τη ρήτρα των 10 εκατομμυρίων ευρώ και έκανε δικό της τον Ρούμπεν Αμορίμ.

Έναν χρόνο μετά τα Λιοντάρια αισθάνονται δικαιωμένα για την επένδυσή τους, αφού ο 36χρονος προπονητής τους έχει βγάλει ασπροπρόσωπους και με το παραπάνω.

Ο Ρούμπεν Αμορίμ μπορεί να μην κάνει γκελ σαν όνομα στους φιλάθλους της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και όχι μόνο, ωστόσο αποδεικνύει και συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι μία σπάνια περίπτωση προπονητή.

Δίχως να διαχειρίζεται κάποιο σπουδαίο ρόστερ, αλλά με ποδοσφαιριστές «διψασμένους» για διάκριση που θέλουν να αναδειχθούν μέσω της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και παίζοντας με το αγαπημένο του 3-4-3, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία ανίκητη ομάδα.

Ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα της Liga NOS θα το διαπιστώσει. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέραν του ότι είναι στην κορυφή, παραμένει η μόνη αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος με ρεκόρ 15 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ διαθέτει και την κορυφαία άμυνα με 10 γκολ παθητικό.

Τα Λιοντάρια το βράδυ της περασμένης Δευτέρας «φλέρταραν» με την πρώτη ήττα τους στην Liga NOS, αλλά το πνεύμα νικητή που τους έχει περάσει ο Αμορίμ, τα οδήγησε στη μεγάλη ανατροπή στην έδρα της Ζιλ Βιθέντε (2-1) πετυχαίνοντας δύο γκολ με τον Κόατες στο 83ο και 91ο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι, έφτασαν τις 4 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και έστειλαν ένα ακόμη μήνυμα τίτλου.

Ο Ρούμπεν Αμορίμ για πολλούς στην Πορτογαλία θεωρείται ο νέος Ζοσέ Μουρίνιο. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα καταφέρει να πλησιάσει, να φτάσει ή ακόμη και να ξεπεράσει τον κορυφαίο προπονητή που έχει αναδείξει η χώρα. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ρούμπεν Αμορίμ ακολουθεί τη δική του διαδρομή, που βασίζεται στη σκληρή δουλειά, στην πιστή εφαρμογή της φιλοσοφίας του, στην ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας του.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δικαιώνουν τη δουλειά του Αμορίμ, που όχι μόνο ετοιμάζεται να βάλει τέλος στα πέτρινα χρόνια της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά και να εξαλείψει τις αμφιβολίες για τις ικανότητές του που εκφράστηκαν από κάποιους δύσπιστους οπαδούς των Λιονταριών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *